BrickLink savjeti i upute
-
- AFOL
Re: BrickLink savjeti i upute
Da, ovo s IBAN-om definitivno ne, ja sam prije isto tak namjeravala, ali kad su mi rekli u banci kolika je provizija - goodbye IBAN 

- Eustahije
Treba vidjeti hoće li se tu što mijenjati nakon što nam se dogodi ono... Ujednačavat će se neke međunarodne takse i naknade, očekuju se promjene nekih parametara u poslovanju banaka, pa možda zahvati i ibansku proviziju.
- Hrczs1
- Redovni član kluba
Iz vlastitog iskustva, a radim u prije spomenutoj banci.., IBAN nikako.
Također svima ovdje na znanje da banke trenutno "žive" od raznih provizija, ne od kamate, barem ne na kraći rok. Prije je to (naknada) bilo i više, sad je napravljena korekcija na već prije spomenuto (iznos naknade).
Isti također nije napravljen za nas "obične" ljude, već za razne Todoriće, Čermake i sl.
Slijedom čega ne očekujte neke pomake na bolje do kraja godine. Inače bih zaobilazio banke po bilo kakvom pitanju, ako me razumijete... A to govorim ja, koji radim u jednoj...
Isto tako ne vidim zašto bi netko koristio plaćanje preko IBAN-a, kad vrlo lako može recimo u OTP banci zatražiti i dobiti prepaid karticu za plaćanje preko neta.
Vrlo lako, transparentno i ne podložno cyber krađi, osim onog što imaš na kartici.
Postoje i druge kreditne prepaid kartice. Informacije se mogu dobiti u raznim poslovnim bankama.
Unaprijed hvala na razumijevanju, uz poz!
Također svima ovdje na znanje da banke trenutno "žive" od raznih provizija, ne od kamate, barem ne na kraći rok. Prije je to (naknada) bilo i više, sad je napravljena korekcija na već prije spomenuto (iznos naknade).
Isti također nije napravljen za nas "obične" ljude, već za razne Todoriće, Čermake i sl.
Slijedom čega ne očekujte neke pomake na bolje do kraja godine. Inače bih zaobilazio banke po bilo kakvom pitanju, ako me razumijete... A to govorim ja, koji radim u jednoj...
Isto tako ne vidim zašto bi netko koristio plaćanje preko IBAN-a, kad vrlo lako može recimo u OTP banci zatražiti i dobiti prepaid karticu za plaćanje preko neta.
Vrlo lako, transparentno i ne podložno cyber krađi, osim onog što imaš na kartici.
Postoje i druge kreditne prepaid kartice. Informacije se mogu dobiti u raznim poslovnim bankama.
Unaprijed hvala na razumijevanju, uz poz!
- Star2705
- Redovni član kluba
Ovaj savjet od Hrcza je super, te kartice su super, osim otp ima ju i hypo banka. Svakako preporučujem.
-
- AFOL
A kako s tom karticom plaćam na BL-u?
Ako store ima opcije IBAN ili PayPal onda se kreditne ne primaju, zar ne?
Ako store ima opcije IBAN ili PayPal onda se kreditne ne primaju, zar ne?
- Kruu
- AFOL
Ali Pay pal prima kreditnu 

http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Kruu
Prodajem Collectible minifigs --> http://www.kockice.org/forum/viewtopic.php?f=24&t=4297
Prodajem Collectible minifigs --> http://www.kockice.org/forum/viewtopic.php?f=24&t=4297
-
- AFOL
Lol, pa imam kreditnu karticu nije u tome stvar. Fora je da ti Bl dućan uzme proviziju na PayPal, a na IBAN ne. Pitanje je bilo kako kreditnom karticom platiti direktno BL dućanu. Ne sjećam se da sam vidio tu opciju ni u nekom dućanu ni u onim općim informacijama na BL-u (koje sad ne mogu naći). Zato pretpostavljam da kartice nisu podržane. Ili griješim?
- Kruu
- AFOL
Kako koji BL dučan (uzima naknadu), a osim toga velika večina BL dučana su privatne osobe pa naravno da ne primaju kreditne kartice, a osim toga Pay Pal naknada je obično cca 3-5 %, a IBAN naknade su 

http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Kruu
-
- AFOL
Evo da i ja podijelim jedno iskustvo s Bricklinka
Do sada sam kupovao 50-ak puta ondje i nisam imao nikakvih problema.
Bio sam naručivao i iz SAD-a, Kanade, Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Slovenije,
i od naših i od Matije i od Mlahora. Sva ta iskustva su bila pozitivna, uvijek je sve dolazilo u najboljem redu.
Naručivao sam i od spominjanog Star Bricks-a. U tim slučajevima bi plaćao prilikom pouzeća, kad bi se našli kod Britanca, tako da ni tu nisam imao zamjerki.
No...
posljednji slučaj
naručim ja kod Zadarbrick-a ovo:

i tip mi pošalje ovo

pošaljem ja njemu poruku na Bricklinku... ne javlja se
pošaljem mu mail... i opet se ne javlja
Nije da sam spušio nekakvu silnu lovu, al eto nije ok.
Da mi se bar javio i ispričao da je došlo do greške ovo ne bi ni pisao ovdje,
ovak eto dijelim to negativno iskustvo s vama
(na BL ću još malo pričekati prije no što mu dam negativnu ocjenu, jer sve se nadam da će se javiti i objasniti ovu glupost)

Do sada sam kupovao 50-ak puta ondje i nisam imao nikakvih problema.
Bio sam naručivao i iz SAD-a, Kanade, Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Slovenije,
i od naših i od Matije i od Mlahora. Sva ta iskustva su bila pozitivna, uvijek je sve dolazilo u najboljem redu.
Naručivao sam i od spominjanog Star Bricks-a. U tim slučajevima bi plaćao prilikom pouzeća, kad bi se našli kod Britanca, tako da ni tu nisam imao zamjerki.
No...

posljednji slučaj
naručim ja kod Zadarbrick-a ovo:

i tip mi pošalje ovo

pošaljem ja njemu poruku na Bricklinku... ne javlja se
pošaljem mu mail... i opet se ne javlja
Nije da sam spušio nekakvu silnu lovu, al eto nije ok.
Da mi se bar javio i ispričao da je došlo do greške ovo ne bi ni pisao ovdje,
ovak eto dijelim to negativno iskustvo s vama
(na BL ću još malo pričekati prije no što mu dam negativnu ocjenu, jer sve se nadam da će se javiti i objasniti ovu glupost)

- Surduk
- Upravni odbor