Sven_F wrote:Iznosi u dolarima u americi su navedeni bez poreza! oni na to još plaćaju "pdv" koji varira ovisno o državi, ali da, svejedno su jeftiniji, a Brick na Falcona ima 200 kn veću cijenu od europske, a s obzirom da to nije exclusive, predlazem da pricekate i kupite jeftinije kod nekog drugog.
Pa onda za pol godine snize za 49 kn i stave na akciju+zadnji komadi.
Naručio sam maloprije na brick.hr dva seta na akciji, ukupna cijena 409,98 kn. I kliknem na potvrdu, sve u redu, ista cijena piše. Dolazi mi na mail potvrda narudžbe - samo jedan set na akciji, ukupna cijena 459,98.
Napominjem da sam odabrao plaćanje pouzećem, pa ako stvarno bude takva cijena jednostavno neću preuzeti. Ali baš su pokvarenjaci.
E da - imam i screenshot narudžbe s pravom cijenom koji sam im poslao na mail, vidjet ćemo hoće li i što će mi odgovoriti.
Ma joj njih treba izbjegavat u sirokom luku. Primjer novi mercedes benz od technica kod njih 1999 kn, muller 1599 kn i još se prilčeka u mulleru popust recimo kad je u WG.u late night shoping i nabavi se puno povoljnije.
Tako ako trebate neki set - provjerit jel doso u muller i po kojoj cojeni .
azizi4444 wrote:Naručio sam maloprije na brick.hr dva seta na akciji, ukupna cijena 409,98 kn. I kliknem na potvrdu, sve u redu, ista cijena piše. Dolazi mi na mail potvrda narudžbe - samo jedan set na akciji, ukupna cijena 459,98.
Napominjem da sam odabrao plaćanje pouzećem, pa ako stvarno bude takva cijena jednostavno neću preuzeti. Ali baš su pokvarenjaci.
E da - imam i screenshot narudžbe s pravom cijenom koji sam im poslao na mail, vidjet ćemo hoće li i što će mi odgovoriti.
Nisu mi odgovorili na mail, ali danas me doma dočekala obavijest od poštara da me paket čeka u glavnoj pošti u Branimirovoj i da je cijena (ipak) 409 kn. To bi bilo ok da ja nisam odabrao da mi paket ne dođe doma nego u poštu u kvartu.
Ne želim iz principa ići sad u Branimirovu po pošiljku. Fakat su nesposobni.
Meni nekad poštar ostavi listic jer mu se neda nosit paket. Vidim ga s prozora da nije ni zvonio nego pise da nema nikog doma. i mislio sam da brick salje overseasom.
Stvarno ne znam čija je greška. I da, oni inače šalju overseasom. Ali znam da nije moja greška i da ne namjeravam ići u centar grada umjesto 100 metara od kuće.
Postoji zakon o zaštiti potrošača koji regulira te popuste i akcije, a inspekcije vrši ministarstvo gospodarstva. Kazne su od 10 do 100 tisuća kuna za tvrtku + za voditelja, ali se u praksi gotovo nikada ne provode jer je teško ili nemoguće dokazati prekršaj.
Meni se s time neda baviti, znam koliko pojedini setovi vrijede i sve usporedim s europskim cijenama, pa ako netko baš pada na te fore, ko mu je kriv.
Živimo još u socijalizmu gdje se na tv reklamama vrti cijena svinjskog buta i zimske salame, pa ako ljudi prate u lipu cijenu tih stvari, valjda malo prouče cijene prije nego naruče relativno skupu igračku.
Ma oni tu nikakvog reda nimaju. Imam dojam ko da imaju neku skriptu koja to mijenja na random svakih par dana.
Evo primjer recimo, al mrzi me linkat jer je stranica trenutno ultra spora, ne znam jel do mog neta ili do njih. Gledam šta bih uzeo jeftino danas kad je free poštarina i sjetim se onih kuglica božićnih pa reko kupit ću jednu mami za bor. I vidim neka kuglica na sniženju sa nekih 65kn na 49,77. Ne da mi vrag mira pa pogledam i ostatak ponude kad ono sve ostale vrste kuglica nisu na nikakvom sniženju a koštaju 49,99.
To što oni rade je jako bezobrazno, ali nadam se da svi koji kupuju išta imalo skuplje prvo provjere alternative.