Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink savjeti i upute

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
Hrczs1
Redovni član kluba

Re: BrickLink savjeti i upute

Post by Hrczs1 »

:LEGO13: Neznam što znači takvo plaćanje preko PP-a.
Najjeftinija je opcija obično preko kreditne kartice, obzirom da je i najrazumljivija.
Odnosno, najednostavnije (provjereno) je i najjeftinije.., eksperimentiranje je u većini slučajeva i kockanje, a kockanje ponekad može biti vrlo skupo.
Ako se kužimo, a kužimo se...
gogzzzz

Post by gogzzzz »

jedan savjet eventualno ili preporuka
na koju cijenu bi pristali kad je u pitanju tile 1x1,1x2 ... bijela,crna siva ....
koja bi bila prihvatljiva cijena po komadu?
eventualno ako imate kakva pozitivna iskustva s istime tj BL ducan da preporucite a da nije amerika
minimum je 100 komada od bilo koje boje i dimenzije

hvala !
Mashnica
AFOL

Post by Mashnica »

Da li je netko naručivao robu s BL-a nakon što smo ušli u EU. Pitm zato jer ako nema carinjenja i nekih dodatnih troškova da više ne naručujem na slovensku adresu nego direktno doma. Bojim se da naši još ne lupe neke skrivene troškove, kako to obično biva u Lijepoj Našoj :LEGO24:
Hrczs1
Redovni član kluba

Post by Hrczs1 »

Uglavnom su dijelovi poskupili (da poskupili, dobro sam napisao) za iznos VAT-a (pdv-a) zemlje EU-a iz koje naručuješ. Ako kupuješ neki set, direktno će ti doć na kućnu adresu, i to sad u EU brže.., jerbo nema prolaska kroz carinsku zonu.
Samo, slabi su ti inputi/varijable pitanja.., odnosno (fali ti iznos) kolika ti je narudžba..? Konkrektno znam da narudžba iz Amsterdama u vrijednosti od 300 eura (čisto sumnjam da ćeš naručit više) nije otvarana kod nas, a time nije niti mogla bit ocarinjena.
Pazi, još iz Amsterdama :LEGO07:
Ako sam ti pomogao, dobro.., ako nisam sori...
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Došao paket iz Češke prošli tjedan - sa poštarinom 720kn - nitko niš nije pitao, može se :LEGO56:
Mashnica
AFOL

Post by Mashnica »

Hvala na savjetima, mislila dijelove do 100 kn naručiti.
btw, trebam savjet oko jedne narudžbe o kojoj sam već pisala. Radi se o onom skupom torzu koji mi je krivi poslan. Ostali dijelovi su svi super. Lik mi je odmah odgovorio da je našao i da šalje pravi, no nikad pošiljka nije stigla. Prošlo je već jako puno vremena i on mi danas odgovori:
I informed you 4 months ago that the correct part was shipped on May-28.
Please look through your correspondence.

Nemam pojma kaj da sad radim jer to nije došlo, u originalnu narudžbu sam platila i tracking i osiguranje. Radi se o ovom dućanu:
http://www.bricklink.com/store.asp?p=therobo
Hrczs1
Redovni član kluba

Post by Hrczs1 »

Zaboravi to po meni, u komentarima vidiš da se radi o vrlo bezobraznom liku.
Ja bi ga zauvijek prekrižio (dajbože da ti se samo jedan takav pojavi, odnosno da imaš problema samo sa tim nedostajućim dijelom u svim budućim narudžbama).
Kad smo već kod toga, zašto ne naručujete (vi svi koji nemate prevelikog iskustva sa BL-om) iz dućana za koje smo napisali ovdje da imamo sa njima samo pozitivna iskustva..?
Recimo jedan takav dućan je ovaj:
http://www.bricklink.com/store.asp?p=murauer77
Ovo je po meni najbolji strani dućan (čast iznimkama), jer nema ikakvih skrivenih/dodatnih troškova, nema extra postotka na PayP-u.., pošta brza da to nije istina (brža od HP-a), vlasnik spreman na kompromise, vrlo brzo odgovara na upite, troškovi pošte segmentirani (različite cijene za različitu gramažu pošiljke).
Bez ijednog negativnog fidb-a...
I mislim da u više od 850 tisuća dijelova svatko može pronać nešto što treba + više od toga.
Eto, čujemo se.., poz!
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Ima dijelova, al je skup ko vrag - oko 25% skuplji od dučana koje lurkam ili kojima sam kupovao npr. ovaj. Ovaj čeh također odobrava da se na paypal stavi da se šalje poklon rodbini pa je fee za isti 2%. Rabljeni dijelovi su puuuuno boljem stanju nego kaj sam očekivao zbog nekoliko negativnih feedbacka, jedna kockica je bila krive boje i ovaj mi je isti dan ponudio da uplati razliku za taj dio na paypal.
Hrczs1
Redovni član kluba

Post by Hrczs1 »

skup je ko vrag...
Kako se uzme, ovisi što trebaš, koliko brzo trebaš.., novo, staro...
25% nije sigurno skuplji, već to vidim onako odokativno, letimičnim pregledom po dućanu. Meni (kao netko kome dvije narudžbe uopće nisu došle i tko naručuje svaki mjesec dijelova za 200 kuna ) je pouzdanost najveća vrlina jednog dućana, blizina (za otić autom direktno na adresu, sat i pol vožnje) također.
Ali, to je sve što ću ja reći o toj temi, bez daljnjeg upuštanja u raspravu.
Unaprijed hvala na razumijevanju, uz poz!
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Pa u biti je skuplji jer još uvijek imam istu wishlistu i pratim neke cijene već 6 mjeseci - nije odokativno neg je tak. :LEGO25:
Post Reply