Zanimljivo mi je kako je zadnjih godinu dvije lego diverzificirao city temu umjesto da te iste izdvoji u zasebne teme (arctic, underwater, vulkan, sad jungle i možda još neki). Ima netko ideju zašto su to napravili?
Ja mislim da je zgodno, s obzirom da i postoje takve javne službe.
U americi policija ima vozila za močvare, pa su napravili cijeli angažman za močvarnu policiju.
Ovdje su valjda htjeli napraviti ekspediciju za džunglu.
Ali pitanje nije je li zgodno, apsolutno je zgodno, što više toga na odabir, to bolje!
Pitanje je zašto su se odlučili sve to nagurati u city, kada su te podteme komotno mogle biti zasebna tema (u ostalom, dio njih i jesu reciklirane stare teme).
jeftinije je promovirati city temu nego novoj graditi imidz i percepciju postojanja nove teme.
Vjerojatno ima i logistickog smisla za nagurati sve nove teme i setove na policu. Isto tako, ciljana publika je ista pa ne zele rasprsiti prodaju na klasik city i nove teme.
Uz "prave teme" ide i osmišljavanje likova, izrada crtića i igrica, reklame.. skup je to sport i koliko shvatih to im se da raditi samo za one teme za koje se nadaju da će trajati 3 god. Ove podteme cityja idu po 1 god, pa jednostavno mislim da je računica da to nema smisla odvajati.
Gusari možda za godinu dvije kad im je 30ta godišnjica, šuškaju se neke priče da bi mogao neki veći set. Za western sumnjam, nema baš puno interesa za tom tematikom.
Trenutno internetom kruži leak odličnog broda iz ninjago tematike pa si proguglaj.
Sumnjam da bi se Disneyu svidjela ideja konkurentske gusarske teme dok traje potc. Kao što vjerojatno nece nikada biti neki space theme dok god star wars plopa zlatna jaja.