Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Život nakon Nargguna

Diskusije s portala storyatures.com

Kakav bi LEGO strip vi rado željeli čitati?

Pirates
2
11%
Space
2
11%
Steampunk
5
26%
Post apocaliptic
1
5%
City
2
11%
Adventurers
2
11%
Castle
3
16%
nešto drugo
0
No votes
spoj više raznih žanrova
2
11%

Total votes: 19
_ž_
AFOL

Život nakon Nargguna

Post by _ž_ »

Ima li života nakon Nargguna?

Ovo je tema koja me kopka već mjesecima, ali sam se uvijek suzdržavao i govorio sebi „ne! Ne piši taj post! Smiješ ga napisati tek kad se bude nazirao kraj Nargguna“. I evo, kraj mu se nazire. Nije još blizu, ali sad je bar jasno da ću ga dovršiti. I sad mogu napisati ovaj opasni post od 5 stranica (moje isprike čitateljima). A taj se bavi temom:

Što nakon Nargguna?

Slagao sam to i slikao i bavio se s tim godinu dana, i sad kad završi, što ću onda? Rupa u životu. Svakako bih se i dalje bavio pisanjem priča, slaganje bez priče me ne privlači baš, ja sam ipak prvenstveno pisac. Očito, radio bih opet neki dugi, pravi strip. Puno su bolji i teži od kratkih priča, i doista ih je gušt pisati, makar je malo teško slikati. I sad… kakav… Castle mi je jasno malo dosadio nakon svega ovoga i razmišljao sam si o nekoj drugoj temi.

Pa sad ispišem par ideja i tema, a vi komentirajte kakav bi strip vi rado željeli čitati. Ili dajte koju ideju. Ili općenito napišite nešto o svemu tome, da li bi i dalje željeli čitati stripove poput Nargguna i slično.

Pirates – Jedan piratski ep, na tragu Hornblowera, Bountyja, Gauguenovog Tahitija i Garlandovog Žala (utopija na plaži, njam). Nikako Pirati s Kariba, nego prava priča o životu na brodu, i želji života na pješčanoj plaži. Utopija. Ova me tema najviše privlačila o početku, međutim ima i mana.
Za: Postoji LEGO tema, lako dostupne figure i kockice. Priča koja mi se zbilja sviđa. Relativno malo potrebnih scenografija.
Protiv: Teško slikanje. Teško slikati brodove, preveliki su treba pola sobe da ih se stavi u kadar u kojem ne viri i koja stolica. Za malo jaču priču bi mi dobro došao još koji brod, a to je onda dodatni trošak. Slično je teško slikati i utvrde.

Space – Inspirirano s Odisejom 2001, Moon-om, i najviše Star Trak-om, prva sezona (cptn. Kirk, i puno sociološko-psiholoških eksperimenata). Definitivno lako za slikati, jer se većina zbiva u interijerima, a eksterijeri će isto biti zanimljivi, posebno ako bi bili u micro skali. Ideja i mogućnosti puno. Sigurno bez humanoidnih svemiraca, doista ih ne volim kao ideju. Također, iako sam pod jakim utjecajem Battlestar Galactice, pazio bi da ovo ne bude vojna priča, više nešto kao Alien (jedinica svakako), a sigurno ne kao Star Wars. SW naravno nije lako zaobići. Do je jedan veliki mashup raznih stvari, i klasičnog svemira sa brodovima, i vojske, i utopijskih planeta (Tattoine), i samurajskih priča (Jediji). Ipak, moj space ne bi bio inspiriran time.
Za: Mogućnost priče. Lako slikanje interijera i microa.
Protiv:Nemam baš iskoristivih figura, makar nije veliki problem.

Steampunk – Ova me tema jako privlači, ali problema je milijun. Najveći je onaj što sam potpuno netalentiran za slaganje sp-a, ali čak i više od toga, nemam ni mašte ni ideje za priču. Vrlo mi je ograničavajući taj svijet idejno, iako me jako privlači i jako mi se sviđa. Inspiracija… pa… ne znam. Stvarno slabo znam ovaj žanr. A ono što i znam mi nije baš. Al ga svejedno volim, vidiš vraga.
Za: Izazov
Protiv: Nemam ni ideju za priču, ni talenta za slaganje.

