Paralelu sa Daenerys Targaryen sam stvarno hito izbjeći, ali nije išlo. Kako je Igra prijestolja bila inspiracija, i glavni motivator Nargguna, morao sam paziti da stvari ne bi otišle u čisto kopiranje. Međutim, kako se priča razvijala, sve je vodilo prema tome da Eida zajaše tog zmaja i ko za vraga, tu su i ti patuljci upali kao wannabe-treća sila u sukobu, i sad eto imam predirektnu paralelu s tom knjigom.
Nisam zbog toga baš sretan, ali što se može. Nadam se da će na tome stati.
Naime, za one koji ne znaju Igru prijestolja (a uskoro će je svi saznati jer se snima HBO-ova serija), tamo isto ima neka žena koja ima svoje zmajeve, i dok svi ostali ratuju, ona se priprema uletiti sa svojim zmajčekima.
Ipak, na razočarenje ljubiteljima klasičnih fantasy motiva... Narggunski zmajevi nemaju organ za generiranje vatre. Narggun je ipak visoko-realistično djelo, a taj organ je pak puka fantastika.

Zmajevi su ovdje samo veliki gušteri sa krilima i zubima, baš kao i u stvarnom svijetu.
Primjetio sam da je ritam epizoda malo poremećen, jer od sedme glave nema ni traga ni glasa Vuku i Tupavom. To će se dijelom ispraviti u idućoj glavi.
Još jedna obavijest. Počevši od 16-te glave, do daljnjeg se neće dijeliti Sunca za komentare. Razlog ovom nije recesija, nego da se ljudi malo opuste pri komentiranju, i nemaju presing ocjenjivanja komentara. Sunca će se i dalje djeliti na igrama i kvizovima.