Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink savjeti i upute

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
slamaskin
Pridruženi član kluba

Re: BrickLink savjeti i upute

Post by slamaskin »

Ako ti je samo amex onda samo na amex, ako imaš više vezanih kartica onda biraš na koju želiš
zeleni_zub
AFOL

Post by zeleni_zub »

Ima stari Paypal stalno kupuje alate preko ebaya pa ću vjerojatno tako, to mi se čini kao najjednostavnija opcija.
zeleni_zub
AFOL

Post by zeleni_zub »

Opet ja :)
Dućan iz Norveške ne uračunava u cijenu 25% njihovog VAT-a kupcima izvan Norveške..Veli tip da je onda moguće da mi naplate u Hrvatskoj naš porez..Jel to moguće da se dogodi, najmanja koverta, kupujem male kockice, iznos narudžbe oko 250 kn?
Deni

Post by Deni »

Ja sam kupovao igre za wii u na jednoj stranici iz Uk koja do nedacno nije uracunavala vat. Cijene su bile tak oko 250kn i nikad mi nish nisu u hrv dodatno naplatili.
Image
KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
slamaskin
Pridruženi član kluba

Post by slamaskin »

zeleni_zub wrote:Opet ja :)
Dućan iz Norveške ne uračunava u cijenu 25% njihovog VAT-a kupcima izvan Norveške..Veli tip da je onda moguće da mi naplate u Hrvatskoj naš porez..Jel to moguće da se dogodi, najmanja koverta, kupujem male kockice, iznos narudžbe oko 250 kn?

Za svaki paket koji ulazi u zemlju postoji šansa carinjenja pisalo da prodavač uključuje VAT ili ne, neznam koji su trenutni zakoni što se tiče kilaže/cijene tj. koja je trenutna formula da ti nešto ode na carinu,

Za primjer jednom mi je došao paket (ne legići) od 2.5kg vrijednosti 2400kn i nije otišao na carinu, pa mi je jednom stigla pošiljka od 465 grama vrijednosti 300kn koja je uredno otišla na carinu i bila carinjena

Tako da eto, čini se kao da nema pravila iako se sijećam da je bilo govora da se na igračke ne naplaćuje carina a sad koliko je to sigurno neznam

TL;DR
Za svaki paket koji ulazi u zemlju je moguće da ode na carinu i bude carinjen
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

slamaskin wrote:...
TL;DR
Za svaki paket koji ulazi u zemlju je moguće da ode na carinu i bude carinjen
Naravno da nije moguće. Svaki paket koji ulazi u zemlju a da nije iz EU mora biti carinjen i obračunat mu PDV ukoliko prelazi dozvoljen za ne carinjenje...
Naravno, nemarnošću pošte i meni se dešavalo često da ponešto promake...
U konkretnom slučaju, kupio si robu iz Norveške koja nije u EU, s toga ti ne mogu tamo naplatiti PDV a tu bi trebalo platiti carinu i porez.
zeleni_zub
AFOL

Post by zeleni_zub »

Da, znam da je minus što Norveška nije u EU...
A ta carina i porez skupa sigurno ne bi bili ispod 100kn pa je pitanje jel se to sve onda isplati.
Al evo sad gledam, Norveška je kao članica EFTA-e(+Lihtenštajn i Island) skupa sa članicama zemljama EU u zajedničkom Europskom gospodarskom prostoru. To bi značilo da iako nije u EU, za nju se za uvoz odnosi kao da uvozim iz neke zemlje EU.
Corwin
AFOL

Post by Corwin »

Porez je 25% a carinu na igračke nemaš.
E sad, ne znam za to članstvo, ali primjera radi, jedna firma kojoj radim knjige uvozi neku robu iz Norveške i redovito se carini... Tak da postoji mogućnost za PDV-om pri uvozu.
zeleni_zub
AFOL

Post by zeleni_zub »

Ma onda ako i bude porez, bit će oko 45kn što je ok.
Te tri zemlje su skupa u europskom gospodarskom prostoru pridružene ugovorom iako nisu u EU ali baš zato jer nisu htjele ući a članice sa njima frekventno trguju..Sad ne znam kako je sa većim količinama stvari, ali pretpostavljam da ne bi trebalo biti razlike pri uvozu iz npr Portugala ili Austrije i neke od te 3 zemlje..Probat ću pa ću javit kak je prošlo!
Sammael
AFOL

Post by Sammael »

Zdravo! Biću u petak i subotu poslovno u ZG pa da pitam, da li neko od BL prodavaca ima fizičku radnju (ili makar magacin) gde bih mogao da vidim šta ima od delova i na licu mesta kupim. Po porukama mi se čini da Matija (BrickArchitect) više ne radi?
Power clarifies, and absolute power clarifies absolutely.
Post Reply