Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink savjeti i upute

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
gogzzzz

Re: Brick Architect!

Post by gogzzzz »

jednu info bi trebao... vezano za kupovanje preko bricklinka
nisam jos kupovao preko njih..
ugl.regao sam se ..nasao set koji zelim..dodao sam ga u kosaru..
naveo nacin placanja, preko kojeg operatera zelim platiti, cime ce dostaviti ali nigdje ne vidim koliko me kosta shipping .
a ne zelim stisnut complete purchase da na kraju ne ispadne da me set kosta 2 puta skuplje .. jel postoji neka opcija gdje se to vidi??

hvala
Eustahije

Re: BrickLink savjeti i upute

Post by Eustahije »

Prebacio sam ti post ovamo, jer ne spada u temu Brick Architecta.

U tabu "store terms" dućana u kojem kupuješ detaljno prouči što je sve navedeno da se naplaćuje. Najčešće piše koliko košta kakva poštarina, ali i da se eventualno zaračunavaju još i neki dodatni troškovi (osiguranje, pakiranje...). Tu možeš pokušati procijeniti visinu računa koji ćeš dobiti.

Uvijek imaš i mogućnost kontaktirati prodavača s pitanjem "zanima me to i to, možete li mi reći koliki bi mi bio ukupni račun" - onda iz njegova odgovora vidiš i želiš li uopće s njim imati posla. Budući da kupuješ set, odgovor na takvo tvoje pitanje trebao bi biti prilično precizan.
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

dobro eustahije reče.
shipping ti piše u store terms, pa vidi koliko ti je težak paket i koliko bi ti otprilike mogao iznositi shipping. točnu cifru ćeš dobiti tek kad ti prodavač pošalje račun (invoice).

jedna preporuka ako kupuješ neki veći set i želiš kutiju - nek ti prodavač pošalje kockice u običnom paketu, a kutiju spljošti i pošalje posebno, jer ako je set neki veći mogli bi ti carinu lupiti.
gogzzzz

Post by gogzzzz »

hvala na info.
uspio sam dobiti informacije kontaktirajuci prodavaca..tako je najjednostavnije..malo pricekam al sve znam
:LEGO67:
roomster_zg
AFOL

Post by roomster_zg »

Da li bi mi netko mogao (aproksimativno) reći..

ako je danas poslan set iz Francuske, da li je realno očekivati da će doći u petak?
Vivat Croatia
odkad jesam, nikad valj'o nisam
živio old-school
Star2705
Redovni član kluba

Post by Star2705 »

Mislim da ti to piše (možda) kad utipkaš tracking broj. Nekad imaš estimated time of delievery. Ovisi o načinu na koji se šalje... no u principu mislim da nije jako vjerojatno.
Do sad mi je najbrže poslao Amazon: UK - Slovenija, 5 radnih dana. Možda i ovo ispadne tako. Samo moj shipping nije bio u vrijeme Božića :D
gogzzzz

Post by gogzzzz »

prije je da ce ti doci u ponedjeljak... ja sam nedavno nesto uzeo iz Francuske preko BL-a i taman se tako negdje poklopilo i doslo je poslije vikenda .. nije valjda tolika frka ? :LEGO07: :LEGO07: :LEGO07:
Deni

Post by Deni »

otkad amazon dostavlja igracke u hrv? :o
Image
KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
gogzzzz

Post by gogzzzz »

mislim da nisi dobro skuzio

"Do sad mi je najbrže poslao Amazon: UK - Slovenija ,mislim da je ovo krajnja destinacija" :LEGO05:
roomster_zg
AFOL

Post by roomster_zg »

Ma može i u ponedjeljak :LEGO03:
ma nije frka, poklon je za brata, što se mene tiče može doći i nakon Božića, samo da stigne.. :LEGO02:
shipping nije insured/registered pa mislim da onda ne mogu pratit pošiljku tracking numberom
Vivat Croatia
odkad jesam, nikad valj'o nisam
živio old-school
Post Reply