Evo micro verzija Dioklecijanove palače. Ova je 85% manja od originalne i ima cca 700 kockica. Da, problem su kutne kockice kod krovića i nisam previše oduševljen sa njima iako se definitivno može napraviti dovoljno prepoznatljiv model i u ovoj veličini.
Ako i ne prođe pod Lego Ideas možda postoji mogućnost da se prodaje samo u RH. Znam za par takvih slučajeva u svijetu. Zna netko kakva je procedura za takvo nešto?
Recimo maskote za olimpijadu koje se mogu kupiti samo u Riju, setovi sa životinjama povodom kineskih novih godina, par slučajeva kruzera koji prodaju svoje lego modele, zračna luka u Danskoj na kojoj se mogao kupiti lego set te zračne luke, aviokompanije koje prodaju svoje lego makete...
Moje mišljenje je da ovakav projekt Dioklecijanove palače neće zaživjeti.
Zašto?
Svi su čuli za Eifelov toranj, Taj Mahal, Trevi fontana u Rimu, itd itd. Dok za Dioklecijanovu palači znamo mi, još netko u Europi i istinski zaljubljenici u takve stvari. Bar takav filing imam ja.
Nije da umanjujem naše vrijednosti, naravno da je ta palača velika stvar ali realno nije toliko poznata u svijetu i nije nešto posebnog oblika da bi bila genijalno izvedena u Lego verziji.
Mogu se složiti sa tobom u većini toga što si napisao iako ne mislim da je toliko nepoznata u svijetu, pogotovo u Europi. Ipak je Split lani proglašen top turističkom destinacijom, a nakon nekoliko Ultra festivala po internetu je hrpa videa u kojima se promovira Split i u svakome je Dioklecijanova palača. Ali naravno da na promociji treba raditi i upravo je to i bio moj glavni cilj kod ovog projekta; da što više ljudi čuje za nju na jedan način koji možda nije uobičajen.
dobar
sad bi predložio rad na detaljima, tipa dodati brickove s rupom kao prozore, umjesto 2x2 round brick staviti 2x2 rebrasti round, tajle zamijenit grill tajlama, krovove malo razbiti s dark redom... i tak