Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Mech Monday

Kreacije članova foruma i poseban podforum za ostale kreacije s interneta.
Post Reply
Marin
Počasni član kluba

Re: Mech Monday

Post by Marin »

Hvala, dečki. Drago mi je da i dalje pratite i da vam nisam već dosadio. :LEGO39:

Deni, Technic fig je već bio pilot, nedavno. Treba ponekad probati i nešto novo. :LEGO25:

Što se tiče procesa, istraživanja itd.... Godinama sam punio folder „mech inspiracija” fotkama maketa, ilustracijama, crtežima i sl. (Osim tražilica, dobar je i Pinterest.) Za Mech Monday Markus i ja smo odredili tjedne teme pa uglavnom imam nekakvu viziju za svaki model. Najčešće izvučem iz spomenutog foldera nešto što imam želju složiti, a da odgovara zadanoj temi.

Vrijeme istraživanja i prikupljanja informacija varira. Ako se radi o postojećem dizajnu, npr. Shiden, onda tražim snimke iz animirane serije u kojoj se pojavljuje, fotke maketa i recenzije tih istih maketa. Najdraže su mi video recenzije koje makete pokazuju na vrtuljku (link) jer onda vidim i prednju i stražnju stranu, proporcije itd. Uvijek je dobro i poslušati recenziju, pogotovo kad recenzent opisuje oružje i dodatke, jer na taj način mogu razumjeti kako funkcioniraju i što je važnije ako dođe do kompromisa (a uvijek dođe)... Dio u kojem se prikazuju zglobovi je neizostavan dio istraživanja.

Za model WBT MKIX inspiraciju sam vukao iz nekoliko izvora: folder „mech inspiracija” i fotke tenkova i druge ratne mašinerije Prvog i Drugog svjetskog rata.

Xan Kriegor je lik iz video igre. Na internetu nisam pronašao mnogo slika, a u video igri bih ga sreo tek na zadnjem nivou pa sam samo pogledao snimku tog nivoa na YT-u i zgrabio nekoliko desetaka slika iz njega.

Za model Blade Liger gledao sam slike, nacrte iz vodiča za bojanje koji je priložen uz maketu i isječke iz animirane serije da shvatim kako se koji dio pomiče i koja mu je funkcija. Nacrte sam ubacio u Photoshop i preko njih nabacio „grid” kojim sam odredio koliko stadova koji dio mora biti dug, širok, visok...

Ovigon je inspiriran jednom slikom (koja je vjerojatno jedina slika koja postoji) pa sam si dozvolio biti malo slobodniji u interpretaciji. Naravno, cijela zadnja strana modela je plod moje mašte.

Za MMMM mi je bilo bitno da inspiracija Fabulandom bude očita pa je kabina složena kao spoj nekoliko uvećanih kockica tipičnih za Fabuland (link).

Kada slažem model po „nepostojećem” dizajnu, priča je drugačija. Dok sam slagao Roboknighta tražio sam slike viteških oklopa. Trofej koji sam složio Markusu je u potpunosti iz glave, a u njoj je trenutno puno Gundama i ostalih mechova. :LEGO23:

Ponekad sve krene od jedne kockice. Ideja za Troop Transportera došla je od dijelova s otisnutim licima. U modelu Cargo Turtle htio sam iskoristiti gusjenice kao gusjenice i kao noge.

Za Teddy's Revenge više vremena sam potrošio na rješavanje funkcije koja je bila „oklop” koji se može i ne mora nositi, a počeo sam upravo od oklopa. Slaganje samog mecha potrajalo je jer je proces bio „obrnut”.

TL;DR
Nema pravila. Svaki model je poseban. :LEGO24:
Kristijan7
Redovni član kluba

Post by Kristijan7 »

Moram priznat, ne posvetim se nekom modelu koliko se samo Marin posvetio ovom postu.. Link na sve slike, inspiracije, moc-ove.. gramatika, razmaci, interpunkcija..

I super šta si sve "objedinio" u jednom postu, neke sam ove moc-ove i preskočio pa mi sad bilo fora vidjet.. :LEGO01:
Deni

Post by Deni »

genijalno. jako cijenim posvecenost i angazman, respect!

thnx na odgovoru
Image
KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
Romanos
Upravni odbor

Post by Romanos »

e ekipa zato on radi u LEGO :LEGO07: :LEGO07: Svaka čast na istraživanju i opisu procesa. I ja stalno skidam slike gdje vidim neki zanimljivi detalj i radim foldere -castle, park-harbor.....-ali ti to radiš još više i bolje ;)
Marin
Počasni član kluba

Post by Marin »

Ovaj model doniran je u dobrotvorne svrhe. Ako ga želite kupiti i time podržati Creations for Charity, ne zaboravite posjetiti dućan kad se otvori 15. listopada 2020. :LEGO05:

Tau Crisis Battlesuit and Gun Drones

Image
C4C! Mech Monday #41: Tau Crisis Battlesuit and Gun Drones by Marin Stipkovic, on Flickr

Image

Ovo je treći model iz svijeta Warhammer 40000, a u planu je još jedan. :LEGO24:

Grupa na Flickru
Tema za idući tjedan: „Team”

Vidimo se u ponedjeljak!
Romanos
Upravni odbor

Post by Romanos »

nisam puno igrao Warhammer, ali znam da ovo opako dobro izgleda. i jos 2 dodatka.
badj0
Pridruženi član kluba

Post by badj0 »

Wow! Predobar je Battlesuit, čak i boje pašu.

Sve si bolji i bolji u Warhammeru.
ex Domagoj905

Vratite Castle temu!

When you do things right, people won't be sure you've done anything at all.
monsinjor
Redovni član kluba

Post by monsinjor »

Opet fino!
Sviđaju mi se i dronovi.
Marin
Počasni član kluba

Post by Marin »

Još jednom hvala!

Nije nikakva tajna da volim Gundam pa ajmo riješit tri komada jednim udarcem.

Leo Squad

ground type + 105mm rifle
space type + mega beam cannon
flight type + beam sabres + shoulder cannons

Image
Mech Monday #42: Leo Squad by Marin Stipkovic, on Flickr

Image

Image

Image

Grupa na Flickru
Tema za idući tjedan: „Halloween”

Vidimo se u ponedjeljak!
Deni

Post by Deni »

uvijek mi nedostaje referenca za usporedbu... pa evo, ako koga zanima: https://preview.redd.it/zsxbo8by6eo21.j ... e7d6495776

super su

inače, nakon što sam pročitao tvoj tl;dr post ( :LEGO24: ) osvijestio sam da postoji Gunpla i opasno lurkam scenu, a novčanik se već trese :LEGO31:
Image
KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
Post Reply