Koliko se dugo čeka do se ne otkaže naruđba ? i kako to napraviti ? gledao sam malo ali uvjek volim pitat da budem siguran .
Možda stvarno imaju razlog da se ne javljaju ( bolest , nesreca ) , ali moram te djelove nabavit negdje drugdje, da nebi duplirao kocke, ako se jave a još budem obavezan preuzeti naruđbu .
Moraju Matija ili Zadro malo više toga nabaviti da nemoramo traziti dalje
Zanima me ima li itko iskustva sa madarskom trgovinom JohnnyBrick? Ja u skorije vrijeme planiram nesto narucit od te trgovine pa bi mi dobro dosao kakav savjet. I imam i jedno pitanje: kolika je okvirna postarina iz Mađarske do Hrvatske? Mislim da ne bi trebala biti velika posto smo relativno blizu Mađarskoj.
To ti nema nikakve veze. Ak ti je narudzba preko 500kn mozes popusiti i pdv pri uvozu. Ovisi kako procjene ovi na carini ili spediter ukoliko tak posalju.
Carine na igracke nema.
Ukoliko se radi o setu u kutiji, platices pdv sigurno.
A postarina je onolika koliko su napisali na pravilima dućana iz kojed kupujes i ovisi o posti Mađarske.
Ja sam na pr. platio mnogo skuplju postu iz Italije neg iz GB.
Ja sam naručivao u 12 mjesecu i dosla mi je brzo. Onda sam u 1 mjesecu napravio naruđbu ali sam morao otkazati jer sam prodo neke setove za koje sam trebao te djelove ,i tu mi je izasao u susret i otkazao bez problema. A preporucio mi ga je Lego-oglasnik , tako da se nadam da i on ima dobra iskustva sa njim. Koliko sam se dopisivao sa njim kaze da je bolestan malo pa malo, zato zaključa trgovinu ponekada.
E sada ako je 5 mj .Dali ti je odgovorio na koji mail ?
Ah, od njih sam kupovao desetak puta, oni su pravi profići, veoma susretljivi i korektni, ali nisu bas jeftini s cijenama. Postarina im je ok. Moje narudzbe od njih su uvijek bile masivne jer oni uvijek imaju sve kaj trebam u tom momentu. Jako, jako veliki izbor.
Ja bas nemam srece sa ovim Hrvatima, ili smo generalno retardirana nacija ili sam bas ja naletio na idiote, narucujem kod Zadar bricks i potvrdim narudjbu no medjutim u medjuvremenu netko je vise od pola kockica kupio te meni u narudjbi stoji samo manji dio (13 kn tocnije) na sto saljem mail prodavacu da mi ostavi narudjbu otvorenu te cu uzeti jos kockica kroz par dana da vidim sto mi treba nebi li povecao cijenu da mi nesalje kockice zbog 13 kn, trgovac javlja da nema problema i da samo javim kad budem uzimao nove kockice, nakon par dana stize poruka da je paket poslan na moju adresu i da cijena iznosi 30 kn (kockice 13 kn, 27 kn postarine, nisam uzeo osiguranje jedino preporucena posiljka, posto se radi o stvarno malom broju kockica to je cijena oko 10-ak kn, no dobro) i danas postar dolazi za platit 40 kn, stvarno necu vise nikad uzimat iz Hrvatske ista osim u Groovy bricksu nakon ovoliko neugodnih iskustava
Btw: posalo sam mu i poruku nakon sto je paket bio poslan no naravno nikakvog odgovora, takodjer i danasm u poslao poruku kad je postar bio i odgovor cekam (nekako sumnjam da cu docekati)
10kn vise je iz tog razloga sto posta naplacuje uslugu otkupa paketa. znaci postarina nema veze s time.
postarina je jedna cijena a otkupnina se posebno naplacuje.. i meni je to nevjerojatno da to postoji ali eto..
i sam sam jednom prilikom upozorio kupca da je postarina tolko i tolko i da na cijenu doda cca 10kn za tu njihovu uslugu..
jos se da progutat ako je paket veca cijena al najgore ispadne kad uzmes nesto za par kn a postarina ispadne 2ili 3 put skuplja..tako da znas za ubuduce
Je li to uopće moguće i kolike su provizije? Bankarim sa Zagrebačkom bankom, ako netko zna konkretno njihove provizije. Kupujem nešto, pa mi prodavač kaže da može skinuti 5€ additional charge-a ako platim na njegov račun direktno.
Tnx
EDIT: našao sam, ne isplati se baš
8.3.1.1. Plaćanje u inozemstvo s deviznog računa 0,75%
najmanje 100,00
najviše 1.000,00 po nalogu
8.3.1.2. Plaćanje u inozemstvo - zaprimljeni nepotpuni podaci o banci primatelja plaćanja (SWIFT)/računu primatelja plaćanja (IBAN) 0,75%
najmanje 100,00
najviše 1.000,00
+ 50,00 po nalogu