Kad kupuješ rabljeni auto onda ni ne pitaš za rezervni ključ?
Dovoljan ti je samo jedan da upališ auto... Samo picajzle žele rezervni?
A ipak ga dobiješ s novim autom, hmm...
spaceman wrote:Extra djelovi nisu nikako dio seta vec služe kao zamjena ukoliko se neka od tih kockica zagubi. Zato su extra djelovi uvijek sitni jer se sitne kockice lakše gube. Ti djelovi ne služe za slaganje seta tako da je normalno da je set kompletan bez tih djelova.
sabo992 wrote:...i dobijes rezervne dijelove seta iz razloga ako ce se djeca igrat pa dijelovi koji se najlakse gube u igri obicno budu ti rezervni dijelovi.
To zapravo nije točno.
Ti dijelovi koji su višak dolaze u setovima jer stroj koji provjerava jesu li sve kockice na broju (a radi to vaganjem) bi mogao
fulati te lakše od 0,02 g. Bolje je da ih je previše nego premalo tj. isplativije im je dati u svakom setu koju kockicu više nego
trošiti na poštarinu za kompenzaciju ljudima u čijim setovima nedostaje.
Ali nije bitno
zašto ti dijelovi dolaze u setu, bitno je da dolaze. Razlika između novog i rabljenog seta nije broj kockica.
LOTR nije specifična situacija. Ima setova u kojima su viškovi preko 5% ukupne količine dijelova.
Kupite rabljeni set s BrickLinka (od pouzdanog prodavača) pa vidite jeste li dobili dijelove za A-model, oba modela ili oba
modela + viškove. Zašto nama to nije bitno?
vid051 wrote:Marin je los kupac jer je pefekcionsit. Ne mislim nis lose.
Ne mogu ovo shvatiti kao ništa loše. Kad je sve u redu, onda sam i ja u redu. Imam iskustva s manjkavim setovima i
narudžbama preko BL-a i uvijek mi je prodavač izašao u susret čak i kad sam rekao da nije potrebno. Nikad nisam dobio
odgovor da neće propast zbog feedback-a. Kao prodavaču, ako i misliš da jedan kupac neće utjecati na budućnost tvojeg
"poslovanja" (iako ovdje nitko ne živi od preprodaje i nikome nije u cilju prevariti kupca), trebalo bi te biti briga za zadovoljstvo
svakog kupca.
sabo992 wrote:U biti jedina greska prodavaca u ocima kupca je taj bahati odgovor, koji je mozda krivo protumacen, mozda prodavac uopce nije nista lose mislio sa time da ce prezivit bez jedne pohvale vise.
Istina je da je to ono što me najviše zasmetalo, ali to nije jedina greška. Sve sam ih naveo.
sabo992 wrote:...model je slozena stvar od necega, npr izgradena lego zvijezda smrti, dok su set, dijelovi nekog modela u rastavljenom obliku.
Kompletan set je sve ono što dođe u kutiji (i kutija), a to uključuje: sve dijelove za model, viškove, upute, naljepnice, igraće
karte itd. Ako nema svega toga onda set nije kompletan, a u tom slučaju u oglasu treba navesti što sve fali.