Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Uhvaćeno na satelitu (tribute to Narggun)

Diskusije s portala storyatures.com
Eustahije

Uhvaćeno na satelitu (tribute to Narggun)

Post by Eustahije »

U nedjeljnoj popodnevnoj dokolici usporeno sam prebirao po daljinskom upravljaču nastojeći otkriti hoće li se konačno pojaviti nešto zanimljivo na nekom od milijun satelitskih kanala koje gledam na svom Grandcoloru 278.

Image

Činilo se da će i opet rezultat biti porazan.

A onda se na mom ekranu pojavilo ovo:

Image

Hmmmm?

Oprah: Ja sam Oprah Winfrey i ovo je Oprah Show!
Image
Oprah: U očekivanju završne epizode serije, opća svjetska histerija za Narggunskim suncima je na vrhuncu.
Image
Oprah: Pokušat ćemo shvatiti zašto i razjasniti sociopsihološke postavke koje stoje iza tog fenomena. Nakon što je snimio prilog za "Dobro jutro Hrvatska", objavljen i u posebnim dodacima kao "Making of - četvrti dio", evo ga i kod nas. Pozdravite autora serije!
Publika (u općem deliriju): Jeeeeeeee!
Image
Oprah: S nama je gospodin Zee!
Image

Oprah: Zee, drago nam je da ste napokon s nama. Tjednima smo pripremali ovo gostovanje.
Image
Ž: I meni je drago, hvala što ste me pozvali. Inače, ime mi se zapravo izgovara ž.
Oprah: Ah da, Gee. Oprostite, morat ću još raditi sa svojim trenerom za ruski. Vaša serija postigla je zavidan uspjeh - na kinoblagajnama utržili ste više od 1000 srca?
Ž: Da, s tim da je to samo jedna trećina gledatelja. Ne znam zašto su preostale dvije treć...
Oprah (prekida ga): Na početku serije činilo se da će to biti lagana obiteljska razbibriga, ali zapravo treba koncentracije za praćenje fino isprepletenih psiholoških odnosa?
Image
Ž: Pa, Narggun nisam nikad ni zamislio kao laganu i pitku prič...
Oprah (opet ga prekida): Pročitala sam Vašu izjavu da je Narggun inspiriran Igrom prijestolja. Optuživali su Vas i za plagijat?
Ž: Paralelu sa Daenerys Targaryen sam stvarno htio izbjeći. A zapravo me i nisu optuž...
Oprah (ubacuje se): I to nisu bile jedine nevolje s kojima ste se susretali tijekom produkcije. Bilo je i sindikalnih prijetnji štrajkom zbog uskraćivanja prava na tri jutarnja obroka?
Ž: Ne treba to tako crno shvatiti, to je bilo...
Oprah: Oprostite, moram Vas prekinuti, došli smo do ove scene... Mnogi su hvalili scenografiju, ali bilo je i niskih udaraca iz najbližih krugova. Opatija Crvenih Hiita uspoređena je s bankomatom?!
Image
Ž: Svaka je konstruktivna primjedba dobrodošla, u ovom slučaju se radilo o...
Oprah (zaustavlja ga): Crveni Hiiti su potaknuli i popularni modni pravac, evo i ja sam u hiitskoj kreaciji Chhnella. A imamo i pitanje cijenjene gledateljice iz publike!
Image
Kaktusica: Ja nisam neka ljubiteljica fantasyja, osim nešto Tolkiena i prve tri knjige o Drizztu Do'Urdenu. Zapanjila me Kneževa sudbina kad je u tri dana izgubio dva uda!
Image
Ž: Znao sam da ću izgubiti sve ženske gledatelje (ali baš sve) tom epizodom. Odmah sam znao da će biti problema.
Oprah: Malo je reći "problema". Prijetio Vam je i PG status zbog krvavih scena i dijaloga. Priznali ste jednom, citiram - "Morat ću malo 'ublažiti' dijaloge kritične da izbjegnem PG rejting. Malo je skliznulo van granica..." A čak kažu da niste ni sami pisali dijaloge?
Ž: Kako to mislite?
Oprah: Na primjer, svi znamo da je za slavnu scenu u 23. epizodi repliku "Imam ga, ja koji sam oca izdao i majku u grob otjerao." napisao sam glumac koji je glumio stražara. U Vašem scenariju pisalo je samo "Imam ga!"
Ž: Za tu scenu je poznato da je režis...
Oprah: Niste odgovorili na pitanje gledateljice. Iako ste najavili ublažavanje, nastavili ste sve krvavije. Kao posljedica scena glava na kolcima, neki su i umrli od smijeha?
Ž: Baš sam htio reći gospođi. To je muški svijet, brutalan i krvav. Nema tu izvlačenja riječima i lijepim pričama.
Image
Oprah: Pozabavit ćemo se malo i sociopsihološkim aspektom cijelog tog slučaja. Pozdravimo starog znanca - s nama je doktor Phil!
Image

Oprah: Zdravo, Phil! Kakva je dijagnoza nas koji uživamo u Suncima i što su nam ona zapravo?
Image
Dr. Phil: Umjetnik ironizira i relativizira smisao rada u kontekstu životne filozofije zasnovane na borbi dualiteta, dobrog i zlog, crnog i bijelog, velikog i malog, uspješnog i neuspješnog. Ponavlja tu radnju slijedeći sam sebe kao mitski Uroboros koji nastoji dostići i progutati svoj rep i tako ostvariti status vječnosti. On zna da je to u uvjetima u kojima živi zapravo nemoguća misija, pa nam pomalo cinično podastire moralne pouke proizašle iz društvene stvarnosti, na primjer o smislu ili o vrijednosti rada. Utjecaj Nargguna na osobni svijet i kako si pomoći u borbi s posljedicama objasnit će vam moja nova knjiga "Muškarci su s Gorrnara, a žene s Fealle".
Oprah: Hvala, Phil, sad još zajedno pogledajmo mali prilog o mišljenju gledatelja!

