Nadam se da nisam stavio temu u krivi dio, i ako je bila slična tema neka moderatori spoje/prebace.
Dobio sam prije par dana Red Beard Runnera od prijatelja, osim što je set prašnjav kao da je bio pokraj kamenoloma, unutra su bila jako zgužvana jedra (sva sreća neoštećena).
Stavio sam ih u knjigu kao herbarij i naslagao neke utege i uspio sam ih malo izravnati (slika u spoileru):
Zanima me jel ih moguće opeglati (i na koji način, nisam nikad peglu uzeo u ruke:) a da ih ne oštetim) ili izravnati na neki drugi način. Ako je netko radio nešto slično neka podjeli savjete i upute, bio bih zahvalan.
oo pa tvoja jedra nisu nigdje presavijena, ak dobro vidim sa slike
samo su malo izguzvana - u debelu knjigu i na nju jos knjiga i vrijeme ce odradit ostalo
gadno je kad se presaviju i stisnu - to je nemoguce riješit - barem ja nisam uspio..
Stara jedra od islandersa su bila isto tako zguzvana ali je materijal bio nekako cvrst, a nakon vrlo kratkog peglanja je postao lagan kao jednoslojni wc papir... Ne znak kako da drugacije objasnim.
Da, jedra nisu presavijana, frend je dao poveću kutiju u kojoj je bio brod i na jarbolima jedra ali su bila još izgužvanija, malo se to sada izravnalo ali volio bi da skroz budu ravna. Ostavit ću još koji dan da se gnječe među knjigama pa ćemo vidjeti. Našao sam nešto o pranju jedra na eurobricksu, ali me strah iako su ljudi govorili da nema nikakvih problema i nuspojava.
@legomaniac - možda si "prepržio" sa peglom, ta stara jedra mi izgledaju bolje i kvalitetnije od ovih novih tipa npr. QAR
uglavnom, nemoraš se bojati ispeglati, vidim da im se ništa nije desilo i kad sam ih malo duže poglao i to na visokoj temperaturi, dosta je materijal izdržljiv