Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Narggunska sunca - Glava dvadeseta

Diskusije s portala storyatures.com
Post Reply
_ž_
AFOL

PRIČA: Narggunska sunca - Glava dvadeseta

Post by _ž_ »

Image
Narggunska sunca - glava dvadeseta
Epska srednjevjekovna fantazija u 50 slika
Glava dvadeseta - u kojoj Vuk po Kneginjinoj ideji stiže u Semperamid, raskošnu opatiju Crvenih Hiita. A onda tamo izgubi dušu.

Evo je. Ukleta glava. Nakon prvog neočekivanog kašnjenja, a onda još i gubitka aparata koji je ostavio dušu slikajući je, ipak je stigla.
Jedna vrlo složena epizoda, bez puno akcije, ali sa puno teških fraza, filozofije i poezije, koja uvodi nove likove u priču (Crvene Hiite), i otvara prostora za nove avanture/komplikacije.
Nadam se da će naći put do čitatelja.
Corwin
AFOL

Re: PRIČA: Narggunska sunca - Glava dvadeseta

Post by Corwin »

:(
tomakah
AFOL

Post by tomakah »

uh,uh,uh...mračna atmosfera, teške odluke, filozofske debate....izvrsno. Opatija izgleda još bolje nego prije, nisam mislio da je to uopće moguće....svaka čast, ž!
A Gentleman will walk, but never run...iliti po našku, Tko je žurio vrat je slomio!!
boba_jagoda
AFOL

Post by boba_jagoda »

Moram i ja priznati da je prica nekako "narasla".
Od pocetka - koji mi je bio stosan i zanimljiv (jer ipak se radi o LEGO vitezovima), no onako stripovski naivan i djecji - do "dubljih" tema.
Svidja mi se okrutno-plemenita logika crvenih hiita.
Luka
AFOL

Post by Luka »

Opa stvarno dobro . Kad sa vido početak mislio sam ništa posebno :LEGO09: , ali sam promjenio mišljenje :LEGO29: . Stvarno jako dobra glava .
Sve šta napišem u potpisu mi isapdne nekako predugačko .
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Da, stoji. Ova je epizoda najmračnija dosad, a mislim da ni ubuduće neće biti mračnije od nje. Jasno, kad imaš priču u 35 više-manje nezavisnih epizoda, neke će biti vrlo raznolike, već i zato da se ubije ritam i predvidivost. Tako relizacije šaraju od lake komedije do teže drame.
Za početak prikaza pada Vuka na mračnu stranu trebalo je malo nabrusiti ton, ali već u idućoj će glavi opet sve biti nešto veselije. Slijedi vjeverica Knez u jednoj od svojih veselih avantura. (Aha, kako da ne.)

Da, Narggun nisam nikad ni zamislio kao laganu i pitku priču. Istina da je tako počela, lagano, pomalo djetinjasto; ali nije mi bio cilj pisati laku priču, već sam htio polako uvući čitatelja u priču, da upozna likove, da mu se malo uvuku pod kožu, i onda tek početi bacati likove u svakakve situacije, malo šokirati čitatelja, malo likove.
Trenutno nisam siguran koliko je taj predječiji početak dobar potez jer, očito, oni koji su preživjeli prvih 10-tak glava, ostaju vjerni čitatelji do kraja. Ali ima i nešto čitatelja koji su se rasuli i odustali, jer ih prve glave ozbiljnošću i vizualnom kvalitetom nisu zadovoljile.

Drago mi je boba da Crveni Hiiti nisu ostali plastični i jednodimenzionalni. Oni su okrutne i učinkovite ubojice (očito inspirirani Hasasinima, ali smješteni u kršćanskije okružje). I sad, kad imaš tako opake zločince, nije bilo lako izvući i drugu stranu, onu koja opisuje njihovo gledište, i gdje je tu logika vjere kad si hladnokrvni ubojica.
Zaključak sa tom zlom krvi je na kraju dosta čudan, no... mistika nije uvijek dokučiva :D
Poetske slike "glazbe krvi" postat će malo jasnije kad Crveni stignu Bijeloga. :LEGO24:

Ne mislite li da sam malo pretjerao s bojama? Lik je Bijeli, narod Crni, utvrda je bila Bijela, a sad još i Crveni Hiiti. Boje dominiraju nazivljem, čak i više od riječi s duplih suglasnicima.
DarioD

Post by DarioD »

Samoozlijedit ću se.... :LEGO16: NEEEE, da krivo ne shvatite... Narggun je odličan, da pače.... Ali EPP za isti je .... AJMEEEEEE,... ono #nešt prosto#. Da je drugačije, bilo bi sumnjivo da netko drugi piše, a ne autor... sve PET +

Oću i ja na moreeee.... :LEGO05:
LUKA commander Cody
AFOL

Post by LUKA commander Cody »

tomakah wrote:uh,uh,uh...mračna atmosfera, teške odluke, filozofske debate....izvrsno. Opatija izgleda još bolje nego prije, nisam mislio da je to uopće moguće....svaka čast, ž!
Legopwnage
AFOL

Post by Legopwnage »

Daj luka cody commander nemoj molim te stalno quote-at. Stalno to radiš! :LEGO07: Nije da se ljutim ali ono :LEGO22:

Super epizoda! Vuk se malo porezao, izašlo malo krvi i super. :LEGO07: Nevjerujem da je Vuk takav gad! Bijeli je precool da bi poginu :LEGO08: Ali to ćemo još vidjet :LEGO75: Jedva čekam nastavak.
Dark ages.
Post Reply