Image
Leni: Vrlo napeto i neizvjesno, a opet jako zanimljivo.
Image
Legopwnage: Super je! Zmaj je predivan. Baš bi ga htio imat. A sve ostalo ludo! Sviđaju mi se zidine i riba i sve! Genijalno. Bijeli je COOL! Fora priča. Kako lijepe kreacije samo. Divota!
Image
Flek: Izgleda da taj Narggun ima genetsku deformaciju. Ima previše ljevaka.
Image
Tomakah: Vjerujem da ima dosta referenci....mene je recimo važnost doručka podsjetila na Hobite iz LOTR-a i njihovu opsjednutost hranom... Baš sam nedavno pročitao povijest Rimskog carstva i ostao zabezeknut načinima mijenjanja careva - pretorijanci bi se napili, car bi im rekao da se malo stišaju, oni bi ga lijepo zaklali i najglasnijeg među sobom proglasili carem....sve do novog pijanstva.
Image
Flek (opet): Pa svi meni najdraži likovi stradaju...
Image
Mirna564: Super priča!
Image
(Publika aplaudira)
Oprah: Hvala Geeju što je bio s nama i doktoru Philu što nam je sve objasnio. Preostaje nam još vidjeti zadnju epizodu danas navečer.
Image
Oprah: Phil, evo još jedne teme koja će te zanimati: mlada djevojka otkrila je da su je u prošlom životu oteli svemirci s Alphe Centauri - nakon reklama saznat ćemo kako se to reflektira danas na njezinu vezu sa stricem. Ostanite s nama!

Nisam ostao s njima. Takve me gluposti sigurno ne zanimaju. Idem radije vidjeti ima li u frižideru nešto za dobar sendvič.

Image
Eustahije

Re: Uhvaćeno na satelitu (tribute to Narggun)

Post by Eustahije »

Odmah objavljujem i još jedan post jer svakako želim dodati tri objašnjenja, pa da odvojim od priče.

Prvo, sve ovo počeo sam pripremati prije - recimo - mjesec dana. (Kao što u jednom času kaže i sama Oprah. :LEGO75:) Scena je bila gotova još prije desetak dana. A onda je ž objavio "Making of - part 4" u kojem ga intervjuiraju! :LEGO18: Prvo sam mislio odustati, jer mi se činilo blesavim drugi put iskoristiti istu ili gotovo istu shemu. A onda sam zaključio - ako Matija nije otkazao Dobro jutro Hrvatska nakon nastupa kod Šprajca, može i ž u Opru nakon Dobro jutro Hrvatska. Pa sam nastavio rad računajući da imam još oko tjedan dana. A onda novi šok - ž najavljuje kompresiju dvije završne epizode u jednu i kraj serije unutar 48 sati! :LEGO18: :LEGO18: Slijedila je luda utrka s vremenom ako se želi objavu tempirati prije zadnje epizode!

Drugo, nikome tko je pratio Narggunska sunca i komentare na Forumu ne treba posebno objašnjavati otkud je većina replika. Ipak, možda će vas zanimati da ni analiza dr. Phila nije izmišljena! To je tekst (s izmijenjenom riječi-dvije) napisan u zagrebačkom novom Muzeju suvremene umjetnosti pokraj instalacije "Život" suvremenog umjetnika Nedka Solakova iz 1957. godine. Živjela suvremena umjetnost. :LEGO15:

I treće, na početku spomenuti televizor Grandcolor je RIZ-ov proizvod iz sredine osamdesetih. Proizvodio se navodno u tvornici u Slunju. Zvao se Grandcolor 777, a ja sam mu ovdje prigodno promijenio ime zamijenivši sedmice brojem seta u kojem se nalazi ta živopisna televizorova naljepnica koju sam pokušao rekonstruirati.

:LEGO27:
Last edited by Eustahije on 01. Nov 2010. 13:14, edited 1 time in total.
Legopwnage
AFOL

Post by Legopwnage »

Ovo je super! Pogotovo kad sam ja unutra :LEGO07:
Dark ages.
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

P.S. Obrij se Oprah!!!
Ikariks
AFOL

Post by Ikariks »

Svaka čast, trebao si napravit neki incident s kamerom koja padne i ubije Oprah.
(kad prekida Ž-a i ne zna mu ime :lol: ) :LEGO76:
Moj Brickset
Moj MOCpages

Trenutno u dark ageu. :(
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Suza mi na oko kanula :LEGO08: (Jedna, ne sto ko u cryliju)
Ja... riječi nemam.
Uredio i ide popodne na Storyature, na vječnu slavu i čitanje svoj neforumskoj publici.
tomakah
AFOL

Post by tomakah »

Eustahije, svaka ti dala....nisam se već dugo ovako slatko nasmijao, hehehehe...
A Gentleman will walk, but never run...iliti po našku, Tko je žurio vrat je slomio!!
Leni
AFOL

Post by Leni »

Super! Sviđa mi se moja uloga. :LEGO07:
:LEGO76: OBOŽAVAM LEGO!!! :LEGO76:
kaktusica
AFOL

Post by kaktusica »

Ooo... Znala sam da će biti dobro, ali ovo je stvarno duljinom i uloženim trudom nadmašilo moja očekivanja. Bravo! :LEGO04:
DarioD

Post by DarioD »

:LEGO28: Još jedan MAG scene! Prepreodlično! Obavezno na Storyature, pod hitno!
Treba mu osposobiti posbnu radnu sobicu na istima!
Post Reply