Broj: 6280
Godina: 1996
Broj dijelova: 280
Minifigure : 3
Evo nakon male stanke sa recenzijama da naoišem i ja jednu. Za promjenu prijeće ću malo sa castla na pirates tematiku jel vidim da se ta tematika uopće ne recenzira što me izrazito čudi jer je to jedna od najpopularnijih tema lega u svijetu , pa možda pokrenem ekoga da nešto opiše.
Ja sam odabrao 6280 jel je to bio moj prvi brod iz pirates tematike pa je i zaslužio da njega prvog opišem. 1996 izlazi nova serija iz pirates tematike koja je po meni bila lošija od predhodnih. Bilo je osjetno manje setova nego ranije, nije postojala neka veća baza- utvrda niti od armade niti od gusara i naravno pojavio se 6289 Red Beard Runner po meni najgori veliki gusarski brod. Ali pustimo sad to vratimo se na 6280. Imperial armada nova frakcija pojavila se sa super figovima ali nažalost sa samo dva seta i to nikako ne mogu oprostit Legu.

Armada flagship pojavio se kao nasljednik 6271. pa je tako i bio slične veličine kao i ostala dva svoja predhodnika odnoje premali u odnosu na svoje gusarske suparnike pa tako svi ti brodići izgledali su minijaturno u odnosu na gusarske brodeve i tek je 10210 Imperial Flagship to preokrenuo u svoju korist.

Pa krenimo s recenzijom
Evo i same kutije koja je savršena i po stoti put ponavljam vratite nam stare kutije ove nove su bez duše

Tu su i instrukcije

Set sadrži tri minifiga koji su po meni fantastični torzo od sve tri figure, glave , kacige i ono što ističe jenog figa - kromirani oklop,
samo naravno premalo ih je u ovom setu

Sad prikaz same gradnje koja i nije prezahtjevna

Brod ima mogućnost spuštanja zadnjeg jarbola

Evo još par slika broda i posade

Završne riječi
Da ne pretjerujem previše odličan set, prekrasna usklađenost boja na njemu , prelijepa jedra i figure, rijetki dijelovi koji se nalaze samo u ovom setu igrivost odlična.
Ali moram i navesti da je ovaj set dosta skup i drži cijenu kao i većina brodova. Moja zamjerka ovom brodu je veličina jer mogli su ga i većeg napravit, ali dobro i ovako je odličan. I na kraju set koji treba imati u kolekciji jel ćete biti oduševljeni s njim.
indeksirano