Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink - trgovine koje preporučujete

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
Eustahije

Re: BrickLink - trgovine koje preporučate

Post by Eustahije »

Galadriel wrote:kako to da si se odlučio kupovati kod njega?
To i mene zanima, s obzirom na uvjete, broj nepozitivnih fbka i njihov sadržaj?

Ja načelno imam nultu toleranciju na nepozitivni feedback. Ako ga ima, svakako proučavam o čemu se radi i - ako baš postoji veliki razlog zašto bih ipak kupio tamo - spremim se na probleme svake vrste. I najmanju nejasnoću nastojim prije narudžbe riješiti kontaktom s dućanom (pa ako treba čak i: želim to i to, koliko mogu očekivati da će me sve zajedno koštati?), pa odluku donosim i iz načina na koji je prodavač odgovorio.

Od ovog lika bih i ja pobjegao već u startu. Pa me baš zanima, Corwin, kako si se ti bio odlučio ipak riskirati?
steinberg

Post by steinberg »

riskirao sam i ja prije godinu i sitno sa istim ducanom, a neposredno nakon z-ovog neugodnog iskustva sa istim.
moje iskustvo je ok jer sam (izmedu ostalog) narucio par stotina lbg 1x8 tileova koji su se tek bili pojavili u ducanu, a bili su trostruko jeftiniji od prvog slijedeceg najjeftinijeg. na tu kolicinu iznimno jeftinih dijelova, cak ni pretjerano visoki extra troskovi koje mi je tip naplatio nisu bili previse. trgovac je ocito pogrijesio sa cijenom, jer je za prve slijedece lbg 1x8 tileove koje je stavio u ducan nakalemio dvostruko vecu cijenu od najskupljeg ducana.
eto, ako je nekome laxe da se tip zeznuo (a ja "profitirao"), neka se veseli.
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Pa u cemu je fora.
Imam ogromnu want listu i naravno da uvijek pogledam u kojoj je najjeftinije. On ima tu foru da spusti neke cijene daleko ispod drugih, al zato odere na kojekakve naknade. Feadbackove sam mu nazalost kasno vidio, tocnije tek kad sam dobio racun. Imao je cak i najvise dijelova od svih koje sam trebao. A i imao sam jednu narudzu od njega prosle godine mlm da je 3. serija bila u pitanju i necete vjerovati naplatio mi je samo postarinu 3,8 € :O

Al ove se godine sve to promjenilo. Najgore je to sto smo i ja i zena u isto vrijeme narucili od istog prilicnu kolicinu kockica i popusili. Eto, cisto da napomenem da se jos netko ne zezne sa istim. Katastrofa.
Mashnica
AFOL

Post by Mashnica »

Deni wrote:ja inače ovak kupujem:
napravim wishlist
otvorim paralelno nekoliko dućana koji imaju najviše jedinstvenih lotova
dodam u košaricu sve što mislim kupiti
usporedim cijene (najjeftiniji u konačnoj cijeni ima prednost)
usporedim feedbackove (broj feedbackova, broj negativnih i neutralnih, čitanje neutralnih i negativnih, datumi istih)
izaberem onog koji ima najviše jedinstvenih lotova s odgovarajućom količinom kockica s najnižom cijenom s najboljim omjerom feedbackova :mrgreen:

Ovako i ja radim :LEGO03: + imala sam par većih iskupljih narudžbi pa sam pitala za popust i uvijek bi dali.
btw. kako vam se čini ovaj dućan, http://www.bricklink.com/store.asp?p=nuovoesubito tek se pojavio na BL-u, ima jedan feedback, ali prodaje pet shop i MMV jeftino. Jedino je paypal trošak 4 % - to bi za ova dva seta bilo oko 9-10 eura. Poštarina s osiguranjem je 27 eura (naručujem u Sloveniju, ne Hrvatsku).
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

A zasto u Sloveniju? Volis plaćati porez?

A jedan feadback, hmmm.....
Mashnica
AFOL

Post by Mashnica »

Pa kaj mi nije jeftinije s obzirom da naši stave i carinu?
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Nije jer ne stave carinu. Nema carine na igracke samo platis porez i to kad te ulove. A ovak imas i put do Slo i siguran porez na svaku kupnju.
Star2705
Redovni član kluba

Post by Star2705 »

Da, ali porez u Hrvatskoj je "samo" 25%, a pošto je Slovenija u EU, poštarina ispadne puno jeftinije. Bar što sam do sada gledala i kupovala.
Eustahije

Post by Eustahije »

K tomu, na ovakve setove, još ako su u kutiji, rekao bih da nema šanse da te "ne ulove".
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Pa samo malo.
Hmmm...
Znaci jeftinije mi je da odem do Slovenije, platim benzin, putne troskove,... neg da platim ovdje porez 2-3 % posto veci, sto je nekih 10-20 kn na narudzu od 800-900kn i vecu postarinu za 2-3€?!!!

Mlm kak hocete, ali ja cu i dalje na svoju adresu, takodjer ne bih ovo nikom preporucio ukoliko nema nekog u Slo da radi i da je u putu stalno te nema putnih troskova.
Post Reply