Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Legastore

LEGO novosti, dijelovi, izložbe, o klubu Kockice, web i forum...
Corwin
AFOL

Re: Legastore

Post by Corwin »

19.01.2019. sam s njim razmjenio par poruka jer mu je ispod artikla pisalo new ali ne i sealed, te sam ga pitao dal je onda otvoren set, a on mi ogovorio da nije vec je tvornicki zapakiran. Znaci najnormalnije.

Sad se trebamo skupiti i otići na policiju, vjerujem da ce ici riješavati ovakav slučaj.
Sven_F
Počasni član kluba

Post by Sven_F »

Neka netko pokuša nazvati firmu vodos.hr sutra i pitati da li tamo dotični radi i da li mu se slučajno nešto desilo. Tj. pitajte sto hoćete, ali predlažem da najprije pristupite mirno jer ak vas 5 nazove i počne urlat, teže ćete doći do informacija.
Tražim azil u Fabulandu
Flickr
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Ja to ne bih savjetovao. Najbolje je otići na policiju.

Jer ako netko jos nazove njega poslije ce biti da mu je pretio.
Fino se skupimo i na policiju, podnese se krivična prijava pa onda budemo vidjeli sto dalje.
cairparavel
AFOL

Post by cairparavel »

Pozdrav ekipa,

nisam baš aktivan na forumu pa me vjerojatno malo tko zna, ali na Bricklinku sam već 10 godina i nikad nisam imao problema do sad. :LEGO38:

I naletim na Legastore, narudžba plaćena 7.1., status poslano 14.01.
Kako pošiljka nije došla kontaktirao sam gospodina koji mi reče da će potražiti broj pošiljke i da mu dam IBAN da mi vrati novce. No nakon toga nije odgovarao na više poruka i mailova.
Ne radi se o velikom iznosu (360 kn), ali očito se radi o prijevari više korisnika Bricklinka.

Ja sam namjeravao dati prijavu, ali čekao sam rasplet situacije da vidim ima li još ljudi.

Da se osobi nešto dogodilo, ne drži mi vodu, jer je pristupao Bricklinku svo vrijeme dok sam mu slao poruke koje je ignorirao...
monsinjor
Redovni član kluba

Post by monsinjor »

Ja sam kupio dva puta u toj trgovini, sve je bilo ok.

Doduše, moji računi nisu bili jako veliki. Vidim na forumu na koji je Sven ukazao da je jako puno oštećenih ljudi... i da su male narudžbe bile kao paravan za stjecanje feedbacka.
Šteta, imao je finih stvari i jeftino...
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Osobi se nista nije dogodilo jer je sa mnom razmjenio par poruka 20.01.2019.
Tak da sam siguran da je 100% živ i zdrav.
Lubeee
AFOL

Post by Lubeee »

19.01. je meni uplatio 300kn gotovinom na šalteru banke u Šibeniku...
cairparavel
AFOL

Post by cairparavel »

S obzirom na ono što sam čitao na Bricklink forumu, sigurno mu se nije ništa dogodilo već se radi o jako dobro razrađenoj prevari preko koje je čini se već utržio tisuće kuna/eura, ne samo od nas nego iz cijelog svijeta. A uostalom, svako malo je ulogiran na Bricklinku, zadnji put danas 31.1. :LEGO40:

Moj prijedlog je prijava što prije. Nije da sam osobno oštećen za velik iznos, ali ima ljudi koji jesu...
A s obzirom da se radi već o nekoj količini novca.... (po novom zakonu limit za postupanje policije po službenoj dužnosti je spušten na 1000 kn).
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Ja ću ga prijaviti. Molim da mi se jave svi koji zele isto da se dogovorimo oko toga. Zajedno odemo na policiju i prijavimo slučaj.
Sven_F
Počasni član kluba

Post by Sven_F »

Nisam htio implicirati da mu se zaista nešto desilo nego da ćete teže dobiti informacije ako unaprijed na poslu trazite prevarante / dužnike. Osoba je komunicirala s jednim od oštećenih s adrese ivan@vodos.hr - neka firma za filtriranje vode u Osijeku. Kako bi slao mail sa službene adrese ako nije povezan s tom tvrtkom?
Tražim azil u Fabulandu
Flickr
Post Reply