haj drugari, upravo sam krenuo sa radom na Andjeoskom delu Suldanessellar-a, i ovo je pocetak rada na crkvi, kao i rajski vrt

Mozda takodje zanimljivo, na povrsini od12x6 48ca (72 komada), sa leve strane nalazice se Drow naseobina (dva reda, tj 2x6 48ca), u tu cu ubacutu sve svoije crvene, tamno crvene i crne kocke (oko 40.000 sve skupa), dve veoma visoke kule spojene mostom koji se proteze na 5 48ca, slicno kao sto sam radio do sada

Sa desne strane, na 3x3 nalazice se grad andjela, sa onom visokom belom kulom u sredini i vrtom okolo, sa pijacom, fontanama i sl.
Sve ostalo zaklanjace suma vilenjaka. U stratu je bila ideja da sagradim selo ljudi, ali gledajuci nove elves setove, nema potrebe za time - sve moze imati misticnu notu, i sredjovekovne kuce, bunar, sta god. Kroz deo sela protezace se proslava, ogroman sto za kojim svi sede, sto mi je zelja vec neko vreme, i za koji sakupljam hranu i case vec godinu dve

?Kada god napravim neku bricklink narudzbinu utrpam i par kroasana, pitu ili sargarepe i jabuke

Odvojeno je (upravo samprebrojao) malo manje od 200 vilenjaka za to - i, iako custom, svi suo dmah, na prvi pogled, lako prepoznatljivi da su vilenjaci. A u sredistu, nalazice se ogromno drvo od oko metar visine, sa gomilom lukova, terasa, prozora, mostova i vodopadima koji izviru iz njega i padaju na zemlju (ovo je moralo jer nemam kockica za planinu, a zeleo sam vodopade

Na jednom delu sume (citaj poljana sa tu i tamo drvcetom:) sukobice se andjeli sa Drow vojskom - 120-150 andjela protiv 400 -1000 Drow. Teren koji sam odredio za to je 4x6 48ca. To ce biti napravljeno na kraju, jer nemam ni kocke ni baseplateove, ali cemo ih obezbediti do tada. Ali imam ono najbitnije - minifigurine

stotinu krilatih andjela donetih iz Rumunije, mumija krila, broad zlatni mac, zlatni stit (zlatni tile 2x2) i zlatna spartanska kaciga - izgledaju zeznuto mocno

Ako bude srece kupicu i stotinu zlatnih epoleta, poprilicno su jeftine na bricklinku
Drow vojska doneta iz Danske, tamni, sa onim najstarijim slemovima, samurjaskim oklopima, trouglastim stitovima i gusarskim sabljama. Njih 400. Drugih 400 sa onim archer kacigama (imaju obod, podsecaju malo na kaubojske sesire tim obodom), i chima sivim oklopima. sta-mi-padne-pod-ruku oruzjima. Sve u svemu, planiram izmedju 1000 i 2000 minifigurina na toj povrsini (12x6)
----------------------
Ko bude dosao na Lugs United izlozbu u Beogradu, od mene ce videti jos i Steampunk gusare: pleksiglas, izrezan u ploce, bice postavljen na trans clear noge (ne lego), ispod plavo platno, brodovi na njemu, a ispod (10 cm izmedju pleksiglasa i stola) podvodni svet, vrhovi podmornica i ostrva, tan, koja se dizu do pleksija (i pritom ga pridrzavaju), a drugi deo, koji nije spojen, se nastavlja na gore. U planu je pet velikih steampunk brodova, sastavljenih od 11 obicnih

Tri ste mogli videti na izlozbi prosle godine u septembru, kao i dva steampunk broda, od kojih je jedan srusen

I ovde ce ratovati oko 1000 minifigurina, jer sve sto pozelim mogu da stavim u steampunk: Orc brod, gde cu staviti sva moja cudovista minifigurine koje ne upotrebim u Drow, tri broda sa ljudima (ona moja kombinacija konvkistadorski slem i ufo oklop), Jedan obicni gusarski ("obicni":) i Jedan obicni... kako se zovu u piratima dobri momci? E pa oni

I tvrdjava sa totalno cudnim minifigurinama

Videcete za sada, evo kako ce izgledati oni pomenuti "dobri momci"