Prvo i osnovno zbog čeg sam trčao u TL za ovaj set su figurice, evo ih:

Za kosturima nisam lud, nije mi legla ta ekipa kao zanimljiva, jednostavno nekako su hladni i uvijek iste ubilačke face. Bez pravih emocija. A to je ono što imaju 2 najače figure ovog seta: EMOCIJE:

Kraljičin torzo, genijalno. Kosa i ženska kruna (tijara?) yeay!!! Dobije se i rezervna!
A tužno lice jestera!!! Pa to je ono što je oduvijek falilo!!! Bili su LEGO mifigovi, i nasmiješeni i nasmijani i ljuti i bijesni, ali tuga.... to je preuzvišena emocija!!! Prvo Srećko u MMVu i piratima, a sad SUZA!!! Tooooo.... Too mi trebaaaa! Raja hoće veselo, ko će slušat tuđu muku.
Zašto se moja kapa pakira odvojeno, šmrc:

Tu je i mister zlatni vitez. Oklop bezveznjikav, mislim, ta zlatna je definitivno devalvirala u Castle i Pirates svijetu, pa već je hrpa toga obojano u zlatno. Ali leđa kraljice, genijalna leđa, najljepši uzorak za moje oči dosad.

Zlatni vitez bez oklopa, jako jako lijepo, a kraljičina faca - naprocjenjivo.
Inače, na prvi sam se pogled prepao - o ne opet isto žensko lice... Ali tu su sitne bore oko očiju, fala bogu Q10 još nije izmišljen. Volim bore. I madeže. Njam.

Jei, nova kockica!

Toliko o Drawbridge figuricama.
Ocjena: 10/10. Kosturi i jedan vojnik dosadni, ali vitez, a posebno kraljica i luda... jeah!!
Nastavak recenzije ovog seta tek sutra. Jer nakon figura sam se bacio na:
7078 - King's Battle Chariot
Malo kockica za 150 kn.

Veliki točkovi, daaaaa!!! Joooš!!

Figure. Kraljev torzo odličan. Novi, dobar, jes!! Ostalo ... doooosadnoooo!!! Ok, tamno smeđa koplja su super. I mnogi će biti zadovoljni što ima dosta opreme, ali ono... ja nisam. Ipak, kralje torzo jest predobar. Zimsko odjelo fudrano, toplo. Jako dobro dođe u negrijanim Castle dvorcima, koji su kao štop znamo, puni rupa i propuha. (A ne ko old-skul dvorci, sa pravim zidinama, a ne samo archevima.)

Malo o samoj kočiji. Ne pali me baš moram priznati. Velika je i zgodna, ima feeling starih rimskih bojnih kola, ali nije mi to leglo. Ovdje se vidi kako izgleda u gradnji. Podvozje vrlo debelo, hmm... Cijela je široka 8 studova. Naradio sam se tih kočija u zadnje vrijeme, valjda sam 20 različitih napravio za Narggun i Kopnena vrata kad sam zidao, ali nika mi nije palo na pamet toliko široka raditi. Ok, sa velikim kotačima ima smisla, ali ipak... predimenzirano je prilično. Ovo čudo trebaju vući najmanje 2 konja, a da bi iblo stvarno iskoristivo u bitci treba ih sigurno biti 4. To je mjesto gdje se ovo mora modificirati, pa će modifikacija tu i pasti.

Ok, moram priznati, način uprezanja konja u kojem se ovaj može micati lijevo-desno je brilijantan. Lanci za uzda su isto odlični. Ali nasloženi skupi tamnoplavi makaroni su ono.. fancy, ništa cool.

Dvije kockice ekstra?!?! Dvije!! Šmrc! I to čak nisu dvije ako ćemo korektno, jer bijela je dio konja.

7078 - King's Battle Chariot zaključno
Dizajn:
Jedno odlično rješenje (spoj konja), jedno vrlo dobro (lanci), ostalo tek razmetanje za rare kockicama. 5/10
Slaganje:
Tragikomični antiklimaks. 3 minute poluzabave. 3/10
Kocke:
Nisam lud za 4 velika dark blue makarona. Što bi s njima uopće? Kotači - druga priča

Figurice:
Osim kralja dosadno, kralj vrijedi. Ipak, ima dosta figurica pa ok. 8/10
Oružje i oprema:
Vrlo bogato. 9/10
Cijena:
150 kn... U usporedbi s Troll battle wagon koji jednako košta, ovaj je vrag preskup, baš zbog preskupe opreme i boja. Ali ajde... korektna je cijena. 8/10
Presuda:
Nisam zadovoljan. Naravno kupiti se mora, ali ocjena ispod Castle prosjeka 6/10. (Recimo, prosječna ocjena Castle setova koje doasd imam je 8/10)
Stay tuned! Uskoro nastavak recencije Drawbridge Defencea....