Guglo sam bezveze pa mi se to prvo prikazalo

Hvala Marine, vidi se da si prepoznao moje početničko znanje pa me želiš bolje informiratiMarin wrote:Di si iskopo te linkove...
Daj čovjeku link na BL ili BS.
Hvala na pomoći. Muči me još kako ova vrata na crkvici i prozori mogu tako ''okomito stajati'', tj. što im je oslonac/kako to napraviti?bezki wrote:ovi prozorcici na dvorcu su obrnute ves masine
http://www.bricklink.com/search.asp?col ... itemID=776
vici sto ti jos nije jasno pa linkamo
Sad kad si to rekao, i meni se tako čini. Nego, ako dobro vidim, na vratima crkvice nije luk?Marin wrote:@Deni: To nije istina. Stavljene su glatke 1x1 (bez vrtuljka).
Aha, sad sam skužio. To je zapravo luk spušten na tu razinu da taman jedna rešetka stane u njegabezki wrote:kolko vidim vrata crkve jesu luk a u njih je zabijena resetka 1x2, ne znam samo kolko je to legalan spoj
Korisno, hvalaMarin wrote:Sasvim legalan je jer nije "nabijena". U luku ima više nego dovoljno mjesta za jednu pločicu postavljenu okomito.
Inače, ep44, postoji tehnika gradnje koja se zove SNOT (Studs Not On Top) - gradnja u svim smjerovima (ne samo prema gore) i tzv. SNOT kockice. Ovo su neke od njih:
![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno, osim ovim SNOT kockicama, obrtanje smjera gradnje moguće je postići na razne načine, ali ovaj je najlakši.
Nisam ni za ovo znao!Marin wrote:Još jedna legalna 180° SNOT tehnika:
Old hinge bushing by Karwik, on Flickr
Isprobao sam, čvrsto je.