Odrastajući, mislim da se meni osobno u glavi nekako desila podjela- ili mi je set super pa ga sastavim i čuvam točno onakvog kakav originalno jest, ili mi nije toliko hype pa ga rastavim i onda gradim dalje nešto skroz svoje. Pritom, čini mi se da mi je modficiranje originalnih LEGO setova nekako palo u kategoriju "to se nesme", odnosno- ak ga modificiram, više nije "originalna" verzija, pa tako gubi na kolekcionarskoj vrijednosti- a opet nije ni nešto sasvim "moje" pa je teško pohvalit se kako sam ja to složila.
No onda sam relativno nedavno počela pratitit YouTube kanal RR Sluggera: https://www.youtube.com/@RRSlugger
Iskreno bilo mi je baš fascinantno koliko on, usprkos što jako cijeni određene teme i setove, istovremeno ih bez problema modificira kak god mu padne napamet.
Kako je reviewao Rock Raiders setove, tako je prošao i Tunnel Transport 4980- koji ja imam od djetinjstva i užasno me smetalo par stvari na tom setu, pa sam ga tako sada konačno krenula modificirati. Samo jednom kad sam krenula, onda više nisam stala.

Sad mi se krenulo dešavat da skoro svaki set koji kupim, vidim na njemu nešto da mi ne štima, ili je moglo bolje. Nedavno me baš užasno naživcirao 75348 Mandalorian Fang Fighter vs. TIE Interceptor, set ima toliko mana da ko da ga je radio unpaid intern- i to baš onak strukturnih mana koje nisu smjele proći neopaženo. Tako da sam pola seta rastavila i druačije sastavila.
Eto, a kak vi? Držite li setove na polici točno onak kak su kupljeni? Ili redovno modificirate sve što vam dođe? Jeste li ikad modificirali neki set do te razine da ste htjeli podjeliti s drugima koliko ste ga unaprijedili na neki način?