U ovom slučaju odmah sam znao da bi ta kockica super sjela i nisam dalje istraživao. Ne mogu reći zašto sam se baš nje sjetio, ali sigurno je pomoglo to što ju imam još od tih 90-ih o kojima pričaš (jednu, a druga je s BL-a stigla nedavno) i to što je namijenjena upravo tome da bude štipaljka. (Ne bih rekao da je upotreba kreativna.)
Nisam sistematičan pri odabiru dijelova. Nekad se odmah sjetim idealne kockice, nekad danima tražim i vrtim razna rješenja. Pogledam što imam, prelistam BL-ov katalog... Ako mi je bitna boja, onda pogledam što imam u željenoj boji. U tom smislu sortiranje po boji pomaže. Dok tražiš kockicu koju želiš iskoristiti, možda ugledaš neku bolju, koju ne bi vidio da su ti kockice sortirane po tipu (vidio bi istu kockicu u raznim bojama).
U svakom slučaju, i bez obzira na sustav sortiranja, redovito slaganje znači da si
na ti sa svojim kockicama, a i kockicama općenito. Ako su ti dijelovi friški u glavi, sjetit ćeš ih se, ili u najmanju ruku znati gdje da tražiš to što trebaš. Kao u svemu, moraš održavati formu.