Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

SERIJAL: Kopnena vrata

Diskusije s portala storyatures.com
Post Reply
Galadriel
Počasni član kluba

Re: SERIJAL: Kopnena vrata

Post by Galadriel »

periša. :trep:

baš simpatičan prilog, nadam se da će toga bit još puno. :LEGO05:
Ikariks
AFOL

Post by Ikariks »

Čestitam.

Super video, i moram reći da se sigfig nikako ne poklapa sa stvarnim izgledom (npr. kosom).
Moj Brickset
Moj MOCpages

Trenutno u dark ageu. :(
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Glava četvrta
Image
1797 - Pad Venecije (103 slika)

Nova glava, nove priče.
Od objave treće glave, koja je prošle subote prošla tiho i ugodno, Kopnena vrata su postala najčitanija priča svih vremena na Storyaturama, i vjerojatno najčitanji hrvatski LEGO strip ikad.
Teret slave opako je pritiskao pripremu četvrte glave, i mogu reći da nikad nije bilo teže, stvar se jedva napisala. Priča je teška i kompleksna, iako naizgled lagana i pitka, ali puno je rijeke ispod mosta trebalo proteći za ovo.

Nadam se da će naći zahvalnu publiku, a definitivno mogu obećati da već u idućoj glavi priča seli u vedrije teme, kad obrađuje kraj devetnaestog stoljeća i Belle Époque, koje bijaše možda i najljepše doba koje je Zadar doživio. Napokon bez vojski, ratova i politike.

No, otom potom... pred vama je 1797 Pad Venecije. Enjoy!
andy_97
AFOL

Post by andy_97 »

Odlična epizoda!To sam učio prošli tjedan :LEGO28:
Ikariks
AFOL

Post by Ikariks »

Ovo je najnasilnija epizoda KV-a do sad. :LEGO25:
A u LEGO verziji nasilje je više smiješno nego gadno (nema krvi).
Izvrsna epizoda.

Sjećam se toga, Jakobinci i revolucija, tako to.
To je zabavni dio Francuske povijesti. :LEGO33:
Moj Brickset
Moj MOCpages

Trenutno u dark ageu. :(
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

odlična epizoda! :LEGO32: i smiješna, nasmijala sam se više puta. :D dijalozi su mi genijalni. :D

samo, sad kad si selebriti, pripazi na greškice malo, npr. ovakve:
Hoću cijelu jednici da na zidinama Pontona s puškama

super je kako je priča dinamična, nema suvišnih scena i kako je, iako svi znamo kako je to doista bilo, svejedno napeto i uzbudljivo.
predobro!

i detalji su mi zakon, poput grupice koja na onaj tipičan način sjedi na klupici uz more i ćakula. :LEGO04:
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Hvala na ispravcima, to mi je pomalo bolna točka. U silnim revidiranjima teksta, a u ovom slučaju i brzini da stignem na vrijeme (selebriti se mora držati rokova), zametne se hrpa pogrešaka. Pa se ne libite spomenuti koju, kad naletite - to mi je velika pomoć

Hvala i na komentarima, čovjek (selebriti, jel) nikad nije siguran kako će puk prihvatiti. ;)
badj0
Pridruženi član kluba

Post by badj0 »

Jakobinski terrorizam!

BTW O francuskoj revoluciji smo temeljito učili u četvrtak s učiteljem povijesti! Moj najdraži predmet :LEGO25: !
ex Domagoj905

Vratite Castle temu!

When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Eustahije

Post by Eustahije »

Prošao si test, nije ti se srozala kvaliteta otkako si postao globalno poznat. (Kao na primjer, Microsoftu.)

Četvrta epizoda najuzbudljivija do sad, sa stalnim obratima koji kulminiraju sa "u stvari... i francuska!" - odlična dramaturgija s čamcem onog ribara, cvijećem i ostalim stvarima koje idu sim-tam. A kroz čitavu epizodu, ako nisi pazio u školi (kao ja), ne znaš na čemu će završiti.

Naučio sam i nekih novih dalmatinskih riječi. Pogotovo su mi se dopale one koje neke ne smijem nigdje izgovoriti. :LEGO25:

I opet puno lijepih kadrova, posebno mi je ostala u glavi jedna fotka sa zidina koja gotovo cijela Vrata prikazuje zamućena u pozadini, a i ona odozgo, kad ono dvoje sjede na vrhu Vrata. Sjajno su ispale i leteće jabuke, nisam shvatio metodu fotkanja, morat ću to još proučavati. Prvi put u tvojim radovima vidim i neki čudan odbljesak, pa moram pitati ima li on (na prvoj, uvodnoj fotki) neku funkciju ili je pogreška.

_ž_ wrote:zametne se hrpa pogrešaka. Pa se ne libite spomenuti koju
Pa kad inzistiraš, na 68. slici imaš jedne "Franzuce" - čak sam prvo pomislio da je to neka lokalna umotvorina, ali isti lik na kojoj slici poslije lijepo veli "Francuzi".

Nego, spominjanje Franje podsjetilo me na onaj stari Puntarićev vic (iako ovaj Franjo nije ni jedan od tih Franji), pa da završim s njim ako ga još netko ne zna:

Kratki kurs hrvatske povijesti
Franjo Josip
Josip
Franjo
Post Reply