Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Legenda o Sjekiri i Zlatnoj

Diskusije s portala storyatures.com
Post Reply
_ž_
AFOL

PRIČA: Legenda o Sjekiri i Zlatnoj

Post by _ž_ »

Legenda o Sjekiri i Zlatnoj
Image
Srednjevjekovni thriller u 48 slika

pjurkovicevo izvanredno slaganje i modeli koje gradi uvijek su bili priča i bez napisanih riječi. Tako da prirodno bilo iskoristiti sve te sjajne scenografije za jednu pravu priču, kompleksnu poput njegove gradnje.
Na osnovu ž-ovog scenarija, pjurkovi je odradio režiju, scenografiju, fotografiju i naposljetku stvorio ovu priču.
Legopwnage
AFOL

Re: PRIČA: Legenda o Sjekiri i Zlatnoj

Post by Legopwnage »

Super je ali ima jedna greškica, kad Sjekira kaže nešto kao "Nisam je oteo išla je svojevoljno", onda piše da je to stražar rekao, a ne on.
Dark ages.
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Jako rijetko imam priliku i sam uživati u pričama na Storyaturama. Uglavnom je stvar u tome, da, ili sam priču sam i složio ili tek samo fotografirao - u oba slučaja napamet znam sve detalje i cijelu priču, i nema se u čemu baš uživati i otkrivati.

E, a ovo je jedna, koju, iako sam je napisao, itekako imam što otkrivati u čitanju. Listanje fotki je fantastičan gušt, jer je svaka fotka novi mali MOC za sebe. Svaka je scena puna genijalnih slagalačkih detalja, od mahovine na prvoj slici, do vatrice u kaminu i krasnih tapiserija na zadnjoj.
Anyway, pjurkovi slaže maestralno.

Priča, na žalost, nije toliko maestralna. Puno se petlja i petlja, i nakraju nikako da se odpetlja. Možda sam pretjerao ovaj put, htio malo previše.

U svakom slučaju, hvalevrijedan trud, i fantastična kolaboracija autora koji se nikad nisu susreli, a zajednički rade na pola megametra udaljenosti.
Ikariks
AFOL

Post by Ikariks »

Aaa, kako su slatki (kad su LEGO minifigovi).
Kad samo pomislim da sam smatrao nepraktičnim spajati skinny i žute dijelove tijela, gdje je "rasna" razlika očita.

Ovdje izgleda super.

Svaka čast _ž_ na veoma dobro osmišljenoj priči i pjurkoviju na odličnoj gradnji.
Moj Brickset
Moj MOCpages

Trenutno u dark ageu. :(
Jony Prah
AFOL

Post by Jony Prah »

Super pričica! Svaka čast obojci! :LEGO03:
Brickman

Post by Brickman »

:LEGO16: :LEGO16:
Muhahahaha!
Vrlo duhovito i fora priča!
Inače obožavam Castle MOCove a pogotovo i priče! :LEGO07:
Brickset

U Dark Ageu...
Eustahije

Post by Eustahije »

Da, da, bilo je samo pitanje trenutka kad će se genijalnost pjurkovijevih kreacija iskoristiti za jednu vrhunsku storyaturu. To je otprilike kao ono kad neki finski pisac rasturi tržište sa svojim knjigama, a onda se neki holivudski lovaš dohvati prava za ekranizaciju, zbrlja u scenarij nešto svoje (kako? u knjizi se radnja odvija u samostanu i veći dio pratimo meditaciju Časne Majke? ...prebacit ćemo to u kockarnicu u Las Vegas i dodati malo jurnjave autima s eksplozijama, to narod voli...) i ispadne blokbaster! :LEGO28:

Pročitah odmah po objavljivanju, ali još nisam stigao prokomentirati.

Pa da kažem sada najprije da sam prvo mislio da se priča zove Legenda o Sjekiri Zlatnoj, pa sam najprije očekivao da će se negdje pojaviti nekakva zlatna sjekira. Onda sam shvatio da se mrki gospon zove Sjekira (nije li se tako zvao slikar u Lažeš, Melita?), pa sam mislio da će se gđa Zlatna na koncu udati za njega i već htio gunđati da je se - ako je već uzela njegovo prezime - u vjenčanom listu trebalo imenovati Zlatna Sjekira, a ne Sjekira Zlatna. Ah, kako sam se prevario! :LEGO23:

Scenarij uzbudljivo ž-ovski (uobičajeno ž-ovski je i da sam se morao na dva mjesta vraćati da se sjetim tko je tko i tko koga), a scenografija - također uzbudljivo ž-ovska, što će reći da i pjurkovi gradi uberkvalitetno, sa puno zanimljivih detalja zbog kojih se dugo možeš diviti svakoj slici i proučavati je. Eksterijer možda nešto "siromašniji", ali moguće je da je to i pogrešni dojam zbog drukčijeg kadriranja - čini mi se da su kod ž-a rijetki totali koji obuhvaćaju i dosta prostora izvan MOC-a.

A da je pjurkovi majstor detalja, već se odavno zna. Pa je tako netko negdje već komentirao odličnu upotrebu čaša u prijestolju, a ž ovdje zgodan prozor kraj prijestolja, tapiserije i diskretan izvanfokusni kamin s odlično fotkanom vatrom (kasnije se vidi bolje, očito je svjetleća kockica u igri). Ja dodajem genijalno stubište prema mučionici, drvena vrata s željeznim onim nečim i bez njega, prozori s 1x4 ogradicama (barem mislim), brdo s čardakom ni na nebu ni na zemlji i... hm... zašto junaci priče jašu na kravama? :LEGO15:

Nadati se je da će se čitatelji još imati prilike susretati s uradcima ovog sjajnog autorskog dvojca.
kaktusica
AFOL

Post by kaktusica »

Eustahije wrote:Pa da kažem sada najprije da sam prvo mislio da se priča zove Legenda o Sjekiri Zlatnoj, pa sam najprije očekivao da će se negdje pojaviti nekakva zlatna sjekira.
Nisi jedini. :LEGO14: :LEGO25:

Čudno je vidjeti ž-ovsku priču s tuđim kreacijama i fotkama, baš se vidi razlika i jako je zanimljivo. :LEGO04:
MIrna564
AFOL

Post by MIrna564 »

^ Niste jedini :LEGO14:
Anyway, odličan posao za oboje. Neću puno pisati , mnislim da je Eustahije sve obuhvatio :LEGO23: Navijam za slijedeću suradnju. :LEGO04:
Growing older doesn't mean growing up
Tvrdica

Post by Tvrdica »

prica je fenomenalna, prezentacija jos bolja. Jedino mi nije jasno sto se desilo sa vitezom koji je spasio Zlatnu. Zar nije bio tuzan :LEGO13: ?
Post Reply