Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Narggunska sunca - Glava trideseta

Diskusije s portala storyatures.com
Post Reply
_ž_
AFOL

PRIČA: Narggunska sunca - Glava trideseta

Post by _ž_ »

Image
Narggunska sunca - glava trideseta
Epska srednjevjekovna fantazija u 53 slike
Glava trideseta - u kojoj se Knez oprašta od Nargguna, a neki stari likovi doživljavaju neke nove tople priče.
Legopwnage
AFOL

Re: PRIČA: Narggunska sunca - Glava trideseta

Post by Legopwnage »

Joj baš je zanimljivo! Tell me more tell me more!
Dark ages.
legomaniac
AFOL

Post by legomaniac »

Jedva čekam nastavak! :LEGO27:
Eustahije

Post by Eustahije »

Gle, još jedna glava kad i prethodna! Kakva produkcija!
O, i to je ona glava iz igre, ne sjećam se da je tko svojim prijedlogom zadovoljio visoke kriterije autora... Da vidimo... :LEGO25:

(čita...)

Hm, početak nalikuje na ogledni prijedlog "Knez ide šumom i naiđe na ženu..." Ali ova boguhvala nije silovana. I već je spašena. I to od zlikovca koji se zove kao pecivo u mom obližnjem dućanu. I to ju je spasila - krava...
A Knez kao da nije pročitao ni jednu epizodu Sunaca i svemu se čudi, sunce mu njegovo.

(dalje čita...)

Haha, dobra je i ova zlikovčeva. "A sad ti meni vrati moju kravu!" Sram ga bilo.
Aha, evo ga, ipak Knez nastupa...
A cer zlatnog zuba ništa ne može smesti...

(ne može prestati čitati iako ga zovu zbog nečega...)

Hahaha... zašto se svi miješaju u moje bračne probleme?

(češe se po glavi zbog filozofskog problema...)

I tko je sad tu pravi spasitelj? Krava? Knez? Seljak? ž?

(zlurado primijeti pravopisnu pogrešku - dobro je, epizoda ipak nije savršena)

Vidi, vidi, Seljak - u svom monologu napisanom kao u kakvoj završnici američkog blockbustera (čitaj: junak koji je cijelo vrijeme mutav drži predavanje na razini grčkog mislioca) - ispušta nekoliko slova, valjda u čast prijatelja Skockanih? :LEGO05:

(čita sve brže, pa i krivo čita)

"Imate li još krava" - pita Knez zlikovca? A, ne, Seljaka.

(opala, gospođa pod velom postaje dominantna u toj vezi)

Ne plači? Pa taj bu ti stalno plakal, pogle mu facu! :LEGO26:

(i tako...)

Jedan je kralj nudio kraljevstvo za konja, a jedan knez konja za kravu.

(kraj)
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Na žalost, u XXX glavi nije realizirana nijedna od priča iz nagradne igre. Što ne znači da su bile loše, dapače, ali jednostavno nije išlo. Nedostatak vremena, kockica, volje, i stvari su otišle drugim smjerom.
Naime, od prvog sam dan osjetio da mi je ta trideseta trn u oku. Otud i ideja za igrom. Ponuđene ideje su bile odlične, i to što nisu završile u regularnoj selekciji glava ne znači da će biti zaboravljene. Iskoristim ih kako-tako jednom.
Inaće, ova glava definitivno nije za pohvaliti se. Za priču je značajno da je Knez stigao pred dvor, i da je saznao sve što se događalo u kraljevstvu i na otoku, dok je on bio na svojoj odiseji.

Kako bilo, XXX je prošla. Još malo i gotovo. U posljednjih par glava čekamo završni rasplet. Orci i Bijeli su krenuli na dvor. Knez je par zaveslaja daleko od dvora. Eida se također namjerila na dvor. Svi krenuli na dvor, a u dvoru, nimalo sretan, čeka Vuk. Sjetih se stiha: "A Krvnika Vuka, jadna mu majka, umlati brzo seljačka hajka." (Branko Čipić, Ježeva kućica!! Ha! Dobar citat!)

EDIT:
Eustahije wrote: Ne plači? Pa taj bu ti stalno plakal, pogle mu facu! :LEGO26:
Sjetilo me na:
kaktusica wrote:
Narggunska sunca wrote:Esstah: Vidim tugu u tvojim očima. Vijest te pogodila?
Eida: Nije to tuga, to je bijes.
Ovo je namjerni osvrt na neograničenu izražajnost LEGO glava? :LEGO25:
Ma koliko jest doista neograničena izražajnost LEGO glava, Srećka je usitinu teško natjerati da se namiješi. Nema te mašte :D

(Istu glavu koristi i lik Srećko u jednoj ranijom epizodi, koji pak dobio ime po liku jedne davne igre s piratskim pričama. No netko je komentirao da kako se lik u Narggunu može zvati Srećko. Jasno, riječ je samo o nadimku, koji je preveden s Narggunskog. Originalno se izgovara: Ss'rko)

Anyway, tnx na detaljnom uvidu u proces čitanja, Eustahije.
Post Reply