Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

PRIČA: Narggunska sunca - Glava šesnaesta

Diskusije s portala storyatures.com
Post Reply
_ž_
AFOL

PRIČA: Narggunska sunca - Glava šesnaesta

Post by _ž_ »

Image
Narggunska sunca - Glava šesnaesta
Epska srednjevjekovna fantazija u 43 slike
Glava šesnaesta - u kojoj se na dvoru priprema riješenje bijelog problema. Upoznajemo mnoge vrle vitezove, i njihove kompleksne odnose. A na kraju saznajemo kako se uspijeva zagrijati ispod hladnih oklopa.

Nakon znatnog kašnjenja (kvragu i nagradne igre) stiže šesnaesta glava. Nema više Sunaca za komentiranje, pa se opustite. ;)
Luka
AFOL

Re: PRIČA: Narggunska sunca - Glava šesnaesta

Post by Luka »

Odlično , stvarno dobro :LEGO05:
Zanima me iz kojih su setova ovi vitezi ???
Sve šta napišem u potpisu mi isapdne nekako predugačko .
Eustahije

Post by Eustahije »

_ž_ wrote:Nema više Sunaca za komentiranje, pa se opustite. ;)
Opustite se = ne komentirajte više? :LEGO10:

Sviđa mi se:
- mapa Umaarovog otoka
- savjetnikov odraz na mapi
- ime Kissa od Škorpije (ima o njegovoj ženi i film i knjiga, pače i mjuzikl: Kiss of the Spider Woman; ne želite upoznati dotičnu gospođu)
- ime Mhrka od Medvjeda (Tomislav Ladan bi rekao da potječe od Mhrkog Medvjeda, a informatičar da ti bolji password od MhrkMhrk ne treba)
- njuške vitezova (pogotovo nakon što ih spletkarošica najavi kao plemenite, a oni kao da iz Lepoglave ispali)
- debela baba na spletkarošičinom zidu (da sad ne kopam po Bricklinku pitam ovdje: u kojim se setovima nađu takve slikarije za opremu interijera?)

Ne sviđa mi se:
Sve mi se sviđa. Moj je osobni problem da mi se mozak izgubi kad se pojave Vilenjaci s istoka, Orci sa zapada, Sušna dolina na Zelenpolju Tarusa s Jednorogom Crvenih Hiita... Zbog takvih sam komplikacija s fantasyjem općenito na Vi...

A sad nastavljam sa "sviđa mi se" jer sam posebno na kraju htio izdvojiti Dvorsku ludu koja postaje moj omiljeni lik! Nadam se da mu nitko neće odrubiti glavu prerano! A srsi prolaze od Kneginjine ambicije za njezinog prijatelja izrečene u 36. slici (da sad ne opalim spoiler) - dojam pojačavaju lagano žablji rakurs, tračci svjetla i okvir slike iza... Kad bolje razmislim, radije bih imao posla s Kissovom družicom nego s ovom koja kao da je vragu iz torbe ispala.

Još i jedan protest: lijepo me OVDJE navuče da se izblamiram pokušajima odgovaranja (čak sam i nesretnog Vuka pokopao, a on me odmah u idućoj glavi demantira), a i dalje ni "o" od odgovora nema. :LEGO08:
kaktusica
AFOL

Post by kaktusica »

Eustahije wrote:Moj je osobni problem da mi se mozak izgubi kad se pojave Vilenjaci s istoka, Orci sa zapada, Sušna dolina na Zelenpolju Tarusa s Jednorogom Crvenih Hiita...
Hahaha, znam kak je to... Ja se ni ne trudim popratiti sve to. Kad zatreba, vratim se na te podatke.
Eustahije wrote:Zbog takvih sam komplikacija s fantasyjem općenito na Vi...
Heh, ja nisam neka ljubiteljica, osim nešto Tolkiena i prve 3 knjige o Drizztu Do'Urdenu. Sigurna sam da bi mi te ogromne knjižurine bile zanimljive, ali se neću navuć na još nešto... Legići su mi dosta. :LEGO25:
Eustahije wrote:A srsi prolaze od Kneginjine ambicije za njezinog prijatelja izrečene u 36. slici (da sad ne opalim spoiler) - dojam pojačavaju lagano žablji rakurs, tračci svjetla i okvir slike iza... Kad bolje razmislim, radije bih imao posla s Kissovom družicom nego s ovom koja kao da je vragu iz torbe ispala.
Kaj ne valja s curom? Samo je ambiciozna... Našla si je pametnog, mladog, zgodnog dečka, žena razmišlja o budućnosti... :LEGO23:

Usput, ž, čisto pristojna glava. :LEGO25:
_ž_
AFOL

Post by _ž_ »

Eustahije wrote: - ime Kissa od Škorpije (ima o njegovoj ženi i film i knjiga, pače i mjuzikl: Kiss of the Spider Woman; ne želite upoznati dotičnu gospođu)
Fantastičan film. A sigurno i mjuzikl :D Odlična asocijacija! (Nisam sam to povezao tako.)
Eustahije wrote:Tomislav Ladan bi rekao...
:LEGO23:
Eustahije wrote: - debela baba na spletkarošičinom zidu (da sad ne kopam po Bricklinku pitam ovdje: u kojim se setovima nađu takve slikarije za opremu interijera?)
Harry Potter. Puno lijepih stvari za ukrašavanje starih dvoraca je donio na svijet.
Eustahije wrote: Moj je osobni problem da mi se mozak izgubi kad se pojave Vilenjaci s istoka, Orci sa zapada, Sušna dolina na Zelenpolju Tarusa s Jednorogom Crvenih Hiita... Zbog takvih sam komplikacija s fantasyjem općenito na Vi...
Jasno mi je to. I očekivao sam to. Ali baš sam zato i prestao popisivati nove likove na početku epizoda, da se čitatelj ne opterečuje. Nisu to neki bitni likovi, pa da ih treba pamtiti, i paziti. A ako koji bude bitna, pojavljivat će se češće, pa će sam po sebi biti zapamćen bez truda.
Eustahije wrote: posebno na kraju htio izdvojiti Dvorsku ludu koja postaje moj omiljeni lik! Nadam se da mu nitko neće odrubiti glavu prerano!
U glavi sam morao zamišljati Groucha iz Dylan Doga (ili pravog Groucha Marxa, for that matter), jer nisam sam u stanju kreirati takve likove, niti "ući" u njih.Ako i izgubi glavu, bar će šala biti neka stvarno dobra. :LEGO39:
Eustahije wrote: A srsi prolaze od Kneginjine ambicije ...
... koja kao da je vragu iz torbe ispala.
A znaš kako su Orci na početku bili kao strašna čudovišta, koja svi mrze, a sad malo po malo, sve manje izgledaju zli i strašni? E, pa tako je i Kneginja možda jedna mila žena, nesretno udana, koja samo traži malo sreće u životu.
Legopwnage
AFOL

Post by Legopwnage »

Super je! To se meni samo čini ili je Knjeginja i Knezu govorila da će postati kralj... Nešto ona muti...
Dark ages.
Post Reply