Nakon što smo posebnim podforumom istaknuli vrijedne forumske recenzije setova, kojih u ovom trenutku imamo 148 (ako sam dobro brojao, a nije isključeno da mi se pri brojanju zamaglilo), zadovoljstvo mi je objaviti da kao prva premijera poddforuma izbori, igre i natjecanja, započinju izbori

Neka vas ne zavara naslov: godina se odnosi samo na činjenicu da se izbori održavaju ove godine, ali u ovim prvim izborima forumske najrecenzije nominirana može biti bilo koja recenzija objavljena na ovom forumu, bez obzira na godinu objave recenzije ili seta koji opisuje - uključivši i recenziju koja još bude objavljena tijekom trajanja nominacija. Znači, ako do sada još niste napisali ni jednu, još uvijek imate šanse.

Ipak, svako pravilo ima iznimke, pa tako postoji i nekoliko izuzetaka od gornjeg pravila: nominirane ne mogu biti recenzije koje su u glavnom indeksu (onom sa sličicama, po žanrovima) označene kao minirecenzije, koje su tehnički nekorektne (konkretno, fotografije im se ne vide) i one čiji je autor isključen s foruma (ima oznaku "banned"). Eh, da, iako biste to sigurno željeli, ne možete nominirati niti neku od mojih genijalnih recenzija - kao organizator igre moram se čuvati sukoba interesa.

1. Nominacije (31. svibnja - 21. lipnja)
U nastavku ovog topica svaki član foruma može nominirati do pet recenzija objavljenih na ovom Forumu za koje smatra da su najbolje, s tim da u nominacijama jednog člana foruma isti autor može biti zastupljen s najviše dvije recenzije.
Možete odmah nominirati svih pet među postojećima (indeks recenzija je OVDJE), a možete si i čuvati jednu-dvije nominacije ako se u međuvremenu pojavi neka recenzija koja vas obori s nogu.
Nije obaveza, ali uz svaku nominaciju poželjno je napisati zašto vam se ta recenzija sviđa. Time ćete olakšati konačan izbor, ali ima još jedan razlog za to… vidjet ćete na kraju posta.
Naravno da nećete moći izbjeći da vam se više sviđa ona recenzija koja opisuje set koji vam se i dopada sam po sebi, ali neka to ne bude glavni kriterij: i loš set može imati dobru recenziju, kao što npr. može biti i odlično recenziran Castle iako osobno trzate isključivo na Technic.
Ako vas je netko preduhitrio i vašu omiljenu recenziju već nominirao - nominirajte je i vi. To može biti presudno u konačnom poretku, kako ću objasniti kasnije.
Nemojte se ustručavati nominirati i neku vlastitu recenziju ako mislite da ste se oko nje posebno potrudili i jako ste na nju ponosni - i to je dopušteno (ako vas je baš sram, javite mi privatnom porukom, pa ću vas ja ubaciti u svoju ili nečiju kvotu…).
Ako vas ovo potakne da neku svoju postojeću recenziju usavršite, npr. popravite linkove ka nedostupnim fotografijama - odlično!

2. Glasanje (22. - 28. lipnja)
Članovi Kluba (kao članovi Američke filmske akademije) imat će tjedan dana da na klupskom dijelu foruma glasaju za tri recenzije među nominiranima - onoj recenziji koju smatraju najboljom dat će tri boda, drugoj po redu dva, trećoj jedan. Glasove će slati privatnom porukom na igrački profil kojem radi kontrole glasovanja imaju pristup članovi Upravnog odbora Kluba, tako da se do objave rezultata neće znati tijek glasovanja (niti ga članovi Upravnog odbora smiju ikome otkrivati).

3. Objava rezultata (30. lipnja)
Svi recenzenti doći će limuzinama, proći crveni tepih dok ih fotoreporteri okidaju… Pardon, krivi tekst. Htio sam reći da se na dan objave objavljuje tablica s brojem glasova i dodjeljuju titule
NAJRECENZIJA 2013. GRAND PRIX,
NAJRECENZIJA 2013. - PRVA PRATILJA i
NAJRECENZIJA 2013. - DRUGA PRATILJA.
Tu lentu recenzije dobivaju i u svojoj temi i u indeksu i ostaje im vječna slava.

