Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

Naljepnice - što i kako

LEGO novosti, dijelovi, izložbe, o klubu Kockice, web i forum...
keko007-1
Redovni član kluba

Re: Naljepnice - što i kako

Post by keko007-1 »

E toga me i strah! Budem probao sa fenom kao što kaže mejzlik pa javim rezultate....
Filip4
Redovni član kluba

Post by Filip4 »

Hrczs1
Možeš malo bolje objasniti način na koji preporučaš ponovno ljepljenje naljepnica (i lagano skidanje istih)?
Pratite Klub Kockice na Facebooku i Instagramu! :D
V-Borg
Redovni član kluba

Post by V-Borg »

Hejahaj. Fala Hrcu na preporuci no ja nisam čak toliko lijepio. Imam nekoliko kreacija na kojima ima ljepila ali to je bilo ono najobičnije univerzalno. Nikako s nečim jačim lijepiti. Ako već imaš nešto određeno što želiš zalijepiti a da se ne radi o LEGO naljepnicama onda koristi UHU najobičnije i to ono s kapicom koja se podiže kako ju odvrćeš. Ljepilo čim tanje namazati prije ljepljenja. To se onda lako skida. Na kockicama mi praktički ništa nije ostalo tragova jer to ljepilo nema veliki rok trajanja. Odlično lijepi papir i na papiru zbilja traje no na plastici baš i ne.
Filip4
Redovni član kluba

Post by Filip4 »

Misliš na ljepilo u sticku?
Zanima me, da li je netko stavio na internet nekakve skenove naljepnica starih setova...
Ne vjerujem da to nikome nije palo na pamet...
Pratite Klub Kockice na Facebooku i Instagramu! :D
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Može se naći kojekakvih naljepnica, ali ćeš ih lakše naći ako ih tražiš sa "decals", npr lego decals.
V-Borg
Redovni član kluba

Post by V-Borg »

Nije baš ljepilo u sticku - to je baš za djecu. Ja govorim o univerzalnom ljepilu. Dakle ono što curi ko slina da se tak izrazim. Fora mi je to pakiranje koje sam spomenuo. Žuto je ko i sve od UHU-a, Ima čep koji kad se skine viri kao cjevčica plastična van. Dio koji drži cjevčicu se može odvrnuti tako da vrh tog dijela dođe do vrha cjevčice te tako dobiješ nešto površine koja ti pomaže da lakše razmažeš ljepilo po željenom objektu kojeg želiš zalijepiti.
Romanos
Upravni odbor

Post by Romanos »

Ja sam dosada radio sa samoljepivim naljepnicama ,znaci A4, list slozim sve za print.premjerim dimenzije i printaj. sada trazim printer da to bolje ispadne jer nisam zadovoljan kakve su boje na ovom printeru (canon 4000 )
samoljepivo je lakse za skidanje i neostacuje kocku.
jedino ako koristis stare naljepnice onda nema do ljepila, a sad testirat koje ;)
V-Borg
Redovni član kluba

Post by V-Borg »

Da, samo problem kod tih naljki je kvaliteta površine na koju se printa. Naljepnice same po sebi su okej no ako se printa crno/bijelo. Iz mog iskustva sve u boji ispada loše.
Romanos
Upravni odbor

Post by Romanos »

E to si u pravu, zato jos trazim papir i printer koji bi to bolje napravio ;)
Marin
Počasni član kluba

Post by Marin »

Image
Post Reply