Budući da je prošla igra malo zamrla iz raznih razloga, odlučio sam da je vrijeme za neko osvježenje.
Glavna stvar koja mi se nije sviđala u prošloj igri je što su nagrade (iako zamišljene kao poticaj) malo usporavale igru. Dodatno, malo su komplicirale kolegama iz drugih zemalja da aktivno sudjeluju u igri. Ipak, ideja izazova mi se jako sviđala, i mislim da je ta komponenta igre prošla vrlo uspješno. Gradeći na tim temeljima i nekim novim idejama, odlučio sam napraviti igru koja bi pojačala interakciju između kolekcionara setova i MOCera, s ciljem smanjivanja te virtualne granice.
Ideja je da natjecatelji naprave set koji bi se što vjernije uklopio u temu zadanu izazovom. Legalne teme odrediti ću ja na temelju brickset kategorizacije, no generalna vodilja je da se kompleksnije teme razbijaju na manje (Castle nije legalna tema, dok su Castle: Lion Knights i Aquazone legalne teme). Kao i kod prošle igre, onaj tko je napravio izazov daje odluku o pobjedniku.
Dakle pravila igre su slijedeća:
1. Izazov se mora temeljiti na postojećoj lego temi. Popis legalnih tema nalazi se u spoileru na kraju pravila (biti će objavljene do kraja tjedna)
2. Onaj tko radi izazov mora staviti bricklink link na zadanu temu kako bi drugima lakše dočara što očekuje (npr. Castle: Fantasy Era)
3. Pobjednik izazova radi izazov za slijedeći krug
4. Pobjednika bira onaj tko je izazov napravio temeljem vlastite prosudbe
5. Trajanje svakog izazova je 3 tjedna, a davatelj izazova može ga po potrebi produljiti
6. Svatko može prijaviti samo jedan rad
7. Radove objavljujete u ovoj temi, i jednom kada je rad objavljen smatra se ulazom u igru
8. Radovi ne smiju prije biti objavljeni
9. Radovi moraju biti složeni od stvarnih lego kockica (LDD se ne priznaje), također, postojeći LEGO setovi nisu legalni
10. Svako od pravila može se smisleno izmijeniti u duhu igre
11. pravila po potrebi mijenja onaj tko zadaje izazov, a nova pravila vrijede do kraja tog izazova
12. Ako pravila nisu eksplicitno promijenjena, vrijede ovdje navedena pravila
Kao i kod prošle igre, prvi izazov zadajem ja, i također će biti objavljen do kraja tjedna (u petak je zadnji ispit, pa zato

Trajanje prvog kruga je do 30.9., a počinjemo slijedeći tjedan, dakle 1.8.. Razlog tome je da se što više ljudi skupi do kraja ljeta, i da večina aktivnih i poluaktivnih forumaša ima priliku vidjeti izazov i izgraditi neki MOC.
Moguće su izmjene temeljnih pravila do kraja tjedna, ako se sjetim nečega što bi moglo poboljšati igru.