Za filmove ne znam:
mozda Yoda u SW kad u dzungli doceka Skywalkera koji trazi "velikog Jedi ratnika"
ili Kung-Fu Panda - borba oko ultimativnog artifakta koji u biti nista sam po sebi ne radi
Jackie Chan tip borbe, itd...
Jedan je Kurosawa da. Sve su inače prastari klasici, ali nije sad to nešto neznam koliko povezano. Jednostavno to su reference koje sam namjerno ubacio u priču kao svojevrsni hommage samurajskim filmovima, pa je i cijela epizoda dosta samurizirana, a glavni lika (lijepa Doddah) napravljena po stvarnom liku, mom prijateljutomakah wrote:ah, Kurosawa...
Haha, o LOTR-u nemam pojma o pojmu, ali meni se gotovo cijela dijalog-lista ove epizode čini kao da su je udruženi napisali Ionesco, Magnus i Monty Python! Izvrsno!_ž_ wrote:Hobitska opsjednutost doručcima
Nisam neki fan magnusa, ali slažem se da zvuči slično. A Ionesco i Python, pa to je najbolji kompliment ikad! Baš mi je drago što se epizoda poigrala s teatrom apsurda, inače ne bih išao tako daleko, trudim se u narggunu uvijek ostati u zadanim granicama žanra, ali je ovo super!Eustahije wrote:_ž_ wrote: Ionesco, Magnus i Monty Python!