Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

nove Storyature

Diskusije s portala storyatures.com
Post Reply
_ž_
AFOL

nove Storyature

Post by _ž_ »

Storyatures je web portal zamišljen kao mjesto koje objavljuje i propagira radove iz domene LEGO umjetnosti, što se nakon nekog vremena kristaliziralo uglavnom u formi LEGO stripova, makar je prvotna ideja bila nešto šira.

Danas portal postoji na http://storyatures.lotrab.com, i mjesecima nije osvježen zato što sam se sa stvaranja kratkih zgodnih internet-friendy stripova, prebacio na stvaranje dva pregolema strip projekta (najavu jednog već možete vidjeti). A imao sam i nesreću što sam seljeći na drugi server pogubio sve dotadašnje ocjene i komentare, :(

Anyway, plan je slijedeći: Redizajnirati portal vizualno i strukturno na način da ga se jasnije poveže sa Klubom Kockice, kao svojevrsna "produžena ruka" foruma. Tamo bi i dalje/ponovo objavljivao LEGO stripove, ali i druge slične radove, sa željom da što više uključim i ostale forumaše (o tome više kasnije). Storyatures bi se pokušale okrenuti i drugim posjetiteljima, šireći malo svijest o LEGO kockicama kao mediju za stvaranje umjestnosti, ali i uz neizostavnu komercijalnu stranu: recimo, reklamiranje mogućnosti izrade modela po narudžbi i slično.
Sve u svemu, nešto kao art-portal, ali medij tog arta nije slikarstvo, kiparstvo, strip ili film - već - LEGO kockice. Kao vrata između našeg LEGO i vanjskog svijeta.

U stvari, sve zajedno nije puno različito od toga kako sad to izgleda, samo će biti ljepše, direktnije vezano uz forum (npr, stvari objavljene tamo će se komentirati ovdje, na forumu)i bit će ŽIVO, a ne bez posta 6 mjeseci; i najvažnije: bit će NAŠ zajednički portal, a ne samo nekakav moj.

Kako je datum objave Nargguna 8.3., portal će vjerojatno zaživjeti i ranije. To je plan.
DarioD

Re: Najava novih Storyaturesa

Post by DarioD »

Sad ozbiljno :LEGO05: ... ne, misli stvarno ozbiljno... što sam ono htio reći... :LEGO23: Da, pa on (portal) je tehnički živ... Mi smo u njemu to je dokaz, zar ne...

Da,... vraćamo se sobici...
Malo sada kada sam prelazio preko onih bedastoća, nekako mi je sve stopljeno.. ne vidi se gdje je granica između prijepiski, Subject je isto dosta bezličan, nevidljiv... Bilo bi dobro malo dodati kontrasta između okoline/podloge i prozora koji nose informacije. Malo suziti visinu prozora (visok je zbog desnog opisnog dijela). Ako se napiše jedan redak, jako puno šupljine ima... zauzima puno mjesta. A i avatari... malo manji neka budu... tko želi vidjeti veći neka klikne na ime...

Eto, nisam uspio naći nikakvu zamjerku, pa sam morao nešto izmisliti.
Matija
Počasni član kluba

Post by Matija »

Super ideja Dariod. Mozemo se naci svi ovjde sutra, pa zajedno ofarbati sobicu. Da bude u LEGO veselim bojama. Ja cu skociti danas do bauhausa.
DarioD

Post by DarioD »

Nemoj ništa kupovati... imam dosta toga što nam treba (rukavice, tubu majoneze, lopatu, otvarač za pivo, pemzle, čvarke, farbe, čizme, špahtle, krep trake, rupičave plave potkošulje, kosilicu, najlone, kobase, lotre, radapciger, špage, sjekiru, roštilj, vlažne maramice, Autan, mačak, kotlić, kockice za jamb...), pa ako nešt usfali, lako je skočit kupit.
Možeš usput samo uzeti jogurta, karmenadle od vrata, par kila kruha, tirolske, koju gajbu piva, malo čipsa, pastu za zube, čokolade za ovisnike, soka za mlađe, balone, šampona, svježe čevape, paštete, nekoliko izdanja dnevnih novina za kapice, luka, briket ugljen i detergent za suđe. Mislim da je to to.., ako se ti još nešto sjetiš uzmi slobodno. Da, uzmi i toalet papira, kutiju flastera, vreću zemljeza cvijeće i dvije tube sardelpaste, to uvijek dobro dođe..
Što će to bit lijepo kad završimo :LEGO28:
DarioD

Post by DarioD »

Image
_ž_
AFOL

Nove Storyature pokrenute!!!

Post by _ž_ »

Pokrenute!!!!

http://storyatures.com

Uživajte! Nema puno sadržaja zasad, prava priča počinje u ponedjeljak ;)

Ima još rupa i problema, ali popravim u trku. Sve ideje i komentare i kritike (posebno kritike :LEGO27: ), slobodno ubacite ovdje.
DarioD

Re: nove Storyature

Post by DarioD »

;-)
zidic.jpg
nosun
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

:LEGO23: :LEGO23: :LEGO23:
Nego.... googlao sam i ranije, pa bez uspjeha, a sad se opet to ne što pojavljuje.... što je to "Lačarno"? :LEGO13:
DarioD

Post by DarioD »

Da, stvarno i neobično da nitko nije objasnio tu riječ.... Izgleda je vrlo vrlo lokalnog karaktera (Osijek i okolica)... To bi i kost trebao znati. Lačarno, laćo (ne znam koja je ovdje glasovna promjena, ali ovaj kraći oblik se mekše izgovara), lajarno... Izraz u essekerskom (ako je i šire, prihvaćam kritiku i ispravljam nepravdu) slengu za nešto što je toliko dobro da izaziva i ogromnu količinu ushita (oduševljenja). Sada se više koristi cool...
Ne brini, pozitivno je... :LEGO26:
Post Reply