Post apocaliptic – Iako vrlo blisko, ali za razliko od steampunka, ovo mi se čini kao ne veliki problem za slaganje (samo udariti po ruševinama), a mogućnosti za priču su bezgranične. Ne volim baš post apoc svijet poput Fallouta (premračno i sivo mi je to), ja bih rađe se inspirirao Nebeskim gospodarima (pročitati, tko nije) i Hermannovim Jeremajom. Iako slagalački ima nešto eksterijera, ne čine mi se jako teški, jer neće baš biti nešto veliko, uglavnom sve srušeno i prizemno : )
Za: Puno ideja za priču. Izazovno za slagati
Protiv: Ništa posebno. Iako nema službene LEGO teme, čini mi se lako složiti stvari i figove za ovo. Čak bi ovdje lakše provario humanoidne mutante nego u Space temi, pa možda i iskoristim nekog od ovih koje imam.

City – City je preopširna stvar da bi bio tema, znači trebala bi ipak neka uža priča u tome. Ne znam, ne privlači me baš. Ono što sigurno znam je da ću slikati nastavke(tj nove slučajeve istog lika) „New Life Game“ priče, koja je donekle City, ali evocira USA 40-tih i 50-tih godina, što je pomalo cool.
Za: Ništa.
Protiv: Nije tema, treba nešto specifičnije.

Adventurers – Njam! Imati istraživača a'la Indiana Jones i onda ga slati na egzotična mjesta da istražuje egzotične priče. To sam obožavao ko mali, ovo bi sigurno probudilo lijepe osjećaje u meni. Inspiracija: Indiana Jones and the fate of Atlantis (stara Lucas Arts igra, bolja mi je od bilo kojeg indyjevog filma) i serijal Mladi Indijana Jones, također mi puno bolja od filmova.
Za: Jako me privlači idejno i atmosferom, makar zasad ne i pričom.
Protiv:Ništa posebno. Možda će malo biti problem slikati neki veliki hram u džungli neke nestale civilizacije.

Castle – Narggunska sunca 2? Nije nemoguće. Kako prolazi jedinica, u glavi mi se već kuhaju neke ideje, ali od svega toga bi se morao prvo dobro odmoriti. Tako da sigurno ne.
Za: Imam iskustva. I hrpe figura i kockica za ovo, a i izvještio sam se u Castle slaganju.
Protiv: Prerano je.

Middle East & India – Istočnjački egzotični štih me jako privlači, i u stvari već pripremam nešto iz ove teme. Nešto kao usputni projekt. Neću još spoilati, ali bit će projekt od dosta priča, no drukčijeg karaktera od pravog velikog stripa. Čitat ćete prve epizode već za koji tjedan, čim poslikam Narggunske epizode koje fale.

Hibridni žanr, mix-up postojećih tema – Imam jednu killer ideju, cijelu sam priču složio u glavi i onako… luda je. Možda ne dobra, ali totalno luda. Međutim, to bi bilo preveliko i preteško relizirati u LEGOu tako da bojim se da ništa od toga. A riječ je o nekoj kombinaciji post apoc – space – castle tema. Ipak, neću odustati od toga, samo ću to stvoriti u nekom drugom mediju a ne kockicama, vjerojatno neka osrednja ili duža priča bez slika.

To su sve teme koje su mi pale na pamet za moguću realizaciju u strip. Ostale mi se ili ne sviđaju, ili nemam baš ništ kockica kojima bi napravio to.

Ajde dajte svoje ideje i želje, pa da smislimo budući storyatures projekt. I ne mora ostati samo na idejama i željama, možete se uključiti i kao autori na bilo koji način, to mi je uvijek bila želja. Čak je i Narggun počeo kao grupni projekt, ali spala knjiga na jedno slovo. I to zadnje.
kaktusica
AFOL

Re: Život nakon Nargguna

Post by kaktusica »

Pirates ideja mi se uopće ne sviđa, ne znam, ne bi mi se dalo to čitati. Space mi zvuči fora...
Mislim da bi nešt postapokaliptičnog bilo zakon, potovo ako smisliš super priču. I možda bi bilo fora da ne "udriš po ruševinama" u tradicionalnom smislu, nego smisliš drugačiji pristup. City, bljak. Castle, dosta toga više! :LEGO05: Nego, ozbiljno, mislim da će svi potencijalni čitatelji bit zasićeni Narggunom. Adventurers mi isto zvuči zanimljivo.
A Steampunk... Pa, nije teško pogodit kaj o tome mislim. :LEGO23: Al ono, kužim potencijane probleme.

