Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink savjeti i upute

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
Mashnica
AFOL

Re: BrickLink savjeti i upute

Post by Mashnica »

Da, ovo s IBAN-om definitivno ne, ja sam prije isto tak namjeravala, ali kad su mi rekli u banci kolika je provizija - goodbye IBAN :LEGO23:
Eustahije

Post by Eustahije »

Treba vidjeti hoće li se tu što mijenjati nakon što nam se dogodi ono... Ujednačavat će se neke međunarodne takse i naknade, očekuju se promjene nekih parametara u poslovanju banaka, pa možda zahvati i ibansku proviziju.
Hrczs1
Redovni član kluba

Post by Hrczs1 »

Iz vlastitog iskustva, a radim u prije spomenutoj banci.., IBAN nikako.
Također svima ovdje na znanje da banke trenutno "žive" od raznih provizija, ne od kamate, barem ne na kraći rok. Prije je to (naknada) bilo i više, sad je napravljena korekcija na već prije spomenuto (iznos naknade).
Isti također nije napravljen za nas "obične" ljude, već za razne Todoriće, Čermake i sl.
Slijedom čega ne očekujte neke pomake na bolje do kraja godine. Inače bih zaobilazio banke po bilo kakvom pitanju, ako me razumijete... A to govorim ja, koji radim u jednoj...
Isto tako ne vidim zašto bi netko koristio plaćanje preko IBAN-a, kad vrlo lako može recimo u OTP banci zatražiti i dobiti prepaid karticu za plaćanje preko neta.
Vrlo lako, transparentno i ne podložno cyber krađi, osim onog što imaš na kartici.
Postoje i druge kreditne prepaid kartice. Informacije se mogu dobiti u raznim poslovnim bankama.
Unaprijed hvala na razumijevanju, uz poz!
Star2705
Redovni član kluba

Post by Star2705 »

Ovaj savjet od Hrcza je super, te kartice su super, osim otp ima ju i hypo banka. Svakako preporučujem.
hogar
AFOL

Post by hogar »

A kako s tom karticom plaćam na BL-u?

Ako store ima opcije IBAN ili PayPal onda se kreditne ne primaju, zar ne?
Kruu
AFOL

Post by Kruu »

Ali Pay pal prima kreditnu :)
hogar
AFOL

Post by hogar »

Lol, pa imam kreditnu karticu nije u tome stvar. Fora je da ti Bl dućan uzme proviziju na PayPal, a na IBAN ne. Pitanje je bilo kako kreditnom karticom platiti direktno BL dućanu. Ne sjećam se da sam vidio tu opciju ni u nekom dućanu ni u onim općim informacijama na BL-u (koje sad ne mogu naći). Zato pretpostavljam da kartice nisu podržane. Ili griješim?
Kruu
AFOL

Post by Kruu »

Kako koji BL dučan (uzima naknadu), a osim toga velika večina BL dučana su privatne osobe pa naravno da ne primaju kreditne kartice, a osim toga Pay Pal naknada je obično cca 3-5 %, a IBAN naknade su :LEGO18:
agrippa
AFOL

Post by agrippa »

Evo da i ja podijelim jedno iskustvo s Bricklinka :LEGO40:

Do sada sam kupovao 50-ak puta ondje i nisam imao nikakvih problema.
Bio sam naručivao i iz SAD-a, Kanade, Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Slovenije,
i od naših i od Matije i od Mlahora. Sva ta iskustva su bila pozitivna, uvijek je sve dolazilo u najboljem redu.
Naručivao sam i od spominjanog Star Bricks-a. U tim slučajevima bi plaćao prilikom pouzeća, kad bi se našli kod Britanca, tako da ni tu nisam imao zamjerki.

No... :LEGO65:
posljednji slučaj
naručim ja kod Zadarbrick-a ovo:
Image

i tip mi pošalje ovo :LEGO61:
Image

pošaljem ja njemu poruku na Bricklinku... ne javlja se
pošaljem mu mail... i opet se ne javlja

Nije da sam spušio nekakvu silnu lovu, al eto nije ok.
Da mi se bar javio i ispričao da je došlo do greške ovo ne bi ni pisao ovdje,
ovak eto dijelim to negativno iskustvo s vama
(na BL ću još malo pričekati prije no što mu dam negativnu ocjenu, jer sve se nadam da će se javiti i objasniti ovu glupost) :LEGO67:
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

:LEGO18: to i nije lego.. :LEGO13:
Post Reply