proizvodni pogon u kini iz kojeg navodno izlaze i ovi falsifikati o kojima pričate.
Kopije LEGO kockica
- Sven_F
- Počasni član kluba
Re: Kopije LEGO kockica
Tražim azil u Fabulandu
Flickr
Flickr
- Kristijan7
- Redovni član kluba
.. strašno.. Tvornica samo takva, to ne govorimo o nekim čudnim likovima šta miksaju u nečijem podrumu.. to je 'komad' tvornice..
I eto, dok ima kupaca, bit će i LepinJa

I eto, dok ima kupaca, bit će i LepinJa

Setovi koje imam: http://brickset.com/search/?ownedBy=Kristijan7
-
- AFOL
Ja osobno nemam ništa protiv "kopija" koje su kompatibilne sa Legom i drže određenu razinu kvalitete, ali ne kradu Legov dizajn setova (Oxford, Xipoo, Star Diamond...).
Postoji milijun firmi koje rade bilo koju vrstu igračaka (i ne samo igračaka) pa ih ne doživljavamo kao kopije zato što su istih ili sličnih karakteristika kao i one od kojih je ta vrsta proizvoda krenula.
Primjera radi, Levi's je prvi proizvodio traperice, pa nitko ne tvrdi da su samo Levi's prave traperice, a sve ostalo kopije koje treba politi benzinom i zapaliti.
S druge strane, imam jako puno protiv kopija koje besramno kradu dizajn Lego setova, bez obzira na kvalitetu ili cijenu (Lepin).
Postoji milijun firmi koje rade bilo koju vrstu igračaka (i ne samo igračaka) pa ih ne doživljavamo kao kopije zato što su istih ili sličnih karakteristika kao i one od kojih je ta vrsta proizvoda krenula.
Primjera radi, Levi's je prvi proizvodio traperice, pa nitko ne tvrdi da su samo Levi's prave traperice, a sve ostalo kopije koje treba politi benzinom i zapaliti.
S druge strane, imam jako puno protiv kopija koje besramno kradu dizajn Lego setova, bez obzira na kvalitetu ili cijenu (Lepin).
- Sven_F
- Počasni član kluba
Za mene je i megabollocks kopija jer krade dizajn elemenata. Ok osnovne kockice kužim, tu je i TLG pao na sudu za trademark jer je sud zakljucio da je dizajn 2x4 kockice definiran tehničkom funkcijom koja se može štititi samo patentom (koji ima rok trajanja). Osobno mislim da je to fer. No ima puno drugih specijaliziranih elemenata poput raznih modified plateova čiji dizajn nije definiran isključivo tehničkom funkcijom pa mnogi proizvođači koriste identični dizajn elemenata. Da ne spominjem minifigure.
Tražim azil u Fabulandu
Flickr
Flickr
- Kristijan7
- Redovni član kluba
Pa sad, ta paralela sa trapericama.. ne znam da li je baš na mjestu.. traperice su - traperice - hlače od trapera.. to je samo jedan materijal. Kada se izrađuju hlače, rade se naravno u tim svojim određenim veličinama.. I drugi 'mogu napraviti kockice od plastike'.. nije to problem ..ali kad nisu ni milimetar veće ni manje, nego eto, baš takve. Sve što je kompatibilno sa LEGO-om je - kopija i takve mi ne pada na pamet kupovati niti ih financirati. Više cijenim i megablocks koji se bar na prvu već razlikuju veličinom .. Prije bi i njima dao novce nego ovima šta su identične LEGO samo bez logo-a na njima.
-
- AFOL
Ovo mi je najjace. Iskoprali su Lego zuti kamion i stavili svoj Logo

- Kristijan7
- Redovni član kluba

majketi.. kinezi bi iskopirali i 'boga isusa'.. Eto gore i "njihove verzije" Range Rovera.. primjetit ćete razliku...
.. u slovima na haubi. I to je to.
- pjurkovi
- Redovni član kluba
Ne mogu vjerovati, poznati Sebeus-ov brod Flying Dutchman su isto kopirali, bez pardona. Toliko su bezobrazni da čak koriste i njegove slike.

- chofus
- Pridruženi član kluba
The Flying Netherlands hahahahahha kakvi likovi.