Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Narggunska sunca - glava dvadeset i četvrta

Diskusije s portala storyatures.com
_ž_
AFOL

PRIČA: Narggunska sunca - glava dvadeset i četvrta

Post by _ž_ »

Image
Narggunska sunca - glava dvadeset i četvrta
Epska srednjevjekovna fantazija u 52 slika
Glava dvadeset i četvrta - u kojoj se razara i uništava. Naučit ćemo kako u svim sukobima uvijek ginu nevini. Jer drugih u sukobima obično ni nema.
Corwin
AFOL

Re: PRIČA: Narggunska sunca - glava dvadeset i četvrta

Post by Corwin »

Ah, znas da moram prvi. :mrgreen:
Heh, naivna Eida, prava sapunica.
Fali, fali taj oklop, ali produzava pricu, jedva cekam osvetu.
Leni
AFOL

Post by Leni »

Pročitao još jučer. Jako zanimljivo i uzbudljivo (kao i uvijek). Jedva čekam nastavak. :LEGO25:
:LEGO76: OBOŽAVAM LEGO!!! :LEGO76:
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Pomalo naivna Eidina reakcija ostaje problem, zašto je tako lako povjerovala patuljcima. Al brijem, da kad si povrijeđen (kao što jew ona bila kad je saznala da ju je vještica htjela dat za doručak), da si onda ranjiviji jer samo tražiš neku utjehu. Pa se tako i dogodilo da su joj patuljci lako isprali mozak.

A što se napada na ljude tiče... e da, tu su se patuljci pokazali u gadnom svijetlu. Ali, da se razumijemo. Nisu svi patuljci takvi. To je samo pleme Gorrna koje živi na obroncima Gguna posebno gramzivo i pohlepno, i zbog te pohlepe bi mogli platiti.

Oklop fali istina, al ubacim ga onda u zadnje neslikane epizode, čisto da vidimo Eidu u pravom ratničkom izdanju, bar jednom.

E da, važan detalj je da se napokon sjetila Bijelog. Ma uvijek je on njoj u mislima, samo nije ga imala dosad kome spomenuti. A sad, kad ima još nekog tko je voli, ima prostora za intimnije priče.

I zadnje, nikad nitko nije komentirao ove najavne slike. Ja sam vrlo ponosan na njih, jer sam s njima htio imitirati iluminacije u starim knjigama. Pošto cijeli Narggun konceptom glumi stare srednjevjekovne knjige (npr najavom što piše u poglavlju (to se nekad pisalo u knjigama, da neuki puk lakše razumije što tu piše)), a poglavlja u starim knjigama počinju uvijek sa onim velikim nacrtanim ukrašenim početnim slovima.
E, kako nisam napao dobrovoljce da mi slože takva slova, a bilo mi puno posla za mene samog, složio sam ovaj koncept sa rimskim brojevima i super sam sretan s tim (sa samo 7 znamenki (I,I,I,V,X,X,X) pokriješ brojeve od 1-35 !!).
A baš ova sa zmajem koji razara ima najzanimljiviju najavnu sliku.
Legopwnage
AFOL

Post by Legopwnage »

Baš je ludo. Pročitao jučer :D Zmaj je predivan. Baš bi ga htio imat. A sve ostalo ludo!
Dark ages.
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Legopwnage wrote: Zmaj je predivan. Baš bi ga htio imat.
:LEGO16: hehe, ajde dobro. još jedna narggunska nagradna igra, a onda podjela nagrada!
DarioD

Post by DarioD »

