Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink savjeti i upute

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
agrippa
AFOL

Re: BrickLink savjeti i upute

Post by agrippa »

da, taj komad plastike ni približno nije Lego :LEGO65:
tak da je malo čudno, za nekoga tko ondje prodaje Lego dijelove, da mu slučajno uleti nešto takvo.

stoga... ako mi se tip javi prenesti ću ovdje njegov komentar,
a do tada ga imam pravo smatrati prevarantom. :LEGO41:
Surduk
Upravni odbor

Post by Surduk »

Tko zna. Inaće, prodavao je i preko foruma prije..Ne sjećam se da je netko bio nezadovoljan, a možda je van grada preko vikenda i van dosega interneta.
Marin
Počasni član kluba

Post by Marin »

Ne mogu garantirati za dotičnog mladića, ali sva moja iskustva s njim su vrlo pozitivna. Molim te da se malo još strpiš s negativnim. Inače, on vozi kamion pa zna više dana zapeti na granici. Znam da ga to ne opravdava, ali samo se još malo strpi.
agrippa
AFOL

Post by agrippa »

Da, budem se strpio s ocjenom na Bricklinku
i kao što rekoh, ako mi se javi budem napisao ovdje što se dogodilo... :LEGO38:

Trebam još napomenuti da se radilo o stvarno maloj narudžbi (svega par komada), tako da ovo nije uletilo u nekoj gomili dijelova. :LEGO37:
zadar99
AFOL

Post by zadar99 »

Pozdrav svima!

1.Pokuda je u redu, ispostavio sam kupcu krivu kockicu, koju i sada vidim da nije lego. Kako je došla u trgovinu to ne znam, jer je moj previd ili je previd moga brata (koji mi kadkad pomaže u sortiranju i traženju broja kockice), u svakom slučaju kockica nije smijela izači iz moje trgovine tako da je to moja velika greška bez obzira kako se našla u prodaju (još pogotovo zato što sam imao i u ponudi CMS 6 i toga rimskoga vojnika i dobro znam taj dio)

2.Isto moj veliki previd je taj što sam poruku pročitao, za mene je riješenje jasno, krenuo sam odgovarati na poruku, ali zašto nisam odgovorio ni to neznam, jer me netko u tom trenutku možda prekinuo u mom naumu ili u tom trenu nisam stigao pa sam ostavio za kasnije pa sam zaboravio, pošto sam ovaj i prošli tjedan imao dvije sahrane pa me to smetnulo,to nije opravdanje jer to je bilo jako neprofesionalno, moja isprika tome, isto tako svi koji su kupovali prošli i ovaj tjedan kod mene znaju da nije sve išlo glatko, pošto imam nekih tehničkih problema sa računalom i sve mailove koji su u vezi sa LEGO-m (Kockice i Bricklink) primam na njega, a poruke koje dolaze direktno na stranicu čitam i odgovaram preko drugoga računala, i k tome imam neki stari monitor na kojem se ni boje ni ikone baš ne vide najbolje, i nadam se da ću to u što kraćem roku riješiti (drugo računalo u nabavi), ali opet kažem to nije razlog takvim greškama, pa ako mi i kupac da negativnu ocijenu na Bricklinku ja se neću ljutiti

3.Kao što sam napisao gore, riješenje je vrlo jednostavno:
- kupac ima pravo na povrat novaca ili
- kupac želi tu kockicu (u tom slučaju trgovina mora kupcu poslati tu kockicu o svome trošku, a ako je nema mora ju
nabaviti i poslati o svome trošku)
- kupac ne želi niti jedno od ovoga dvoje nego želi neku pogodnost u svojoj trgovini (tipa bona sa popustom ili kod slijedeće
kupnje besplatnu poštarinu)

Još jednom svima isprika, a pogotovo oštećenom, i nadam se da do ovakvih slučajeva više neće dolaziti jer se radi na poboljšanju sistema prihvata, sortiranja i upisa u trgovinu.

Zadarbrickstore,
Vjekoslav!
agrippa
AFOL

Post by agrippa »

Pozdrav :LEGO51:
Hvala na objašnjenju (makar i ovim putem), da smo se ovako razjasnili preko maila ovih postova ne bi ovdje bilo.
Privaćam ispriku, greške se ponekad događaju... :LEGO50:
zadar99
AFOL

Post by zadar99 »

Venet wrote:Ja bas nemam srece sa ovim Hrvatima, ili smo generalno retardirana nacija ili sam bas ja naletio na idiote, narucujem kod Zadar bricks i potvrdim narudjbu no medjutim u medjuvremenu netko je vise od pola kockica kupio te meni u narudjbi stoji samo manji dio (13 kn tocnije) na sto saljem mail prodavacu da mi ostavi narudjbu otvorenu te cu uzeti jos kockica kroz par dana da vidim sto mi treba nebi li povecao cijenu da mi nesalje kockice zbog 13 kn, trgovac javlja da nema problema i da samo javim kad budem uzimao nove kockice, nakon par dana stize poruka da je paket poslan na moju adresu i da cijena iznosi 30 kn (kockice 13 kn, 27 kn postarine, nisam uzeo osiguranje jedino preporucena posiljka, posto se radi o stvarno malom broju kockica to je cijena oko 10-ak kn, no dobro) i danas postar dolazi za platit 40 kn, stvarno necu vise nikad uzimat iz Hrvatske ista osim u Groovy bricksu nakon ovoliko neugodnih iskustava
Btw: posalo sam mu i poruku nakon sto je paket bio poslan no naravno nikakvog odgovora, takodjer i danasm u poslao poruku kad je postar bio i odgovor cekam (nekako sumnjam da cu docekati)

Poslao sam mail ali nema odgovora, stoga molim ovim putem Veneta da mi odgovori na mail
Deni

Post by Deni »

da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje:

je li moguće na bricklink napraviti katalog kockica koje imaš, čisto za evidenciju? ili postoji li neka druga stranica ili program gdje mogu evidentirati kockice koje imam, a da je pregled pregledan kao na BL dućanima?
Image
KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

skini si brickstore, super stvar. http://www.brickforge.de/software/brickstore/
CroCHEF
AFOL