BrickLink savjeti i upute
- Galadriel
- Počasni član kluba
Re: BrickLink savjeti i upute
to je cijena za jedan komad, a mora se uzimati po 10 komada. ako hoćeš 15 moraš uzeti 20, na primjer.
- Electromaster
- AFOL
Imam jedno pitanje; želim si iz Virginije preko BrickLinka kupiti jedan set, po cijeni od 500kn; set teži oko 2kg pa seller procijenjuje shipping na 180kn- ono što me zanima jest- kakve su šanse da me tu odere carina, i koliko bi me na tu vrijednost carina trebala doći?
Hoću taj set već dugo vremena, a uskoro ću imati neke novce; no opet ne želim platiti carinu više od samog seta...
Hoću taj set već dugo vremena, a uskoro ću imati neke novce; no opet ne želim platiti carinu više od samog seta...
- pjurkovi
- Redovni član kluba
Znam ljude koji su naručivali tablete od 7" preko Deal Extreme-a i nisu platili carinu zato jer je kutija bila relativno mala i lagana, a opet znam neke koji su naručivali obične majice ali paket je bio velik pa su ih oderali.
- Deni
na sve izvan eu placas pdv od 25% + carinu (ako je posiljka skuplja od 150ak kn).
velik je to paket, sigurno sad imaju manje posla pa pretpostavljam da i vise zagledaju na dospijele pakete...
velik je to paket, sigurno sad imaju manje posla pa pretpostavljam da i vise zagledaju na dospijele pakete...

KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
- Electromaster
- AFOL
Ne znam; ako se ne varam za neke stvari postoji i druga granica- 300kn ili tako nešto; tu spadaju knjige, igračke i tako još neke stvari... Kažem jer, mada nemam baš iskustva s BrickLinkom, često kupujem preko neta anime figurice iz Japana koje dođu (cijena+ shipping) negdje oko 300kn i uglavnom mi ih nikad ne carine.
Jedino eventualno ako odaberem EMS metodu shippinga, iz nekog razloga nju mi uvijek carine, makar se radilo o istoj vrijednosti.
Jedino eventualno ako odaberem EMS metodu shippinga, iz nekog razloga nju mi uvijek carine, makar se radilo o istoj vrijednosti.
- Marin
- Počasni član kluba
Zadnja narudžba iz Amerike mi je bila 900 kn, 1,1 kg i nije carinjena, ali sve ionako ovisi o raspoloženju carinika u trenutku prispijeća paketa, na žalost. 

- keko007-1
- Redovni član kluba
Lego set ti neće ocariniti jer je to igračka a igračke se ne carine nikako.
Jedino što možeš platit je poziv da doneseš račun u carinarnicu (9kn), 25% (set+poštarina) našeg PDV-a i eventualno dodatnu poštarinu jer ovi sa carinarnice, ako paket kod njih zapne,šalju ga opet k tebi preko hp ekspresa (cca 50kn).
Jedino što možeš platit je poziv da doneseš račun u carinarnicu (9kn), 25% (set+poštarina) našeg PDV-a i eventualno dodatnu poštarinu jer ovi sa carinarnice, ako paket kod njih zapne,šalju ga opet k tebi preko hp ekspresa (cca 50kn).
- Electromaster
- AFOL
Meni nikad nisu ništa poslali HP expressom; bez obzira je li zapelo na carini, uvijek mi samo dođe papirić da odem pokupit u Branimirovu.
Zvali su me da im objasnim što je u paketu jednom, ali nikad nisu tražili račun (isti obično uvijek bude na ili u paketu); ali da, nekoliko puta su mi opalili 25% PDV.
Zvali su me da im objasnim što je u paketu jednom, ali nikad nisu tražili račun (isti obično uvijek bude na ili u paketu); ali da, nekoliko puta su mi opalili 25% PDV.
- keko007-1
- Redovni član kluba
Ja sam na žalost par puta prošao ovako kako sam napisao...
Očito nisam neke sreće....hehehe

Očito nisam neke sreće....hehehe
- Brickman
Mene zanima koliko otprilike dođe poštarina iz Amerike + osiguranje + carina.
Jel mogu to negdje pogledat? O čemu ovisi sve to?
Jel mogu to negdje pogledat? O čemu ovisi sve to?