Da ne bi bila preglomazna i da autori s najnižim brojem glasova ne budu pretužni (jer, realno, ako su nominirani, znači da nisu za bacanje), tablica s brojem glasova objavljuje se samo za prvih pet mjesta (ili manje, ako nedajbože bude manje nominiranih).
Ako više recenzija ima isti broj glasova, prednost ima recenzija s većim brojem nominacija - na istom mjestu može biti više recenzija samo ako im je isti autor. Drugim riječima: Ako su prve tri recenzije istog autora, sve su osvojile Grand Prix, a četvrta je Prva pratilja.)
4. Dostava nagrada!
Da, najslasniji detalj sam ostavio za kraj!!! Ako to već niste zaključili iz likovne opreme izbora, za NAJRECENZIJU 2013. i njezine pratilje osigurane su i nagrade! Točnije, za njihove autore - to je razlog zašto želimo izbjeći više autora na istom mjestu: da se ne potuku za jednu nagradu.
Ako ste kad dobili Nagradu hrvatskog glumišta (da se s Oscara prebacim na domaće analogije), znate da uz svaku nagradu najavljivači kažu a nagradu dodjeljuje…! Sa osobitim zadovoljstvom mogu objaviti da to mogu napisati i ovdje, i to u množini, jer sve tri nagrade za NAJRECENZIJU 2013. dodjeljuje...:

(Sličica pokazuje zgradu najbližu sjedištu Kockica, ali dućan imaju i na dva koraka od članova koji gravitiraju Splitu ili Osijeku.)
Kao eventualni dobitnik nagrade možda ćete se zapitati što da radite s novim kaučem ili televizorom, ali budite bez brige - u svom asortimanu Emmezeta nudi i igračke, pa i igračku nad igračkama, tj. LEGO setove (i to prilično fin izbor). Ako ne vjerujete, kliknite na sličku i provjerite.
Za ovu prililku za nas su s Emmezetinih polica lansirana tri seta, po koje je otišla ekipa pajdaša koju poznajemo iz Svesvemirskog poučka:

Ssetovi su za sada zarobljeni svesvemirskim šumom, ali ne posve - ostalo je dovoljno putokaza na temelju kojih pokušajte otkriti koji su. Ako kojim čudom neće ići, svakih nekoliko nominacija šum će se smanjivati... Napomenimo da pajdaši NISU dio nagrade - tu su zapravo samo da biste si mogli predočiti veličinu setova.

Autore najrecenzija 2013., koji će postati i vlasnici ovih setova skrivenih na fotografiji, ljubazno ćemo zamoliti da i njih recenziraju za ovaj naš forum. (Pa možda tom recenzijom opet osvoje nagradu u idućem izboru, pa ćemo ih zamoliti da i to recenziraju, pa će onda... u redu, shvatili ste.)
Ali to nije sve!
Još jedan slastan detalj: Emmezeta dodjeljuje nagradu ne samo autorima najboljih recenzija, nego simbolična nagrada čeka i autora najbolje nominacije! Dok glasaju za najbolju recenziju među nominiranima, članovi Kluba ispunjavat će i anketu u kojoj će odabirati tri najbolja objašnjenja nominacije (skoro sam napisao „dominacije“), tj. koja nominacija svojim komentarom autorima daje najbolje upute za buduće recenzije (tipa „u recenziji volim pročitati to-i-to“). Autor nominacije koji je prvi na toj tablici, a da je među njegovim nominacijama i nagrađena recenzija (zvuči komplicirano, ali nije) dobit će Emmezetin dar - poklon bon od 50 kn, za bilo koji artikl Emmezetine ponude.
Za kraj još standardni disklejmr koji kaže da Klub ove izbore organizira za zabavu na svojim forumskim stranicama, za priznanje autorima recenzija i u najboljoj namjeri, ali da zadržava pravo promjene najavljenog u slučaju nepredviđenih okolnosti.
Eto.
Ako nešto nije jasno, pitajte.
I bacite se na detaljnije proučavanje objavljenih recenzija. Ili se požurite s recenzijom koju spremate. I nominirajte.
Vrijeme… sad!