sm 01 kreacije
- Surduk
- Upravni odbor
Re: sm 01 kreacije
Ha! Neki dan sam guglao motorizirane mocove i naletio na tvoj hot rod - baš smo djevojka i ja komentirali kak je super pa sam rekao da je šteta što kod nas rijetko tko radi takve stvari. Sad sam bacio oko i na ostala vozila - moram reći: vrlo impresivno!
- Angeli
- AFOL
- sm 01
- AFOL
Hvala vam puno na komentarima, baš ste me razveselili!
@ chofus - razumijem te, ni ja prije nisam volio technic i da nema PF/RC komponenti vjerojatno ga se nikad ne bi uhvatio. Čak sam nedavno razmišljao kako bi bilo fora imati dvorac s PF-om (pokretni most, svjetla...) - iskoristiti najbolje od oba svijeta.
@ Sven - svaka čast legendo, baš si me nasmijao sa željom da se ko legočuljak provozaš u njemu!
Što se tiče prezentacije modela, to stalno pokušavam poboljšati jer mi je nepravedno uložit sate i sate u izradu kreacije, a onda brzinski i preko volje odraditi slikanje/snimanje - na kraju, kad rastavim model, samo te slike/snimke i ostanu. Ali da mi je to omiljeni dio, nije
- više bi volio kad bi neki profesionalac to odradio za mene, a da se ja odmah mogu baciti na sljedeću kreaciju.
@ Surduk - Baš mi je drago što ti se sviđaju moji modeli! Definitivno pozdravi djevojku, sigurno je super cool kad je zanimaju motorizirani MOC-ovi! Moja će pogledati ali više da meni udovolji nego što to nju stvarno zanima.
Slikao sam sinoć par fotografija sa skinutom kabinom (bolje se vidi razmještaj dijelova), nadam se da će vam biti zanimljive:

Pozdrav!

@ chofus - razumijem te, ni ja prije nisam volio technic i da nema PF/RC komponenti vjerojatno ga se nikad ne bi uhvatio. Čak sam nedavno razmišljao kako bi bilo fora imati dvorac s PF-om (pokretni most, svjetla...) - iskoristiti najbolje od oba svijeta.

@ Sven - svaka čast legendo, baš si me nasmijao sa željom da se ko legočuljak provozaš u njemu!

@ Surduk - Baš mi je drago što ti se sviđaju moji modeli! Definitivno pozdravi djevojku, sigurno je super cool kad je zanimaju motorizirani MOC-ovi! Moja će pogledati ali više da meni udovolji nego što to nju stvarno zanima.

Slikao sam sinoć par fotografija sa skinutom kabinom (bolje se vidi razmještaj dijelova), nadam se da će vam biti zanimljive:

Pozdrav!

- bezki
nisam neki ljubitelj novog tehnica (nista bez studova xD) al ovo izgleda odlicno
nisam znao da lego motor moze toliko snage proizvest!
ako se ne varam procitao sam da si sam radio naljepnice? jel nam mozes rec kako
? (ako vec jesi sorry xD)
vidjevsi ovu tvoju jurilicu palo mi je napamet, bilo bi drama napravit natjecanje di svak slozi svoju i onda se trkaju po nekom terenu

ako se ne varam procitao sam da si sam radio naljepnice? jel nam mozes rec kako

vidjevsi ovu tvoju jurilicu palo mi je napamet, bilo bi drama napravit natjecanje di svak slozi svoju i onda se trkaju po nekom terenu

- Turbo Charger
- bezki
brijem da bi to bilo dosta napeto za neku izlozbu 
*sorry za offtopic

