Malo sam radio test sa Eneloop i Duracell 6x1.2v 800mAh i UltraCell 6x1.5v 1150mAh baterijama i onako laički mogu reći ovo.
Vlak koji vozi sa Eneloop baterijama je sporiji i to više od 20% ali isto tako na maksimalnoj brzini vlakovi ne izljeću iz tračnica te vozi puno duže nego vlak pokrenut sa UltraCell baterijama.
Vlak koji vozi sa Ultracell baterijama je brži i to osjetno ali isto tako u zavojima ne može ući u 6 i 7 brzini jer izljeće iz istih. Sama velika brzina traje kraće te brže gubi snagu od Eneloop ili Duracell baterija.
1.5V alkalne nepunjive baterije nisam testirao jer me ne zanima bacanje love u njih

Našao sam na internetu jedne savršene punjive baterije ali koštaju skuplje nego lego LiPo power box tako da sam ih odmah eliminirao

KENTLI 1.5V AAA 1100mWh Lithium Li-ion polymer Rechargeble Batteries (svaka baterija 10 USD).... Tako mi mlijeka u prahu kidam naljevo... ili nadesno svejedno

Tako da ću u budučnosti vjerojatno ostati na Eneloop punjivim baterijama jer su se pokazale boljom investicijom barem za mene. Možda i probam sa Eneloop pro baterijama koje imaju nešto veći kapacitet od 950mAh ali su i osjetno skuplje...
Eneloop 1.2V 800 mAh koštaju 26USD za 12 komada (8.5 USD za 4 komada) dok Eneloop 1.2V 950mAh koštaju 13 USD za 4 komada
P.S. žuti vlak i dalje zafrkava.....
P.P.S. na panasonicovoj stranici (Eneloop) ima lip opis razlike između Alkalnih i NiMh baterija