Dragi gosti, za kreiranje novog accounta pratite upute na link.na/upute.pdf

Tenks

BrickLink - trgovine koje preporučujete

Ponuda u trgovinama Hrvatske i ostatka svijeta, te dojmovi i pitanja o istima.
Post Reply
legomaniac
AFOL

Re: BrickLink - trgovine koje preporučate

Post by legomaniac »

Čudno je da mi jos uvijek nista nije doslo.
Vec mjesec dana je prošlo otkako sam mu uplatio, i on meni navodno poslao.

Šaljem mu poruke i on se čudi kako nije došlo. Kaže mi da su mu otvorili paket i da su rekli da je vrijednost paketa 150 eura(????) i da je platio neki "fee" te da je paket vec odavno poslan meni. Što da radim?
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

reci mu da ti pošalje neku potvrdu da je poslao paket. jesi platio insurance?
mjesec dana jest dugo, sad vidi s prodavačem gdje je zapelo, jel upisao dobru adresu i jel uopće poslao. ako ti se učini sumnjiv (teško je doduše išta reći za nekoga sa samo dvije transakcije dosad) prijavi ga bricklinku, a ti ako si plaćao paypalom zatraži od paypala povrat novca prije nego istekne 45 dana od uplate. al prvo se konzultiraj s prodavačem i vidi di je pošlo krivo. možeš i na poštu otić pa vidjet jesu li imali tvoj paket. meni se znalo dogodit da dođem u poštu po jedan paket i usput mi kažu da sam taman stigla u zadnji tren da pokupim neki drugi paket za koji nikad nisam ni dobila onaj žuti papirić od poštara. možeš probat i carinu zvat pa pitat, ako je nešto skuplji paket možda im je još negdje u obradi.
legomaniac
AFOL

Post by legomaniac »

Rekao sam mu da mi pošalje presliku potvrde, a on mi je rekao da je na putu i da će mi slikati kada se vrati.
Tražio me je 30 eura za poštarinu(zar nije to malo puno za paket od 1 kile iz mađarske?) ali sam mu spustio na 20 što je i opet visoko.
Nažalost plaćao sam bank transferom nekoj trećoj osobi. Prodavač je uljudan i na sve odgovara, i ne čini mi se kao prevarant.(da me prevario, prestao bi pisati ili bi napisao f**k you) ali opet....neznam...
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

30 eura?! :shock: ma odakle mu takva cifra? tu je maksimalno trebalo bit 70-80 kuna poštarine. to što si se cjenkao za poštarinu dovoljno govori, čovjek je htio izvuć lovu preko izmišljene poštarine. pogledaj cijene u drugim dućanima u madžarskoj, poštarina za tu kilažu je uglavnom između 50-100 kuna.

btw nisi reko jesi platio insurance za narudžbu.

malo mi je sumnjivo zbog ove prevelike cijene poštarine, pogotovo zbog tog cjenkanja, al možda sam u krivu. pitaj ga preko koje pošte je slao i nek ti izvoli potvrdu poslat, zaprijeti mu negativnim fidbekom. to što je ljubazan i što odgovara na mailove ne znači da je pošten.
boba_jagoda
AFOL

Post by boba_jagoda »

samo 2 feedbacka - sumljivo
Zar nije prodavac iz Austrije?
Ako je u narudzbi bila neka ogromna kutija, onda je moguce da postarina bude velika.
(bar je tako u DE, ako suma dimenzija prelazi 60cm, DHL trazi 36 eura - no onda broj za pracenje/tracking po kojemu vidis gdje je paket)

Za vece svote svakako treba koristiti PayPal, iako cijena bude i 4% veca.
Ako ima potvrdu o slanju, a paketa nema, te nije poslan s trackingom - ovisis o njegovoj dobroj volji - u biti nebi trebao odgovarati za izgubljen paket.

Pitaj ga:
kada je poslao i od gdje?
koju metodu je koristio? preporuceno (signed for)? tracking?
definitivno trazi potvrdu o slanju
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

da, fakat, austrija je u pitanju. odakle onda madžarska u postu gore?

meni je zbog te poštarine sumnjiv. ne možeš se tako cjenkat s kupcima, paket košta toliko i toliko, nema 10 eura gore ili dolje.
boba_jagoda
AFOL

Post by boba_jagoda »

Mozda je tipu stalo da proda,
pogotovo ako je velika narudzba + ako je novi na BLu.
Naravno, ne znam sta se desilo...
Mozda je jednostavno prevarant.
legomaniac
AFOL

Post by legomaniac »

Zasad nista od odgovora, trazio sam ga potvrdu i jos nista. Jos prije mi je spominjao neki tracking number, ali mi nista nije dao.
Set koji sam narucio je neki "vrijedniji" pa nije bas mala cifra. Inace, nije bilo rijeci o insurancu, ali za toliku cijenu, mora biti.

Ali ako ima dva pozitivna feedbackova pa kvragu??
Mađarska je u pitanju zbog toga jer mi je rekao da je u mađarskoj.
Ako me prevario, imam adresu lika kojem sam uplacivao u austriju(a i njegovu, samo mi je prezime sumnjivo). Jel mogu nešto napraviti po tom pitanju?
Galadriel
Počasni član kluba

Post by Galadriel »

pa što nisi imao ponuđenu onu kućicu ''include insurance'' ili kako već, ono kad stisneš checkout, prije neko klikneš na submit? ako si to označio, prodavač ti mora dati osiguranje.

dva pozitivna fidbeka ne znače ništa, neki imaju i par tisuća pozitivnih i deset negativnih i ja recimo od takvih ne kupujem.

čuj, ako je set u kutiji, može bit da ti je to na carini zapelo, iskopaj broj na netu i zvrcni pa se raspitaj.
legomaniac
AFOL

Post by legomaniac »

Znam taj insurance nisam tickao. Ako misliš na originalnu kutiju od seta, nema je.
Pa nije moguće da se izgubilo? :LEGO13:
Dobio je i treci feedback koji govori great seller. Neznam stvarno. Sad mi je još gore.

Hvala na pomoći.
Post Reply