Ovo je ukratko kaj ja mislim. :LEGO25:
FastForce
AFOL

Post by FastForce »

Moj favorit je Adventures i Pirates (Pirate možda i ja napravim priču za koju godinu, ako skupim dosta kockica za MOC brodove i utvrde). Aventures bi vjerojatno bilo najzanimljivije čitati.
Space - mislim da bi mi to vrlo brzo dosadilo
Steampunk i post. apoc. - nemam ništa protiv, ovisi o priči.
City - isto ovisi o priči, inaće vrlo vjerojatno dosadno.
Castle - mislim da je pre rano, svima će dobro doći odmor od Castle priče.

To je moje mišljenje.
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Ma priča će biti vrhunska, to uopće nije u pitanju. ;)
DarioD

Post by DarioD »

Belleville? Nemaš? Tja, šteta... Koja bi to dobra intrigantna sapunjara bila... Sa jedno 318 pilot epizoda...

Sad ozbiljno, steampunk... to bi bilo krasno, jedino što bi kod mene (a i ostalih pretpostavljam) fokus bio na proučavanju objekata, a manje na priči (koja dakako nije manjebitna!)... Nisam do sada komentirao, ali što katusica, Tomek i ostatak ekipe radi.... ludilo mi je. Razmisli dobro, napokon imao bi odličan graditeljsko-idejni suport. Glasam za steampunk !
Legopwnage
AFOL

Post by Legopwnage »

City...50e-60e, detektiv koji stoji sam za sebe :LEGO02: :LEGO02: Onako jedan zapleten slučaj... Nešto u Hitchockovom štihu... Onako ludo... To bi bilo fora... I da je on onak cool i ima neke fora govore... :LEGO05:
Dark ages.
StoneAgeHero
AFOL

Post by StoneAgeHero »

Steampunk ili space.
Steampunk jer mislim da bi se ti tu ljepo udomacio i nakon par kreacija slagao bi ko da neznas za nis drugo. Prica moze bit stvarno bilo kakva, zamisli da pises o 19. st i dodas moderne sprave u to. Mislim da bi ovdje bila super detektivska prica(nes u stilu sleepy hollow-a samo manje horor a vise steampunk) sa tragovima westerna, na trenutke mracna, na trentke epic avantura. Imam ja vec neke ideje, al mi se sad ne da pisati. Umoran sam od rodendana. sutra cu napisati vise.

Space bi trebalo napravit klasicni star trek-like sf. Putuju uokolo, otkrivaju nova mjesta, nekad slete na planet na kojem vlada rat, nekad samo istrazuju, a sve upotpunjeno snaznom porukom o prijateljstvu i timskom radu (jedini koji se ne broje su redshirt-ovi :LEGO05: ) Mislim da bi ovo bilo puno potencijala, al i puno problema jer bi trebalo fakat puno pripreme i razmisljanja, bez da naseljenici i price o planetima ne zvuce otrcano i lame.
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Dakle space čini se dobro prolazi?
Evo upalio sam i anketu gore, da vidimo kako to brojčano izgleda.
Molim izaberite neku opciju.

Tnx.

također, ako bi se radio jedan takav projekt. tko bi bio spreman sudjelovati. slagati i slikati svoj dio priče?
FastForce
AFOL

Post by FastForce »

Ja glasam za adventures. Sigurno najzanimljivije.
djile84
AFOL

Post by djile84 »

ja bi najvise neke avanturiste u egiptu ili slicno...istrazivanja, misteriozne smrti, ko je uklet, sta se ne zna o istoriji i tako nesto
ili city ,ali usponi i padovi jednog coveka, uzeo bi primer djovanija belzonija (coveka koji je otrkio ramzesovu grobnicu i abu simbel) jer je on pokusavao da bude i cirkuska atrakcija i gradjevinar i svasta nesto i uvek ispao luzer a na kraju ono sto je najmanje ocekivao da ce znati i moci da radi donelo mu je slavu...ali sve ovo naravno smesteno u neko doba (nama poznatijem, 50e pa nadalje) i da tu bude malo i tragedije i komedije i svega i svacega
mnogo trazim znam!
Post Reply