Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Kako stojite s modiranjem setova?

LEGO novosti, dijelovi, izložbe, o klubu Kockice, web i forum...
Post Reply
Electromaster
AFOL

Kako stojite s modiranjem setova?

Post by Electromaster »

Evo jedna mala tema za raspravu koja mi je već neko vrijeme na pameti.
Odrastajući, mislim da se meni osobno u glavi nekako desila podjela- ili mi je set super pa ga sastavim i čuvam točno onakvog kakav originalno jest, ili mi nije toliko hype pa ga rastavim i onda gradim dalje nešto skroz svoje. Pritom, čini mi se da mi je modficiranje originalnih LEGO setova nekako palo u kategoriju "to se nesme", odnosno- ak ga modificiram, više nije "originalna" verzija, pa tako gubi na kolekcionarskoj vrijednosti- a opet nije ni nešto sasvim "moje" pa je teško pohvalit se kako sam ja to složila.

No onda sam relativno nedavno počela pratitit YouTube kanal RR Sluggera: https://www.youtube.com/@RRSlugger
Iskreno bilo mi je baš fascinantno koliko on, usprkos što jako cijeni određene teme i setove, istovremeno ih bez problema modificira kak god mu padne napamet.
Kako je reviewao Rock Raiders setove, tako je prošao i Tunnel Transport 4980- koji ja imam od djetinjstva i užasno me smetalo par stvari na tom setu, pa sam ga tako sada konačno krenula modificirati. Samo jednom kad sam krenula, onda više nisam stala. :LEGO23:

Sad mi se krenulo dešavat da skoro svaki set koji kupim, vidim na njemu nešto da mi ne štima, ili je moglo bolje. Nedavno me baš užasno naživcirao 75348 Mandalorian Fang Fighter vs. TIE Interceptor, set ima toliko mana da ko da ga je radio unpaid intern- i to baš onak strukturnih mana koje nisu smjele proći neopaženo. Tako da sam pola seta rastavila i druačije sastavila.

Eto, a kak vi? Držite li setove na polici točno onak kak su kupljeni? Ili redovno modificirate sve što vam dođe? Jeste li ikad modificirali neki set do te razine da ste htjeli podjeliti s drugima koliko ste ga unaprijedili na neki način?
No matter where you go, everyone's connected.
MyAnimeList ~ Steam ID
Romanos
Upravni odbor

Re: Kako stojite s modiranjem setova?

Post by Romanos »

Nemam puno setova, ali ako ga kupim planiram ga korisiti kao svoju kreaciju pa zato i ne ograničavam se da mora biti original ;)
pjurkovi
Redovni član kluba

Post by pjurkovi »

Ako kupiš neki skupi set onda ti je žao novaca i ne rastavljaš ga. Ja sam u jednom trenutku odlučio rastaviti hrpe relativno manjih setova za svoje kreacije i malo mi je bilo žao. Uglavnom što je set skuplji veća je mogućnost da ga ne diraš. Npr. ako bi kupio Rivendel, definitivno ga ne bih rastavljao, ali gdje ga onda držati, što uopće s njim nakon što ga složiš???
I zato ne volim kupovati setove nego bolje uzimati kockice u rinfuzi za ono što mi u tom trenutku treba.
Gabriel
Pridruženi član kluba

Post by Gabriel »

Ja najčešće ostavim u originalnom stanju ili eventualno napravim revamp. Tu i tamo se nađe neki set koji mi je manje važan pa ga rastavim za dijelove, ali sve što trenutno imam složeno je nepromijenjeno.
pjurkovi
Redovni član kluba

Post by pjurkovi »

Ali da, svaki set ima nešto što očigledno ne valja i trebalo bi poboljšati, kao da te suptilno vuku da kreneš mijenjati i slagati.
puki
Administrator

Post by puki »

Do prije jedno 6 mjeseci samo sam slagao setove i stavljao ih po policama, ali u zadnje vrijeme sve vise i vise vidim prilike da poboljsam nesto, pa se znam zaletiti i neke bas dosta promijeniti. Veselim se sto se sve vise ukopavam u svijet MOCanja, tu krece zabava :D
Electromaster
AFOL

Post by Electromaster »

Evo malo i da dodam na što liči ranije spomenuti Tunnel Transport nakon svih modifikacija.
Ovo dole je render za usporedbu s originalom, ali sve sam prvo složila od pravih kockica.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER:
Image
No matter where you go, everyone's connected.
MyAnimeList ~ Steam ID
V-Borg
Redovni član kluba

Post by V-Borg »

Meni to bilo uvijek zanimljivo za vidjeti kaj ljudi su u stanju napravit od setova. Bila to poboljšanja na nekom nivou ili potpuno novi model ali isključivo od dijelova iz tog seta. Međutim sam ne bih tako nešto radio kad imam ideja što raditi napretek. Jedino mi fali sad vremena i to kronično i tako bude sve do 8 mjeseca.
Post Reply