Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Narggunska sunca - Glava treća

Diskusije s portala storyatures.com
_ž_
AFOL

PRIČA: Narggunska sunca - Glava treća

Post by _ž_ »

Image
Narggunska sunca - Glava treća
Epska srednjevjekovna fantazija u 42 slike
Glava treća - u kojoj i dalje pratimo život u Bijeloj utvrdi. Saznajemo i da je Vuk borac posebne klase, ali i da je Bijeli još posebnije.
kaktusica
AFOL

Re: PRIČA: Narggunska sunca - Glava treća

Post by kaktusica »

Oprosti što ne pišem za svako poglavlje posebno, ž. Sva dosad su mi se svidjela. Jedino što me iznenadilo je kako je Bijeli nazvao drugog vojnika prljavom stokom, to mi se ne uklapa baš u njegovu dosadašnju karakterizaciju, činio mi se kao ljubazna i naivna osoba koja ne voli govoriti ružno o ostalima. Uglavnom, pretpostavljam da će se lik kasnije razvijati u tom, ozbiljnijem smjeru pa je ovo samo usputna opaska. :LEGO05:
Svaka čast na trudu, ž!

STORYATURES EDIT: 4 Sunca za komentar
Legopwnage
AFOL

Post by Legopwnage »

Jako dobro! Ubacio si malo više vojske i knez želi svoj krov tako da je sve na svojem mjestu. Jedino bih malo popuni kapacitet kutija. Jer su sve prazne koliko vidim. Mogao bih i ubaciti da knezu u sobi raste bršljan kao pa da se i na to žali... I onda mu od bršljana naprave kroz i, i.... To je samo moja glupa ideja. Inače sve super.

STORYATURES EDIT: 2 Sunca za karakterizaciju
Dark ages.
LUKA commander Cody
AFOL

Post by LUKA commander Cody »

naravno, opet, super :LEGO04: , jedino sto mi se bas i ne svidja ideja kad je Bijeli zapalio bacvu medovine, malo glupavo od njega. takodjer mi se svidja dio gdje kapetan i knez razgovaraju, pa mozemo malo bolje upoznati i druge vojnike :LEGO05:

STORYATURES EDIT: 3 Sunca za komentar
Jakov
AFOL

Post by Jakov »

Vidim počela su prijateljstva/neprijateljstva, spletke, odlično, sviđa mi se :D
Tupavi mi je za sad drag lik, tipičan dobroćudni, veliki momak, ne baš previše bistar, no veoma jak i spreman sve učiniti za prijatelje. Svako malo u nekoj priči nailazimo na takve likove, ali potrebni su :D
Vuk mi sve više naginje nekakvom junaku, čini mi se da je upravo on lik iz prologa, ali ne želim ništa još govoriti. Bijeli je dakle onako više spretan, snalažljiv momak, ali ne baš veliki ratnik. Ako je netko igrao Monkey Island - podsjeća me na Guybrusha Threepwooda :LEGO16:

Keep up the good work, _ž_

STORYATURES EDIT: 2 Sunca za komentar
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

kaktusica wrote:Oprosti što ne pišem za svako poglavlje posebno, ž.
Tvoj minus, djele se kockice (a.k.a Sunca) za komentare.
kaktusica wrote:Jedino što me iznenadilo je kako je Bijeli nazvao drugog vojnika prljavom stokom, to mi se ne uklapa baš u njegovu dosadašnju karakterizaciju, činio mi se kao ljubazna i naivna osoba koja ne voli govoriti ružno o ostalima. Uglavnom, pretpostavljam da će se lik kasnije razvijati u tom, ozbiljnijem smjeru pa je ovo samo usputna opaska.
LUKA commander Cody wrote:... jedino sto mi se bas i ne svidja ideja kad je Bijeli zapalio bacvu medovine, malo glupavo od njega.
Jako mi se sviđaju ova dva komentara. Jako jako. Naime, istina, to govori nešto posve novo o Bijelome, koji je bio (a i trebao biti) cijeli neki miroljubivi i da ge je briga samo za Eidu. Iskreno, ovdje sam se čak zamislio nije li Bijeli malo pretjerao. Ali recimo da mu je osim Eide stalo i do prijatelja, pa da je zato reagirao tako žestoko.
Anyway, odlični komentari, puno Sunaca za vas!
kaktusica
AFOL

Post by kaktusica »

