Eustahije wrote:
- ime Kissa od Škorpije (ima o njegovoj ženi i film i knjiga, pače i mjuzikl: Kiss of the Spider Woman; ne želite upoznati dotičnu gospođu)
Fantastičan film. A sigurno i mjuzikl

Odlična asocijacija! (Nisam sam to povezao tako.)
Eustahije wrote:Tomislav Ladan bi rekao...
Eustahije wrote:
- debela baba na spletkarošičinom zidu (da sad ne kopam po Bricklinku pitam ovdje: u kojim se setovima nađu takve slikarije za opremu interijera?)
Harry Potter. Puno lijepih stvari za ukrašavanje starih dvoraca je donio na svijet.
Eustahije wrote:
Moj je osobni problem da mi se mozak izgubi kad se pojave Vilenjaci s istoka, Orci sa zapada, Sušna dolina na Zelenpolju Tarusa s Jednorogom Crvenih Hiita... Zbog takvih sam komplikacija s fantasyjem općenito na Vi...
Jasno mi je to. I očekivao sam to. Ali baš sam zato i prestao popisivati nove likove na početku epizoda, da se čitatelj ne opterečuje. Nisu to neki bitni likovi, pa da ih treba pamtiti, i paziti. A ako koji bude bitna, pojavljivat će se češće, pa će sam po sebi biti zapamćen bez truda.
Eustahije wrote: posebno na kraju htio izdvojiti Dvorsku ludu koja postaje moj omiljeni lik! Nadam se da mu nitko neće odrubiti glavu prerano!
U glavi sam morao zamišljati Groucha iz Dylan Doga (ili pravog Groucha Marxa, for that matter), jer nisam sam u stanju kreirati takve likove, niti "ući" u njih.Ako i izgubi glavu, bar će šala biti neka stvarno dobra.
Eustahije wrote:
A srsi prolaze od Kneginjine ambicije ...
... koja kao da je vragu iz torbe ispala.
A znaš kako su Orci na početku bili kao strašna čudovišta, koja svi mrze, a sad malo po malo, sve manje izgledaju zli i strašni? E, pa tako je i Kneginja možda jedna mila žena, nesretno udana, koja samo traži malo sreće u životu.