*sorry za offtopic

- sm 01
- AFOL
@ bezki – Za brzinu je zadužen isključivo tzv. RC buggy motor (http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=5292) koje je LEGO proizvodio u razdoblju 2002.-2006., a koji su fantastično brzi, osobito za svoju težinu (kad smo kod težine, prednost im je također da se mogu direktno spojiti na kotače jer su im izlazi s bočnih strana i u tom slučaju motor zamjenjuje ovjes te se smanjuje ukupna težina kreacije – poboljšavaju performanse).
PF motori koje danas LEGO proizvodi su dosta slabiji – korak unazad za LEGO ljubitelje brzine. Sorry za skretanje s teme ali podsjetilo me to na usporedbu Concord-a s današnjim avionima. Ako ste ikad gledali Top Gear onda znate za lik i djelo Jeremy Clarkson-a (poznatog po urlicima: „speeeeed“ ili „poweeeer“)
evo što on misli o RC motoru, ups… Concord-u
https://www.youtube.com/watch?v=A7VzpABqVxg 
Inače, dobar osjećaj performansi motora može se dobiti ako se pogleda moj go-kart (https://www.youtube.com/watch?v=xuTPWH-d_o4) koji je od svih mojih vozila, prije kupnje RC motora, jedini mogao ovako driftati. Za pogon je koristio 4 PF L motora, dvije 8878 baterije i 2 IR prijamnika – sva ta silna elektronike zauzima gomilu prostora, povećava težinu i svakako utječe na izgled vozila.
Možete samo zamisliti moje oduševljenje kad sam sve to postigao samo s jednim motorom/jednom baterijom/jednim IR prijamnikom. 
Što se tiče naljepnica, ništa posebno komplicirano, kupio sam si već gotove papire-naljepnice (ne znam točan naziv, ali ovo: http://www.avery-zweckform.hr/files/18- ... labels.pdf) i onda si na njih isprintam sliku koju prije toga obradim da odgovara veličini kockice na koju želim nalijepiti. Npr. za registracijsku oznaku; pronašao sam na Internetu uzorak reg. tablice koja mi se sviđa, maknuo slova koja su do tada pisala (mislim čak u paint-u, znači ništa high-tech) i napisao „sm 01“, isprintao, izrezao i zaljepio…).
Vezano za utrkivanje, definitivno bi bilo fora napravit neku trku jurilica koje bi ljudi sami složili.
btw. gledao sam neke dokumentarce o hot rod-ovima, dok sam radio ovaj model, i upravo na taj način su se oni razvili - ljudi bi si sami složili auto, utrkivali se vikendom i onda smišljali kako ga poboljšati za iduću trku - vrlo lako se mogu zamislit u takvoj situaciji s lego jurilicama! 
PF motori koje danas LEGO proizvodi su dosta slabiji – korak unazad za LEGO ljubitelje brzine. Sorry za skretanje s teme ali podsjetilo me to na usporedbu Concord-a s današnjim avionima. Ako ste ikad gledali Top Gear onda znate za lik i djelo Jeremy Clarkson-a (poznatog po urlicima: „speeeeed“ ili „poweeeer“)

Inače, dobar osjećaj performansi motora može se dobiti ako se pogleda moj go-kart (https://www.youtube.com/watch?v=xuTPWH-d_o4) koji je od svih mojih vozila, prije kupnje RC motora, jedini mogao ovako driftati. Za pogon je koristio 4 PF L motora, dvije 8878 baterije i 2 IR prijamnika – sva ta silna elektronike zauzima gomilu prostora, povećava težinu i svakako utječe na izgled vozila.

Što se tiče naljepnica, ništa posebno komplicirano, kupio sam si već gotove papire-naljepnice (ne znam točan naziv, ali ovo: http://www.avery-zweckform.hr/files/18- ... labels.pdf) i onda si na njih isprintam sliku koju prije toga obradim da odgovara veličini kockice na koju želim nalijepiti. Npr. za registracijsku oznaku; pronašao sam na Internetu uzorak reg. tablice koja mi se sviđa, maknuo slova koja su do tada pisala (mislim čak u paint-u, znači ništa high-tech) i napisao „sm 01“, isprintao, izrezao i zaljepio…).
Vezano za utrkivanje, definitivno bi bilo fora napravit neku trku jurilica koje bi ljudi sami složili.

- Turbo Charger
Trebalo bi nabaviti te motore...
- gordangrguric
- Redovni član kluba
Pridruzujem se dobrodoslici - hot rod je super!