Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

LEGO- zanimljivosti

LEGO novosti, dijelovi, izložbe, o klubu Kockice, web i forum...
Post Reply
BrickoMotion

Re: LEGO- zanimljivosti

Post by BrickoMotion »

Ajme nisam mogla ni pročitati sve do kraja.. koliko gluposti i naprosto krivih informacija.. novinarstvo na razini *bravo*

LEGO Friends valjda smeta jedino one ženske koje su i same stereotipne. Imam sreću poznavati dosta pametnih žena (i naravno, biti jedna od njih :LEGO07: ) i sve kupujemo LEGO Friends/Elves/Disney Princess svojim kćerima, sebi, pa čak i sinovima :LEGO25:
Star2705
Redovni član kluba

LEGO- zanimljivosti

Post by Star2705 »

Sigurno je sve stvar odgoja i toga što nosiš od kuće ali bih voljela da je LEGO angažiraniji po pitanju ravnopravnosti kao kad sam ja bila manja. Nisam sigurna da bi me Friends set sa torbicama i hrpom bešteka potaknuo na sve ono što me potakla neutralna Basic kanta u kojoj je bilo svega, od dizalice do cvjetića.

A Elfs kao patuljci... Katastrofa.
Mislim da je pola članka c/p članka kojeg smo tu čitali na istu temu pred nekog vremena.
Azizi
Redovni član kluba

Post by Azizi »

Ako je točno ono što piše da je lego u kolumni davao savjete o ljepoti curicama onda je to katastrofa i ne znam što im je to trebalo.
Ovo sve drugo je gomila gluposti.
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

da, bilo je prije par mjeseci govora o tome, to im je fakat bio kiks i ne znam kako se baš nitko prije nego je to otišlo u tisak nije zapitao je li s tim tekstom sve okej i kakvu poruku šalje.
Sven_F
Počasni član kluba

Post by Sven_F »

Te kolumne vjerojatno nitko pretjerano ne kontrolira, ali slažem se da su Friends, pogotovo oni crtici, dosta stereotipni. Neka se ne uvrijede oni koji imaju djecu, ali imam dojam da današnje generacije puno lakše padaju pod utjecaj.

Tim veći plus kada se ne zamaraju time.
Tražim azil u Fabulandu
Flickr
Kenobi
AFOL

Post by Kenobi »

Sule99
Redovni član kluba

Post by Sule99 »

Evo jedan zanimljiv članak, možda će se malo više svidjeti pripadnicama ljepšeg spola, jer ipak je riječ o modi :LEGO24:

http://www.buro247.hr/lifestyle/dizajn- ... unaci.html
Star2705
Redovni član kluba

Post by Star2705 »

Super ideja i lijepo izgleda (štoviše odlično izgleda) ali ako je sa Friendsima Lego kao rodno neutralna i pametna igračka došla u zonu sumraka - ovi je mrkli mrak.
Kristijan7
Redovni član kluba

Post by Kristijan7 »

monsinjor wrote:Glupost.
Ako roditelj odgaja svoje klince prema figuricama, treba mu oduzeti klince.
I te udruge treba pozatvarati.
I to da frendice samo odmaraju... a šta rade barbike? Ja ni jednu nisam vidio da sa onom pneumatskom bušilicom buši cestu. Kao i onaj dio članka o članku o crtama/obliku lica... zar itko misli, tko ima klince, da je to kad pročitaju to i gotovo? Onda bih i ja mogao protestirati jer moji klinci igraju Minecraft i možda se jedan dan rasplaču jer nemaju kockaste face.
Isto kao i Grand Theft Auto. Igra je zabranjena u Australiji jer eto, u prepametnoj je Americi bilo toga da su klinci ili krali ili pucali jedni na druge. Šta je sa drugom djecom, koji su je igrali i nisu krali ni pucali? Zašto onda nema članka o tome?
Gluposti... Očigledno neke udruge nemaju pametnijeg posla i neki roditelji ne razgovaraju sa svojom djecom.
I super su mi ''patuljci''... jel to netko pametan preveo ''elves''?

Slažem se sa većinom ovdje napisanim. Pogotovo ovo sa početka "I te udruge treba pozatvarati." :D Lagano mi je muka kad se krene brojati koliko je bilo žena na gusarskom brodu i zašto omjer nije bio 50-50%..
I druga stvar - "od kad je svijeta" - klinke (i dosta klinaca) se igra sa barbikama. Šta barbike rade? Češljaju si kosu, preoblače se, piju čaj.. Moram priznati da onda današnje žene, odrasle na tim istim barbikama, opće nisu tak loše ispale. Čovjek bi ih očekivao da se samo presvlače, češljaju, piju čaj.. A eto ih, nekim čudom, čak i u klubu Kockice i slažu legiće.. i obavljaju sve moguće druge stvari kao i svi normalni ljudi..

LEGO nije 'bezveze' radio te setove i linije setova.. OK, sigurno da i oni mogu kiksat tu i tamo.. Al čim pročitam u rečenici "udruge" (a daleko od toga da su nužno 'zle') odma sam malo skeptičan..

Mislim da živimo malo u paranoidnom svijetu lagano.. Bit će dobro ako lego gusarski brod neće za desetak godina sadržavati slijedeće - član posade bijelac, crnac, muški, ženski, gay, jednorog, kinez.. i ne znam koga još..
Filip4
Redovni član kluba

Post by Filip4 »

[url]thebrickblogger.com/2015/10/lego-pick-a-brick-wall-fan-favorites-coming/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+thebrickblogger+%28TheBrickBlogger%29[/url]
Pratite Klub Kockice na Facebooku i Instagramu! :D
Post Reply