Wow, hvala, ž. Nisam očekivala Sunčeka. :LEGO04:
FastForce
AFOL

Post by FastForce »

Briljantno! Svaka priča je sve bolja...i zanimljivija...samo tako nastavi! Kad će više ta kiša, pa da Knez poludi! ( :LEGO05: )
Možda mi ova epizoda nije dovoljno vezana za prošlu, no možda se to samo meni čini. Priča je još uvijek u uvodnom dijelu, ali možda ipak fali nešto napetosti, možda koji ork oko utvrde ili iznenadni dolazak patuljaka.
Jedva čekam iduću epizodu! :LEGO04:
flek
AFOL

Post by flek »

Pišem komentare kao čitam strip:

Slika 2:
Meni jš uvjek nije jasno što to Tupavi ima između nogu i torza.
To su noge? (onda su trebale biti sive kao i noge, ili plave kao i torzo)
Možda sam ja tupav... Pa ne kužim...

Slika 8:
Knez: Nemamo još puno vremena. Sazovite vojnike, napravit ćemo borbenu vježbu.

Vojna vježba, to ne sluti na dobro...
Tomićev "Ništa nas ne smije iznenaditi", ili film "Karaula"...

Slika 14:
Knez: Vojnici, Bijela utvrda je na strateški iznimno važnom mjestu, ...

Asocira me na "Kako je počeo rat na mom otoku". Kad otac dolazi izvuči sina iz vojarne, pa je prerušen u "pukovnika". Pa postroji vod vojnika i počne: Neprijatelj nikad ne spava, povamprene tenzije belosvetskih vođa, itd...

Slika 26:
Ovdje je Tupavi nastradao...
Zar ne bi Tupavi kopljem rebao blokirati mač? Ovako izgleda čudno...

Slika 39:
Zmija: Ovdje definitivno ima previše medovine za male patuljke, nitko neće primjetiti ako malo pofali.
Što bi vojska radila nego lokala... A i kaj patuljci znaju, ... Ne mogu oni puno popit...

Tko je onaj drugi vitez iz kneževe pratnje? Obično se pojavljuje sa Zmijom. I ima nekakav glupavi osmjeh na licu?
Onaj koji saplete vuka u dvoboju sa Zmijom
Jel on ima kavu ulogu, ili je samo statist s bedastim izrazom lica? :LEGO27:

U svakom slčaju, još jedno fantastično poglavlje...
Nije svako za mač, neki su rođeni za pizd.....

STORYATURES EDIT: 4 Sunca za analizu
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

flek wrote: Meni jš uvjek nije jasno što to Tupavi ima između nogu i torza.
To su noge? (onda su trebale biti sive kao i noge, ili plave kao i torzo)
To je iz doba kad nisam imao ni kockica, a i nisam baš bio vješt s onim koje sam imao.
Tupavi je naime velik i debel, ne stane u standardne uniforme, pa mu majica seže samo do trbuha. A trbuh iskočio u donjoj crnoj majici. Da... kaiš je na krivom mjestu, i da... moglo se to puno bolje složiti, ali kao što rekoh, nisam baš bio vješt.
flek wrote: Tomićev "Ništa nas ne smije iznenaditi", ili film "Karaula"...
Paralele se i dalje uspješno vuku :)
Vojna vježba ipak nije najava opasnih događaja ni pozicije, već više pokušaj Kneza da uvede malo discipline u pograničnu utrvdu. Ipak se priča o mogućem ratu.
flek wrote: Slika 26:
Ovdje je Tupavi nastradao...
Zar ne bi Tupavi kopljem rebao blokirati mač? Ovako izgleda čudno...
Vuk poteže mač brže od treptaja, a Tupavi je sam po sebi malo velik i trom.
flek wrote: Tko je onaj drugi vitez iz kneževe pratnje? Obično se pojavljuje sa Zmijom. I ima nekakav glupavi osmjeh na licu?
Oni, dečki iz pratnje, su elitni vitezovi, pa se drže skupa i ne mješaju s običnim vojničićima. Nije toliko značajan za priču, pa nema svoj lik na listi važnih likova, a nema ni ime, u tekstu se vodi kao "vojnik", ali nije ni nevažan. Naizgled je pomalo suprotan Zmiji, zbog tog svog tupavog i ne pretjerano zločestog smješka djeluju kao tim: good cop, bad cop.
Post Reply