_ž_ wrote:I zadnje, nikad nitko nije komentirao ove najavne slike. Ja sam vrlo ponosan na njih...
Istina, ali u pitanju je doza sebičnosti onih koji konzumiraju.... Od silnog čekanja novih epizoda, totalno zaboravljamo što je tebi plaća i hrana koja te pokreće... Ali ja priznajem da sam i ljubomoran na toliku količinu mašte i sposobnosti materijaliziranja svega ovoga... :LEGO15: Najavne slike su priča za sebe... Postojala je nakana komentiranja (nakon što si mi pokazao 28. najavnu sliku), ali jednostavno iz nepoznatih razloga je izostalo. Vrhunski je upravo onoliko koliko ti i osjećaš i koliko si uložio sebe... Fantastično (jednom riječju), da ponekad čak i zasjenjuje sadržaj pojedinih glava.
Ludo (pozitivno naravno), ali nepraktično i rasipnički bi bilo da posjeduješ sve najavne slike koje bi zasigurno plijenile pozornost kao izlošci u TM-u uz pojedine scene Narggun-a...
Eto to je bilo to što je nedostajalo cijelo vrijeme i na žalost sam si morao žicati da netko nešto kaže...
I da ne bi netko pomislio zbog ovako slatkastog i naizgled ulizivačkog tona, ne ne išćem nikakvu uslugu od tebe. :LEGO05:
'ajde daj više tu L/II glavu....
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

DarioD wrote:Ludo (pozitivno naravno), ali nepraktično i rasipnički bi bilo da posjeduješ sve najavne slike koje bi zasigurno plijenile pozornost kao izlošci u TM-u uz pojedine scene Narggun-a...
Dobra ideja. Na žalost, Narggun je fail-ao ovu izložbu, ali to ne znači da će ga zaobići javna promocija. Imam još neke planove za njega, jednom kad se online objava dovrši i test čitaoci (tj vi) izraze svoje ocjene.
Eustahije

Post by Eustahije »

_ž_ wrote:Pomalo naivna Eidina reakcija ostaje problem, zašto je tako lako povjerovala patuljcima. Al brijem da (...)
:LEGO16: Ovo mi je zgodan štos, kad scenarista pitaš zašto mu je ovaj lik to-i-to, a on veli: - Nemam pojma, i meni je to čudno, pitajte njega. :LEGO10:
_ž_ wrote:Nisu svi patuljci takvi. To je samo pleme Gorrna koje živi na obroncima Gguna posebno gramzivo i pohlepno
Jasno, kad kod njih živi Esstah! A i treba shvatiti njihovu nervozu kad su ostali bez dobavljača one masti koja im je služila i za ovdje i za ondje.
DarioD wrote:Postojala je nakana komentiranja (...) ali jednostavno iz nepoznatih razloga je izostalo.
Nije razlog nepoznat, barem kod mene. Ja sam, recimo, najavio posebni komentar za glavu XX, u najmanju ruku da detaljnije opišem svoju zbunjenost i izgubljenost glede tomakahovog komentara "Opatija izgleda još bolje nego prije" (kako prije? što prije? gdje prije?), a onda radost kad sam shvatio da se zapravo radi o Opatiji-bankomatu... A onda su se dogodile daljnje epizode i u svakoj zapravo toliko toga zaslužuje biti komentirano da se čovjek više ne snađe u tom moru obveza i štošta mu od onog što želi reći promakne, to jest zaboravi na to. Hajde da između dviju epizoda ima mjesec-dva, onda bi se moglo sve do u detalje komentirati, ali ovakvim tempom... ne ide, ma da se i na glavu postaviš. (Nemoj slučajno iz ovog izvući ideju da s objavom iduće glave čekaš tjednima... dogodili bi ti se masovni prosvjedi.)

A što je s nakanom da izdaš i englesku varijantu serije, koju mi se čini da sam iščitao još prije ohoho vremena? Šteta bi bilo da ostatak Zemljana ostane prikraćen za ovu poslasticu zbog jezične barijere.
DarioD

Post by DarioD »

@Eustahije...
Moj osvrt je bio isključivo na komentiranje najavnih slika... NJih nitko nije spominjao cijelo vrijeme... ajd glave su se povremeno i na kapaljku, nešto iskreno, a nešto kurtoazno, a nešto zbog nagrada i komentirale. Bez obzira, bilo je nekog oodjeka... Ma ok je... ako se uzme da je dosta ljudi fokusirano na izložbu... Možda malo i nesretan period godine... Da je krenulo tamo negdje krajem jeseni kada se svi uvlače u u zatvorene prostorre i da nije bilo ovako velikog događaja... Ali sve će to sjesti na mjesto... A i ovim mlađima mislim da nije neš zanimljivo jer doživljavaju previše djetinjasto za njihov uzrast :LEGO27:
Post Reply