Činilo se da će i opet rezultat biti porazan.
A onda se na mom ekranu pojavilo ovo:

Hmmmm?
Oprah: Ja sam Oprah Winfrey i ovo je Oprah Show!

Oprah: U očekivanju završne epizode serije, opća svjetska histerija za Narggunskim suncima je na vrhuncu.

Oprah: Pokušat ćemo shvatiti zašto i razjasniti sociopsihološke postavke koje stoje iza tog fenomena. Nakon što je snimio prilog za "Dobro jutro Hrvatska", objavljen i u posebnim dodacima kao "Making of - četvrti dio", evo ga i kod nas. Pozdravite autora serije!
Publika (u općem deliriju): Jeeeeeeee!

Oprah: S nama je gospodin Zee!

Oprah: Zee, drago nam je da ste napokon s nama. Tjednima smo pripremali ovo gostovanje.

Ž: I meni je drago, hvala što ste me pozvali. Inače, ime mi se zapravo izgovara ž.
Oprah: Ah da, Gee. Oprostite, morat ću još raditi sa svojim trenerom za ruski. Vaša serija postigla je zavidan uspjeh - na kinoblagajnama utržili ste više od 1000 srca?
Ž: Da, s tim da je to samo jedna trećina gledatelja. Ne znam zašto su preostale dvije treć...
Oprah (prekida ga): Na početku serije činilo se da će to biti lagana obiteljska razbibriga, ali zapravo treba koncentracije za praćenje fino isprepletenih psiholoških odnosa?

Ž: Pa, Narggun nisam nikad ni zamislio kao laganu i pitku prič...
Oprah (opet ga prekida): Pročitala sam Vašu izjavu da je Narggun inspiriran Igrom prijestolja. Optuživali su Vas i za plagijat?
Ž: Paralelu sa Daenerys Targaryen sam stvarno htio izbjeći. A zapravo me i nisu optuž...
Oprah (ubacuje se): I to nisu bile jedine nevolje s kojima ste se susretali tijekom produkcije. Bilo je i sindikalnih prijetnji štrajkom zbog uskraćivanja prava na tri jutarnja obroka?
Ž: Ne treba to tako crno shvatiti, to je bilo...
Oprah: Oprostite, moram Vas prekinuti, došli smo do ove scene... Mnogi su hvalili scenografiju, ali bilo je i niskih udaraca iz najbližih krugova. Opatija Crvenih Hiita uspoređena je s bankomatom?!

Ž: Svaka je konstruktivna primjedba dobrodošla, u ovom slučaju se radilo o...
Oprah (zaustavlja ga): Crveni Hiiti su potaknuli i popularni modni pravac, evo i ja sam u hiitskoj kreaciji Chhnella. A imamo i pitanje cijenjene gledateljice iz publike!

Kaktusica: Ja nisam neka ljubiteljica fantasyja, osim nešto Tolkiena i prve tri knjige o Drizztu Do'Urdenu. Zapanjila me Kneževa sudbina kad je u tri dana izgubio dva uda!

Ž: Znao sam da ću izgubiti sve ženske gledatelje (ali baš sve) tom epizodom. Odmah sam znao da će biti problema.
Oprah: Malo je reći "problema". Prijetio Vam je i PG status zbog krvavih scena i dijaloga. Priznali ste jednom, citiram - "Morat ću malo 'ublažiti' dijaloge kritične da izbjegnem PG rejting. Malo je skliznulo van granica..." A čak kažu da niste ni sami pisali dijaloge?
Ž: Kako to mislite?
Oprah: Na primjer, svi znamo da je za slavnu scenu u 23. epizodi repliku "Imam ga, ja koji sam oca izdao i majku u grob otjerao." napisao sam glumac koji je glumio stražara. U Vašem scenariju pisalo je samo "Imam ga!"
Ž: Za tu scenu je poznato da je režis...
Oprah: Niste odgovorili na pitanje gledateljice. Iako ste najavili ublažavanje, nastavili ste sve krvavije. Kao posljedica scena glava na kolcima, neki su i umrli od smijeha?
Ž: Baš sam htio reći gospođi. To je muški svijet, brutalan i krvav. Nema tu izvlačenja riječima i lijepim pričama.

Oprah: Pozabavit ćemo se malo i sociopsihološkim aspektom cijelog tog slučaja. Pozdravimo starog znanca - s nama je doktor Phil!

Oprah: Zdravo, Phil! Kakva je dijagnoza nas koji uživamo u Suncima i što su nam ona zapravo?

Dr. Phil: Umjetnik ironizira i relativizira smisao rada u kontekstu životne filozofije zasnovane na borbi dualiteta, dobrog i zlog, crnog i bijelog, velikog i malog, uspješnog i neuspješnog. Ponavlja tu radnju slijedeći sam sebe kao mitski Uroboros koji nastoji dostići i progutati svoj rep i tako ostvariti status vječnosti. On zna da je to u uvjetima u kojima živi zapravo nemoguća misija, pa nam pomalo cinično podastire moralne pouke proizašle iz društvene stvarnosti, na primjer o smislu ili o vrijednosti rada. Utjecaj Nargguna na osobni svijet i kako si pomoći u borbi s posljedicama objasnit će vam moja nova knjiga "Muškarci su s Gorrnara, a žene s Fealle".
Oprah: Hvala, Phil, sad još zajedno pogledajmo mali prilog o mišljenju gledatelja!

Leni: Vrlo napeto i neizvjesno, a opet jako zanimljivo.

Legopwnage: Super je! Zmaj je predivan. Baš bi ga htio imat. A sve ostalo ludo! Sviđaju mi se zidine i riba i sve! Genijalno. Bijeli je COOL! Fora priča. Kako lijepe kreacije samo. Divota!

Flek: Izgleda da taj Narggun ima genetsku deformaciju. Ima previše ljevaka.

Tomakah: Vjerujem da ima dosta referenci....mene je recimo važnost doručka podsjetila na Hobite iz LOTR-a i njihovu opsjednutost hranom... Baš sam nedavno pročitao povijest Rimskog carstva i ostao zabezeknut načinima mijenjanja careva - pretorijanci bi se napili, car bi im rekao da se malo stišaju, oni bi ga lijepo zaklali i najglasnijeg među sobom proglasili carem....sve do novog pijanstva.

Flek (opet): Pa svi meni najdraži likovi stradaju...

Mirna564: Super priča!

(Publika aplaudira)
Oprah: Hvala Geeju što je bio s nama i doktoru Philu što nam je sve objasnio. Preostaje nam još vidjeti zadnju epizodu danas navečer.

Oprah: Phil, evo još jedne teme koja će te zanimati: mlada djevojka otkrila je da su je u prošlom životu oteli svemirci s Alphe Centauri - nakon reklama saznat ćemo kako se to reflektira danas na njezinu vezu sa stricem. Ostanite s nama!
Nisam ostao s njima. Takve me gluposti sigurno ne zanimaju. Idem radije vidjeti ima li u frižideru nešto za dobar sendvič.