BrickLink savjeti i upute
-
- AFOL
Re: BrickLink savjeti i upute
Ne volim ogovarati druge, posebno ne prodavače pošto i sama prodajem, ali kad se već vodi ova rasprava reći ću samo da ako pogledate profil na facebooku vidjet ćete fotografije setova na kojima je svaki set uz drugačiju pozadinu, a upišete li taj isti set na google vidjet ćete i to da će se ista fotografija pojaviti kao tuđe vlasništvo. Znači samim time što izlaže tuđe fotografije u "domaćoj okolini" pod svoje je sumnjivo, nije li?!
- Surduk
- Upravni odbor
Definicija ogovaranja je: "... prvenstveno govor o negativnim osobinama, manama ili životnim situacijama drugih ljudi. Namjerno ili nenamjerno isticanje negativnoga pred drugim osobama koje za to ne znaju, a da za to nema nikakva valjana razloga "..
Tak da bez straha reci što znaš. Meni se prvenstveno ne sviđa nabijanje cijena i lihvarenje da bi se "zgrnula" tu i tamo koja kuna. Ljudi ne kuže da će više zaraditi ak imaju više dijelova, a ne više cijene jer se kupci uglavnom drže wanted liste. Bitnije je imati dobru ponudu nego visoke cijene - npr, Lego nebi bio skup da useri BL-a ne diktiraju cijene. To je taj odvratni kapitalizam i zbog kojeg ti jedan elf sad košta 50+ kn.. da ne govorim o ekipi koja brsti figurice radi preprodaje...Svašta sam do sad vidio, recimo onaj kukiart sa njuškala mi je uvalio PILJENE baseplateove! Nikad više kod njega pa da je zlatan.
Tak da bez straha reci što znaš. Meni se prvenstveno ne sviđa nabijanje cijena i lihvarenje da bi se "zgrnula" tu i tamo koja kuna. Ljudi ne kuže da će više zaraditi ak imaju više dijelova, a ne više cijene jer se kupci uglavnom drže wanted liste. Bitnije je imati dobru ponudu nego visoke cijene - npr, Lego nebi bio skup da useri BL-a ne diktiraju cijene. To je taj odvratni kapitalizam i zbog kojeg ti jedan elf sad košta 50+ kn.. da ne govorim o ekipi koja brsti figurice radi preprodaje...Svašta sam do sad vidio, recimo onaj kukiart sa njuškala mi je uvalio PILJENE baseplateove! Nikad više kod njega pa da je zlatan.
-
- AFOL
Nažalost situacija je takva da se ljudi danas moraju svakako snalaziti. Neki dan sam u Kauflandu vidjela otvorenu i praznu kutiju što znači da već i kradu, a ne samo probiru. Što se tiče cijena s BL mislim da su uglavnom ok jer je Lego čim izađe iz tvornice skup, a za to postoje objašnjivi razlozi (način na koji se proizvode te kockice i koliko koštaju za to potrebni strojevi) što se naravno ne odnosi na sve jer su neke stvari zaista preskupe.
Last edited by legocura on 08. Mar 2013. 09:59, edited 1 time in total.
- Deni
taj kukiart ima odličnu ponudu, ali cijene je nabio doneba... surduk, piljene plateove!?!?
inače i ja sam u Lidlu u češkoj vidio otvoreni Dino set, eto, očito sve negativne trendove moramo pokupit

inače i ja sam u Lidlu u češkoj vidio otvoreni Dino set, eto, očito sve negativne trendove moramo pokupit

KOCKICE NA FACEBOOKu!
"Information is not knowledge... Music is the best"
http://brickset.com/sets/ownedby-Deni
-
- AFOL
Razgovarala sam s čovjekom preko mobitela i čini se korektan.
Last edited by legocura on 05. Jul 2013. 17:10, edited 2 times in total.
- Surduk
- Upravni odbor
Kad sam izašao iz dark ages-a nisam imao pojma o dimenzijama baseplate-ova i uvalio mi 10ak baseva po 15-20 kn...dimenzija npr. 16x11..Deni wrote:taj kukiart ima odličnu ponudu, ali cijene je nabio doneba... surduk, piljene plateove!?!? :shock
- Hrczs1
- Redovni član kluba
... ovog djecka iz Zadra.
Mala napomena, "ovo" nije dječak iz Zadra, to je Vjekoslav Zadravec (zato je Zadar) onkraj Kutine.
Hvala...
Mala napomena, "ovo" nije dječak iz Zadra, to je Vjekoslav Zadravec (zato je Zadar) onkraj Kutine.
Hvala...
- boba_jagoda
- AFOL
off-topic
"djecka" ?
zezancija ili stvarno koristite?
"djecka" ?

zezancija ili stvarno koristite?
- Eustahije
Čini se da je s vremena na vrijeme zbog novih ili zaboravnih članova foruma poželjno ponoviti gradivo.
Što se pak tiče drugog pasosa - evo male matematike: za konkretni dućan prema objavljenom iskustvu članova ovog foruma do prije dva dana omjer pohvale/pokude bio je 2/1 (što je IMHO, u kontekstu omjera, već samo po sebi upozoravajuće), a sad je 3/5.
![Amen [amen]](./images/smilies/new_amen.gif)

Što se tiče ovog prvog pasosa, a s obzirom na venetovo iskustvo, uvedeno je da se u temi dućana dodatno napomene ako postoji neka (primijećena) relacija u pokudama ili pohvalama između dućana i člana foruma (sad piše: v. i iskustva s forumašima), pa je sad imamo u oba smjera - znači i s teme o forumašima na temu o dućanima i obratno.Eustahije 26. IV. 2012. u ovoj temi wrote:Popis pohvaljenih (i pokuđenih) dućana već postoji OVDJE. Ne ulazeći u pitanje konkretnog ducana, skrenuo bih pozornost na to da je osim teksta Iskustva s internetskim trgovinama dobro proučiti i tekst Iskustva s forumašima, jer je u više slučajeva netko počeo s transakcijama kao forumaš, a tek onda nastavio kao dućan. Kod takvih slučajeva postoji i iznimna mogućnost da se posljedično o njemu ne vodi evidencija u popisu, ali je na njega upozoreno na drugi način (sve lijepo piše u toj drugoj temi).
Koristim se prilikom da sve dodatno potaknem na opisivanje i komentiranje BL transakcija, jer je to očito korisno iskustvo koje može svakome poslužiti. Zbirna tema za takve komentare (ako nema posebne veće teme za konkretni dućan) je BrickLink - trgovine koje preporučujete (suprotno naslovu teme, običajno je pravo tamo napisati i ako nekog NE preporučujete).
Što se pak tiče drugog pasosa - evo male matematike: za konkretni dućan prema objavljenom iskustvu članova ovog foruma do prije dva dana omjer pohvale/pokude bio je 2/1 (što je IMHO, u kontekstu omjera, već samo po sebi upozoravajuće), a sad je 3/5.
![Amen [amen]](./images/smilies/new_amen.gif)
- Corwin
- AFOL
Hrczs1 wrote:... ovog djecka iz Zadra.
Hvala...
Ma uplaćivao sam mu prek tekućeg, a postu nisam gledao odkud je stigla.

Evo ispricavam se! On je skroz korektan, sve pohvale.
Boba: Ispravno je dEčka, ovo J je greska u kucanju.
Ali sad s ova 2 off-topica smo skroz sisli s teme. :/
Bitno je da dobro naznacimo ove prevarante.