Narggunska sunca - Glava treća
Epska srednjevjekovna fantazija u 42 slike
Glava treća - u kojoj i dalje pratimo život u Bijeloj utvrdi. Saznajemo i da je Vuk borac posebne klase, ali i da je Bijeli još posebnije.
Tvoj minus, djele se kockice (a.k.a Sunca) za komentare.kaktusica wrote:Oprosti što ne pišem za svako poglavlje posebno, ž.
kaktusica wrote:Jedino što me iznenadilo je kako je Bijeli nazvao drugog vojnika prljavom stokom, to mi se ne uklapa baš u njegovu dosadašnju karakterizaciju, činio mi se kao ljubazna i naivna osoba koja ne voli govoriti ružno o ostalima. Uglavnom, pretpostavljam da će se lik kasnije razvijati u tom, ozbiljnijem smjeru pa je ovo samo usputna opaska.
Jako mi se sviđaju ova dva komentara. Jako jako. Naime, istina, to govori nešto posve novo o Bijelome, koji je bio (a i trebao biti) cijeli neki miroljubivi i da ge je briga samo za Eidu. Iskreno, ovdje sam se čak zamislio nije li Bijeli malo pretjerao. Ali recimo da mu je osim Eide stalo i do prijatelja, pa da je zato reagirao tako žestoko.LUKA commander Cody wrote:... jedino sto mi se bas i ne svidja ideja kad je Bijeli zapalio bacvu medovine, malo glupavo od njega.
To je iz doba kad nisam imao ni kockica, a i nisam baš bio vješt s onim koje sam imao.flek wrote: Meni jš uvjek nije jasno što to Tupavi ima između nogu i torza.
To su noge? (onda su trebale biti sive kao i noge, ili plave kao i torzo)
Paralele se i dalje uspješno vukuflek wrote: Tomićev "Ništa nas ne smije iznenaditi", ili film "Karaula"...
Vuk poteže mač brže od treptaja, a Tupavi je sam po sebi malo velik i trom.flek wrote: Slika 26:
Ovdje je Tupavi nastradao...
Zar ne bi Tupavi kopljem rebao blokirati mač? Ovako izgleda čudno...
Oni, dečki iz pratnje, su elitni vitezovi, pa se drže skupa i ne mješaju s običnim vojničićima. Nije toliko značajan za priču, pa nema svoj lik na listi važnih likova, a nema ni ime, u tekstu se vodi kao "vojnik", ali nije ni nevažan. Naizgled je pomalo suprotan Zmiji, zbog tog svog tupavog i ne pretjerano zločestog smješka djeluju kao tim: good cop, bad cop.flek wrote: Tko je onaj drugi vitez iz kneževe pratnje? Obično se pojavljuje sa Zmijom. I ima nekakav glupavi osmjeh na licu?