Broj: 70410
Tema: Pirates III
Godina: 2015
Komada: 164 (Brickset)
Figure: 3
Cijena: HRK 219.99 / EUR 19,99
Ovo je drugi set zadnjih pirata, sličnih dimenzija i iste cijene. Iako ovdje imamo 20ak kocki manje. Dakle klasični srednji set gusarske tematike, mala vojna utvrda i gursarska splav. Također, kao i set 70411, utvrda je modularna i može se spojiti sa većim setom tj. utvrdom 70412.
Kutija, sve slično kao i kod 70411. Meni decentno i pristojno bez pre više pompe, pomalo old-school.

Sadržaj Kutije. Dvije vrečice i upute.

Sadržaj prve vrečice. Sve uglavnom već viđeno ali korisno zasigurno.

Bijeli cape koji služi kao jedro.

Hobotnica.

Figura gusara sa novom krpom na glavi.

Vrečica br 1 zgotovljena. Zaboravio sam fotografirati rezervne dijelove, ali standardno, mač, pištolj, sitni dijelovi...
Fora splav, standardni jarbol, jednostavno sa bačvama, boca ruma, katapultić, i neizostavna riba u bačvi. Šteta što nismo dobili malo bolju izvedbu jedra.

Sadržaj vrečice br. 2. Dobivamo printanu zastavu koja se nalazi samo u ovom setu, 2 vojnika, top, dark red cigle i dosta upotrebljivih kocki.

Klasični vojnik i časnik koji ja mislim prvi puta u temi gusara nema pokrivalo za glavu već kosu. Zanimljivo mada, svi koji vole vojnike neće biti pre zadovoljni.

Gotov set. Maleno, kompaktno bez nekih tzv play features-a, osim topa, katapulta i mašti na volju.

Utvrda naravno ima blago. Veliki minus novih gusara je što ne nalazimo sjajne lego zlatnike.

Za kraj, fotografija 2 srednja seta pirata III.

Ne loša tema, za ljubitelje gusara. Za pridobiti novu publiku, možda pre malo i jednostavno, što po meni nije minus kada setovi ne bi bili abnormalno skupi, u rangu star warsa....
Išlo se na minijaturne i kompaktne setove a sudeći po brzom gašanju setova ostat će želja onih koji ih nisu uspjeli kupiti odnosno past će u zaborav kod novih naraštaja pored mora nabrijanih i šarenih licenciranih setova. Dašak old schoola, na žalost teško dostupnog jer se setovi nisu pojavili u trgovačkim lancima već samo u pojedinim trgovinama.
indeksirano