Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Power functions - kako odabrati punjive baterije i koje

LEGO novosti, dijelovi, izložbe, o klubu Kockice, web i forum...
Post Reply
force
AFOL

Re: Power functions - kako odabrati punjive baterije i koje

Post by force »

Dobro postojanost baterije je drugi par cipela i tu nema ravne eneloopu (bar sam tak čuo). Svakako javi kakve su te enelopice sa ebay.a kad stignu. A te no-name su ti NiMh ili litij ionske? Ak je litij ion možda ih treba refreshat?
mejzlik
Pridruženi član kluba

Post by mejzlik »

NiMH i NiCD su 1.2V nazivnog napona, LiIon su 3.6V nazivnog napona. Neznam karakteristike LEGO elektronike, ali svakako treba paziti na maksimalne napone i tipove baterija.
Bkaradza
AFOL

Post by Bkaradza »

mejzlik wrote:NiMH i NiCD su 1.2V nazivnog napona, LiIon su 3.6V nazivnog napona. Neznam karakteristike LEGO elektronike, ali svakako treba paziti na maksimalne napone i tipove baterija.

Ja ću govorti za power functions za lego vlakove (nove) a to je 9V (6x AAA baterije) iako recimo lego power rechargeable box sa baterijom je 7.4V
force
AFOL

Post by force »

Ma brkam Litij-ion sa NiCd, AA i AAA su NiCd i NiMH :D.
Bkaradza
AFOL

Post by Bkaradza »

Stigle Eneloop i Eneloop pro baterije pa ću ih ova vikend testirati da vidim koja je razlika u dužini rada između običnih Eneloopica i pro varijante.

Nevjerojatno je da su i baterije iz Njemačke i baterije iz Kine stigle u Split u isto vrime tj 7 dana od dana naruđbe. Iznenadili su me sa brzinom moram priznat.
sabo992
AFOL

Post by sabo992 »

Ja vec 7-8 godina imam energizer, ne sjecam se koliko sam platio, uglavnom uz punjac sam dobio dvije AA i dvije AAA baterije, AAA sam pogubio, a ove AA i dan danas se normalno pune i rade
Image
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Izgleda da su Enloop Pro i Ikea LADDA iste baterije...s tim da su ikeine 50kn za 4 komada (AA).
usporedni test youtube
Kristijan7
Redovni član kluba

Post by Kristijan7 »

Surduk wrote:Izgleda da su Enloop Pro i Ikea LADDA iste baterije...s tim da su ikeine 50kn za 4 komada (AA).
usporedni test youtube
Hm.. fora znati.
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Dodao bih da sam u Ikei našao i ok punjače: za 8 baterija na gradsku mrežu (120kn) i za 2 baterije na USB (20kn).
Kristijan7
Redovni član kluba

Post by Kristijan7 »

Sad baš gledam, to je ejokej cijena za punjač.. Ja sam već prije uboo onaj za četiri baterije (doduše, ne nalazim sada točno taj na njihovim stranicama), sada imaju slični..

Fora je ovo znati za baterije što si stavio.. prije par mjeseci taman čitao nešto o Sanyo i već sam bio kao - e idem kupiti.. al onda ne znam zaš nisam.. IKEA mi ionako visoko na listi dragih dućana di sam svako malo.. tako da ću ubost sigurno još ovih punjivih baterija
Post Reply