Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Narggunska sunca - Glava dvadeset i šesta

Diskusije s portala storyatures.com
boba_jagoda
AFOL

Re: PRIČA: Narggunska sunca - Glava dvadeset i šesta

Post by boba_jagoda »

Dobra epizoda, dobra :LEGO04:

Za filmove ne znam:
mozda Yoda u SW kad u dzungli doceka Skywalkera koji trazi "velikog Jedi ratnika"
ili Kung-Fu Panda - borba oko ultimativnog artifakta koji u biti nista sam po sebi ne radi
Jackie Chan tip borbe, itd...
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

tomakah wrote:ah, Kurosawa...
Jedan je Kurosawa da. Sve su inače prastari klasici, ali nije sad to nešto neznam koliko povezano. Jednostavno to su reference koje sam namjerno ubacio u priču kao svojevrsni hommage samurajskim filmovima, pa je i cijela epizoda dosta samurizirana, a glavni lika (lijepa Doddah) napravljena po stvarnom liku, mom prijatelju :LEGO24:

Ali vaše su ideje odlične. Posebno Kung Fu Panda i Hobitska opsjednutost doručcima :D
Eustahije

Post by Eustahije »

_ž_ wrote:Hobitska opsjednutost doručcima
Haha, o LOTR-u nemam pojma o pojmu, ali meni se gotovo cijela dijalog-lista ove epizode čini kao da su je udruženi napisali Ionesco, Magnus i Monty Python! Izvrsno!

- Oprostite...
- Pričekajte trenutak, meditiram.
(trenutak)
- Mogu li sada...
- Ne još, sad moramo doručkovati.
- Ali...
- Prvo doručak. Požurite se.
- Ne mogu, imam drvenu nogu.
- Baš zato morate biti brži.
- Onda nakon doručka...?
- Nakon doručka slijedi vježba...

Negdje mi zvoni neki slično ludi dijalog Boba Rocka s nekim, ali ne mogu se sjetiti ni s kim ni kad. Ako mi sine, javim.

Mirnici, savitljivi mač, mačka koja postaje pas i samo brije taj svoj film... Sve skupa vrlo zabavno, dovoljno slično dosadašnjem da bude u priči, a opet poseban hod na granici apsurda.

Inače, zanimljiva mi je veza priče koju ovdje pratimo i scenografije koju vidimo na izložbi u Tehničkom. Oboje je zanimljivo samo po sebi, ali dodatna dimenzija je ako spojiš ta dva iskustva. Pitam se koliko "obična publika" na izložbi vidi detalje koje smo mi uvježbani vidjeti...
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Eustahije wrote:
_ž_ wrote: Ionesco, Magnus i Monty Python!
Nisam neki fan magnusa, ali slažem se da zvuči slično. A Ionesco i Python, pa to je najbolji kompliment ikad! Baš mi je drago što se epizoda poigrala s teatrom apsurda, inače ne bih išao tako daleko, trudim se u narggunu uvijek ostati u zadanim granicama žanra, ali je ovo super!
Post Reply