Zovem se Luka, dolazim iz kluba Skockani iz Srbije. Omiljena tema mi je SW, ali volim da pravim svega po malo. Monsinjor mi rece da i ovde ima ljubitelja brodova te vam predstavljam moj do sada najveci MOC, a nadam se i jos dosta njih.
U pitanju je brod Galeb. Ovaj brod sam vec pravio pre 2 godine, ali nije bio bas proporcionalan, tako da je ovaj put u minifig skali. S obzirom da nisam znao koliko mi je kojih delova potrebno za izgradnju, brod sam prvo napravio u LDD-u, potom sam godinu dana kupovao potrebne delove, da bih izgradnju baze broda bez dodatnih detalja zavrsio oko Bozica ove godine. U narednih nekoliko nedelja sam konstantno dodavao brojne detalje da bi brod bio gotov u martu ove godine. Brod je bio izlagan na poslednje tri izlozbe kluba, ali tek sada ga i zvanicno prdstavljam na internetu. Kada se sve sabere barem 200 sati sam radio na ovom projektu. Ukupan broj delova je preko 20 000, dugacak je 2,2m , a sirok 26,4cm. Napravljen je iz segmenata radi lakseg transporta. S obzirom da na internetu ne postoje originalni nacrti broda rukovodio sam se iskljucivo fotografijama koje sam pronasao.
Evo jedne slike originala

Napravio sam i snimak kako bih prikazao mehanizam koji spusta camce za spasavanje, ali i sve ostalo

Marsal sa Gadafijem i Naserom.

Naoruzan je sa 4 X 40/60 mm "BOFORS" (prikazan na narednoj slici).

Kao i 2 X 20/4 mm M-75 koji se nalaze na najvisoj palubi.

Jovanka je zaduzena za manje bitne goste.

PF mehanizam koji spusta camce za spasavanje.

Svi delovi broda, skoro svaka paluba moze da se podigne. Za sada je unutrasnjost uglavnom prazna, nadam se da cu to uskoro promeniti.

Toliko za sada.